Διαφήμιση

Redmi note 6 pro κολλημένο σε fastboot, δεν μπορω να κανω flash το official rom

• Redmi note 6 pro κολλημένο σε fastboot, δεν μπορω να κανω flash το official rom

Καλημέρα,

Εχω ένα redmi note 6 pro, το οποίο μυστηριωδώς αποφάσισε να χαλάσει χωρίς να κανω update, restart ή κατι συναφές, απλα έκλισε και δεν άνοιγε. Δοκίμασα να το φορτίσω, πάτησα παρατεταμένα το power button, μεχρι που το έβαλα στον υπολογιστή οπού εμφανιζόταν σαν “qualcomm hs-usb qdloader 9008”. Μετα από ερευνά ανακάλυψα ότι το τηλέφωνο μου εχει πάθει soft brick (δεν ξερω πως γινεται αυτό στα καλα καθούμενα και μια εβδομάδα μετα την λήξη της εγγύησης). Για να μην μακρολογώ, εχω δοκιμάσει ότι μπόρεσα, εχω κατεβάσει πολλές εκδόσεις του MiFlash, εχω δοκιμάσει πολλα official και unofficial roms, (έχοντας κανει login στο mi account για να αποδείξω ότι το τηλέφωνο είναι δικο μου). Αλλα το MiFlash επιμένει ότι δεν εχω δικαιοδοσία να flashαρω rom στο κινητό μου που χάλασε μονο του (διάβασα ότι μονο τα service center μπορούν, κατι που ομολογώ ότι θεωρώ παράλογο από την στιγμή που έκανα login στο mi account). Υπαρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω ή πρεπει να το θρηνήσω επειδή η xiaomi δεν θελει να το φτιάξω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    • Βαλε το σε fastboot κρατώντας πατημένα τα power και volume - και δες αν είναι κλειδωμένος ο bootloader.
      Tutorial:1 Πως τσεκάρουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
    • Το δοκίμασα και αυτό, αλλα δυστυχώς εχω locked bootloader (δεν είχα πειράξει ποτε τίποτα στο τηλέφωνο). Και δεν μπορω ούτε να κάνω unlock με το MiUnlock γιατι στα xiaomi για να το κανω unlock πρέπει να πάω στα developer options του android, στα οποία και δεν εχω πρόσβαση αφου το τηλέφωνο δεν ανοίγει.

Κάποια άλλη ιδέα;
    • Διαφήμιση
    • Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια , τo είχα δοκιμάσει και αυτό βέβαια. Αλλα καλού κακού το ξανά έκανα ακολουθώντας ακριβός τις οδηγίες Unbrick Xiaomi device με snapdragon 660 & 636 χωρίς edl authorized account (την μέθοδο με τα test pin αφου δεν μπορω να μπω στις ρυθμίσεις του android και το τηλέφωνο είναι locked) αλλα μου βγάζει το εξής error (επισυνάπτω screenshot).

Δεν ξερω τι ακριβός σημαίνει, δηλαδή αν κανω κατι λάθος. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
      Images
      • Στιγμιότυπο οθόνης 2020-12-07 180834.jpg

164,65 kB, 1.920×1.030, viewed 147 times
    • κατέβασε πιο νεο miflash για αρχή...

• Ένα κάπως πιο γνώριμο error..., αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με το ότι δεν εχω authorization. Αλλα τα δυο αρχεία .elf τα εχω βάλει εκεί που πρέπει σύμφωνα με τον οδηγό.
      ?( ?(
      Images
      • Στιγμιότυπο οθόνης 2020-12-07 182602.jpg

172,29 kB, 1.920×1.030, viewed 141 times
    • Διαφήμιση
    • σβησε το φακελο xiaomi
      σε
      user/esy/appdata/roaming .
      σβησε και μεσα στο miflash τα logs που εχει δημιουργήσει.
      Κάνε rebooot και ξανα δοκιμασε.

• Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση.

Έσβησα τον φάκελο, και μάλιστα έσβησα και τους φακέλους του rom και του MiFlash και τους ξαναδημιούργησα από τα zip τους, just to be sure (φυσικά στο rom έβαλα τα δυο .elf αρχεία). Αλλα δυστυχώς μετα το reboot βγάζει το ιδιο error :cry: . Βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις εδώ και δυο μέρες, τι μπορεί να συμβαίνει ?( , στο κινητό δεν είχα κανει τίποτα πριν, μονο του αποφάσισε να κολλήσει.
      Images
      • Στιγμιότυπο οθόνης 2020-12-07 191003.jpg

176,76 kB, 1.920×1.030, viewed 124 times