Διαφήμιση

Redmi note 8T Πρόβλημα μετά απο update.

• Redmi note 8T Πρόβλημα μετά απο update.

Καλησπέρα.

Στο τηλέφωνο του γιου μου (redmi note 8T) μετά απο update που εγινε πρίν απο 1 μήνα περίπου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα.
    Σβήνει το κινητό 2-3 λεπτά μετα το άνοιγμα του.
    Αυτο επαναλαμβάνεται συνέχεια.
    Προσπάθησα να κάνω επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλα δεν προλαβαίνω χρονικά.
    Έτσι αποφάσισα να το πάω σε τεχνικό για να κανει format.
    Εδώ θα πρεπει να διευκρινήσω ότι δεν ξερω παρά ελάχιστα πράγματα σε σχέση με κινητά (ειδικά android).
    Το format εγινε, το πήρα πίσω, ολα καλά, μέχρι που συνδέθηκε με τον λογαριασμό του.
    Μόλις συνδέθηκε, το πρόβλημα ξεκίνησε πάλι.
    Ανοίγει η συσκευή, κρατάει ανοιχτή 2-3-4 λεπτα και κλείνει.
    Το ξαναπάω στον τεχνικό, του εξηγώ το πρόβλημα πάλι, το αφήνω.
    Σήμερα το πήρα μετα απο 2 εβδομάδες (το κρατούσε δήθεν να δει ότι δουλεύει καλα), μόλις συνδέετε στο λογαριασμό του ξανα τα ίδια.
    Έχετε καμμία ιδέα; ή πάω για καινούργιο κινητό;
    Βέβαια θα ειναι φαντάζομαι δύσκολο για μένα χωρίς ίσως κάποιο οδηγό, αλλα τουλάχιστον να εχω βγάλει μια άκρη...
    Ευχαριστώ πολύ
  • Το τηλέφωνο είναι αγορασμένο από τρίτο πρόσωπο ? (μεταχειρισμένο)

Μήπως ο λογαριασμός που έχει δηλωθεί η συσκευή ανήκει σε τρίτο πρόσωπο ?

Ποιο λογαριασμό δηλώνει πρώτα ?
    Τον λογαριασμό στην Google ή το Mi Account ?
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Ο/H dmmal έγραψε:

Καλησπέρα.

Στο τηλέφωνο του γιου μου (redmi note 8T) μετά απο update που εγινε πρίν απο 1 μήνα περίπου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα.
    Σβήνει το κινητό 2-3 λεπτά μετα το άνοιγμα του.
    Αυτο επαναλαμβάνεται συνέχεια.
    Προσπάθησα να κάνω επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλα δεν προλαβαίνω χρονικά.
    Έτσι αποφάσισα να το πάω σε τεχνικό για να κανει format.
    Εδώ θα πρεπει να διευκρινήσω ότι δεν ξερω παρά ελάχιστα πράγματα σε σχέση με κινητά (ειδικά android).
    Το format εγινε, το πήρα πίσω, ολα καλά, μέχρι που συνδέθηκε με τον λογαριασμό του.
    Μόλις συνδέθηκε, το πρόβλημα ξεκίνησε πάλι.
    Ανοίγει η συσκευή, κρατάει ανοιχτή 2-3-4 λεπτα και κλείνει.
    Το ξαναπάω στον τεχνικό, του εξηγώ το πρόβλημα πάλι, το αφήνω.
    Σήμερα το πήρα μετα απο 2 εβδομάδες (το κρατούσε δήθεν να δει ότι δουλεύει καλα), μόλις συνδέετε στο λογαριασμό του ξανα τα ίδια.
    Έχετε καμμία ιδέα; ή πάω για καινούργιο κινητό;
    Βέβαια θα ειναι φαντάζομαι δύσκολο για μένα χωρίς ίσως κάποιο οδηγό, αλλα τουλάχιστον να εχω βγάλει μια άκρη...
    Ευχαριστώ πολύ
    Οχι, οχι.
    Το τηλέφωνο ειναι πρώτο χέρι αγορασμένο απο ελληνικό κατάστημα.
    Ο λογαριασμός (google account) ειναι ο δικός του, του τον έφτιαξα εγω όταν στήσαμε το κινητό.
    Επίσης το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν συνδέεται στον λογαριασμό του Google.
    Έχει και mi account αλλα δεν τον χρησιμοποιεί & δεν συνδέεται.
  • Διαφήμιση
  • Τότε σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει προσωρινά είναι να διαγράψει την συσκευή του από τον λογαριασμό της Google.
    Να σετάρει την συσκευή πάλι από την αρχή μετά από εργοστασιακές ρυθμίσεις.
    Να δοκιμάσει εκ νέου να δηλώσει την συσκευή του στον λογαριασμό του.

• Δυστυχώς δεν...

