Καλησπέρα, έχω το συγκεκριμένο κινητό από το καλοκαίρι, στην αρχή όλα λειτουργούσαν μια χαρά μετά όμως από 3 περίπου μήνες χρήσης με miui 11 άρχισε να κάνει σπασίματα στις μεταβάσεις στα μενού των ρυθμίσεων πχ, όταν έμπαινα ή έβγαινα από εφαρμογές ή και στα μενού τρίτων εφαρμογών (Facebook κλπ) σαν να τρέχει όλο το λειτουργικό σε 20 fps ξέρω γω...με ένα reboot έφτιαχνε αλλά μετά από μερικές μέρες ξαναεμφανιζοταν. Μετά από update σε miui 12 εξαφανίστηκε για 2 βδομάδες, αλλά πριν μερικές μέρες εμφανίστηκε πάλι!! Έχετε να προτείνετε κάποια λύση? Και σε miui 11 και σε 12 έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό και κλασικά μετά από μερικές μέρες ξαναεμφανιζοταν. Παρακαλώ κάθε άποψη είναι βοηθητική!
Σπασίματα και κολλήματα στα animations
-
-
Αν χρησιμοποιείς custom θέματα, δοκίμασε λίγες μέρες με τα εργοστασιακά.
Αν χρησιμοποιείς κάρτα SD, δοκίμασε να την βγάλεις.
Την περίπτωση να ξεκλειδώσεις bootloader και να περάσεις μία custom rom την έχεις σκεφτεί ? -
Αυτό με τα θέματα και την sd δεν το έχω δοκιμάσει θα τα τσεκαρω. Και γω σκεφτόμουν μήπως φταίει η συγκεκριμένη rom του miui αφού δεν διορθώνεται ούτε με την επαναφορά του τηλεφωνου, η αλήθεια είναι αυτές τις μέρες έκατσα να ψάξω αρκετά το θέμα του να κατεβάσω άλλη rom και έχω βρει πολλούς οδηγούς για το συγκεκριμένο τηλέφωνο που τα εξηγούν με λεπτομέρεια και έχουν και τα κατάλληλα αρχεία, έχω μια ανησυχία σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος όχι τόσο από δικό μ σφάλμα, αλλά από κάτι γενικά που δεν εξαρτάται από μένα.... Γνωρίζεις εάν κάτι πάει στραβά αν θα μπορώ να το στείλω στο σέρβις?
Επίσης βλέπω ότι πολλές rom(πχ μια Pixel Experience) λένε ότι πρέπει να τις περάσεις πάνω απο μια συγκεκριμένη έκδοση του miui 11, πχ 11.0.8 , εγώ που έχω miui 12 παίζει ρόλο , ακόμα κι αν η rom είναι σχεδιασμένη για το redmi note 9s? -
Επίσης κάτι άλλο, αν πάω να ξεκλειδώσω τον bootloader έχω δει ότι μπορεί να μου ζητήσει να περιμένω κάποιο χρονικό διάστημα , πχ 160 ώρες, και ότι η διαδικασία αυτή θα κάνει επαναφορά στο τηλέφωνο. Αν εγώ πάω να τον ξεκλειδώσω και μου πει να περιμένω και να δοκιμάσω μετά από κάποιες ώρες, εγώ μόλις ενεργοποιήσω πάλι το κινητό θα έχει γίνει format ή όχι ακόμα? Επίσης διάβασα ότι αν μου πει να περιμένω να μην συνδέσω τον mi λογαριασμό, αφού προηγουμένως τον είχα συσχετίσει με την συσκευή μου για να ξεκειδωσω τον bootloader, ισχύει?
-
Για ξεκλείδωμα δες εδώ
Ξεκλείδωμα του Bootloader - Νέα Μέθοδος (Ενημέρωση 28.05.2019)
Απλά μη βάζεις, βγάζεις το λογαριασμό από τηλέφωνο σε τηλέφωνο.
Και όταν έρθει η ώρα να ξεκλείδωσεις θα κάνει επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόνο όταν ξεκλείδωσεις...
Για άλλες custom rom πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή τους. Ότι προϋποθέτει στο νήμα που θα τη κατεβάσεις...
Μη ψάχνεις να κάνεις κάτι που είχες κάπου και που σου είπε κάποιος...
Τι θέλεις να κάνεις; -
Πχ αυτός ο οδηγός μου φαίνεται αρκετά καλός, έχει όλα τα αρχεία που θα χρειαστώ και αναφέρεται αποκλειστικά για το κινητό μου, σου φαίνεται κομπλέ? evolution-x-4-3-rom-for-the-redmi-note-9s-9pro-curtana
Για ακόμα πιο λεπτομέρειες μπορώ να καθοδηγηθω κι από βίντεο στο YouTube προφανώς.
Απλά έψαξα στο xda, και είδα ότι συμβούλευαν ορισμένες roms να της περάσω στο κινητό αν τρέχω μια συγκεκριμένη έκδοση του miui.
Πχ ελεγε: Απαιτήσεις: miui 11.0.8
Καταλαβαίνω να ζητάει πχ να έχω android 10 κι όχι 9, αλλά το miui που τρέχω δεν είναι μια rom, δηλαδή δεν μπορώ οποιαδήποτε rom να την περάσω πάνω από οποιαδήποτε άλλη rom?
Δηλαδή δεν αρκεί μόνο μια rom να έχει φτιαχτεί για το redmi note 9s? Ανεξαρτήτως της προηγούμενης rom του? -
Επίσης κοίταξα το λινκ για το ξεκλείδωμα του bootloader που έστειλες πιο πάνω και έλεγε πρώτα να κατεβάσω τα fastboot drivers για ryzen(εγώ έχω ryzen laptop), άρα να ακολουθήσω και να κατεβάσω αυτά που λέει? γιατί είχα βρει και αυτόν εδώ τον οδηγό:
download-android-sdk-platform-tools2020-adb-fastboot-for-windows-mac-linux
Ή είναι το ίδιο πράγμα? -
Τα ίδια είναι...αν δεν σου δουλέψει απευθείας το κινητό και το unlock tool δοκιμάζεις και του sdk tool...το ξεκλείδωμα όμως θα γίνει με το unlock tool...
-
Ακολουθησα την διαδικασια με το mi unlock tool και μου το αναγνωρισε κανονικα και μου ειπε να περιμενω 72 ωρες... αυτο σημαίνει ότι μόλις το προσπαθήσω παλι σε 72 ωρες θα ξεκλειδωθει?
Πριν το κανω αυτο δεν κατεβασα καποιους drivers, θα έχω θέμα? -
Ναι. Και θα γίνει και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων...
Όχι. -
Τέλεια ευχαριστώ, μετά από ψάξιμο αποφάσισα να περάσω την global rom του miui 11.0.7 και μετά πάνω από αυτήν να περάσω μια evolution x rom, από ότι κατάλαβα δεν ισχύει το anti rollback στην συσκευή μου(και γενικά στις καινούριες συσκευές), σωστά?
Επίσης από ότι κατάλαβα για να κάνω downgrade σε miui 11 μπορώ να χρησιμοποιήσω και το mi flash tool? Αλλά περνόντας την rom κι από recovery mode είναι το ίδιο πράγμα, έτσι? -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0