Επίσης παρατήρησα ότι:
    1.κατα το boot μερικές φορές κολλάει στο λογότυπο MIUI και αναβοσβήνει.
    Βγαίνει πατώντας το power button και το (+) και πατώντας reboot.
    2.Ενω το αποσύνδεσα απο το google account δεν μπορει να αποσυνδεθεί απο το google Mail και drive.

Επίσης θυμηθηκα ότι στο παρελθόν (4/21) πάλι μετα απο update δεν μπορούσε να συνδεθεί στο google account όσες φορές και αν προσπαθήσαμε.
    Συγκεκριμένα πατούσα "σύνδεση" και δεν μπορούσε να συνδεθεί.Το πρόβλημα λύθηκε με επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Επίσης είδα ότι έχει το MIUI 12.0.3 global

Ψάχνοντας στο Ίντερνετ ειδα ότι όταν κυκλοφόρησε είχε android 9.0 MIUI 10

Και σκέφτομαι με τις λίγες γνώσεις που εχω απο υπολογιστές.
    Μήπως μετα το update αποθηκεύσε το νέο software (MIUI 12.0.3), και όταν κανουμε επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ουσιαστικά επαναφέρει το ίδιο;

Υπάρχει τρόπος να βρεθεί προηγούμενο software πχ MIUI 10 ή έστω MIUI 12.0.0 και να γίνει εγκαταστάση αυτού;
  • Και ξαφνικά σήμερα (ίσως απο τις πολλές φορές format, ίσως απο τις πολλές συνδέσεις αποσυνδέσεις στο λογαριασμό Google) κατι φαίνεται ότι δούλεψε, και το τηλέφωνο δείχνει να δουλεύει κανονικά...
    Μην με ρωτήσετε τι και πως, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω.
    Το μόνο σίγουρο ειναι ότι δουλεύει περίπου 9 ώρες σωστά.
    Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και την προσπάθεια.
    Καλα Χριστούγεννα!!
  • Διαφήμιση
  • Παρόλα αυτά η απορία μου συνεχίζει και υπάρχει.

Υπάρχει τρόπος να βρεθεί προηγούμενο software πχ MIUI 10 ή MIUI 11 (εάν υπάρχει) ή έστω MIUI 12.0.0 και να γίνει εγκαταστάση αυτού στο κινητό;

Ευχαριστώ και πάλι.
  • Φυσικά...
    Εδώ θα βρεις όλες τις επίσημες εκδόσεις.
    Δες τι έχει το δικό σου και εφόσον πρώτα ξεκλειδώσεις το bootloader μπορείς να γυρίσεις σε παλιότερη έκδοση.
    Έλεγξε πριν αν υπάρχει Antirollback protection στη συσκευή.

Redmi Note 8T – MIUI Download Xiaomi Official ROM
  • Και συνεχίζω..
    Τις τρεις αυτες ημέρες των εορτών το τηλέφωνο κανει τα δικά του.
    Άλλες φορές δουλεύει κανονικά και άλλες "ξαναγυρνά" στο γνωστό πρόβλημα.
    Χωρίς να αλλάζει κατι ουσιαστικά στον τροπο χρήσης του.
    Το μόνο που μπορώ να καταθέσω ειναι πως ενεργοποιείται το πρόβλημα όταν κανει boot μετα που έχουμε κλείσει το κινητό.
    Θα σας πω χαρακτηριστικά, εχτές το βράδυ δούλευε κανονικά, έχει χαμηλή μπαταρία, το κλείνουμε και το βάζουμε στην μπριζα για να φορτώσει.Σημερα το πρωί κανει πάλι τα δικά του.
    Ανοίγοντας το κινητό κολλάει και δείχνει συνέχεια το MIUI.
    Το αφήνουμε μια ώρα σε αυτή την κατάσταση και ως έκ θαύματος έχει ξεκολλήσει και δουλεύει κανονικά....(στο ενδιάμεσο διάστημα το ελέγχουμε κάθε 10-15 λεπτα χωρίς να έχει αλλάξει κατι στην κατάσταση του).
    Εχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει ή δεν μπορώ να βρω μια λογική σε όλο αυτο.
    Σκέφτομαι μήπως δημιουργείται κάποιο είδος conflict αλλα εάν ειναι έτσι γιατι μετά απο ώρα φτιάχνει μόνο του;
    Δυστυχώς δεν ξερω και δεν θέλω να πειραματιστώ για να προσπαθήσω να κάνω downgrade.
    Ειναι εύκολη διαδικασία;
    Εάν το πάω στον τεχνικό θα μπορέσει να την κανει με ασφάλεια;
    Υπάρχει πιθανότητα να "χαλάσει-νεκρώσει " το κινητό εάν γίνει κάποιο λάθος στην διαδικασία;
  • Διαφήμιση
  • Όπως είπε και ο Απόστολος παραπάνω, εκμεταλλεύσου την εγγύηση που έχεις όσο είναι καιρός.
    Καλύτερα τώρα να το στείλεις για έλεγχο, παρά να ταλαιπωρείσαι άδικα. ;)