Διαφήμιση

Γενικο προβλημα με Poco F3

• Γενικο προβλημα με Poco F3

Καλημερα σε ολους!!

Ηθελα να αναφερω ενα προβλημα που εχω και με ταλαιπωρει περιπου 2 μηνες τωρα. Ας περιγραψω τα συμπωματα απο την αρχη με τη σειρα που αρχιζαν να εμφανιζονται.

Προβλημα 1ο:

Καποια μερα εβαλα το poco f3 για φορτιση σε πριζα με τον γνησιο φορτιστη του. Το ποσοστο της μπαταριας ηταν χαμηλο (<20%), και ξαφνικα το βλεπω να freezarei και να κανει επανεκινηση. Δεν εδωσα πολλη σημασια αν και το εκανε πρωτη φορα, και θεωρησα οτι ειναι ενα τυχαιο γεγονος. Απο τοτε οποτε το εβαζα για φορτιση και η μπαταρια ηταν στα 2 ακρα, δηλαδη ειτε <20% ή >90% τοτε ξεκινουσε τα φριζαρισματα και τις επανεκινησεις. Αν το εβγαζα απο τη φορτιση ολα καλα. Επισης αν το εβαζα για φορτιση στον υπολογιστη που φορτιζει πιο αργα, εκει δεν ειχε θεμα. Αργοτερα ακομα και στο pc εκανε reboots. Το προβλημα το αντιμετωπισα ανοιγοντας το κινητο και εβγαλα τα καλωδια μπαταριας , πλακετας κλπ και εκανα αποφορτιση. Πλεον δε κανει επανεκινησεις.

Προβλημα 2ο:

Μολις εμπαινε στην φορτιση η δονηση τα επαιζε. Εχω ενεργοποιημενο το haptic feedback και μολις εμπαινε το καλωδιο φορτισης η δονηση ηταν λες και εμπαινε στο μεγιστο και ηταν περιεργη. Σαν κουνουπι που πεταει ενα πραμα. Εκανα reboot και δεν ειχε καθολου δονηση. Επεστρεφε στο κανονικο μετα απο 2-3 reboots.

Προβλημα 3ο (και πιο σημαντικο):

Πλεον δεν εχω καθολου σημα κινητης. Φαινεται να αναγνωριζει την καρτα SIM, μου ζηταει PIN κανονικα, αλλα πανω δεξια στις μπαρες δειχνει ενα Χ. Καποιες φορες επανερχεται το φουλ σημα και μπορει καποιες φορες να εχω και δεδομενα, αλλα μολις παω να κανω κληση, ή να καλεσω απο ενα αλλο κινητο στο δικο μου, τοτε εξαφανιζεται το σημα και βγαζει παλι το Χ.

Τι εχω δοκιμασει (με τη σειρα):
    1) φλασαρα ξανα το miui 14 μετα απο ξεκλειδωμα με το mi flash
    2)Να κανω αποφορτιση (διορθωσε μονο τις επανεκινησεις)
    3)να δουλεψω το κινητο χωρις το vibrator (μηπως χαλασε και κανει καποιο βραχυκλωμα ξερω γω;;)
    4)θερμανα με θερμοπιστολο την μητρικη περιπου στους 200 βαθμους για κανα 5λεπτο

Οτι και να εψαξα σε forums, reddit, youtube κλπ δε με βοηθησε. Πλεον το κινητο ειναι αχρηστο για καθημερινη χρηση γιατι δε μπορει καν να παρει τηλεφωνο. Αν υπαρξει καποια βοηθεια θα την εκτιμουσα γιατι θεωρω οτι πολυ νωρις τα επαιξε σαν κινητο. Ευχαριστω!
  • Μήπως όταν άνοιξες την συσκευή για να αποσυνδέσεις την μπαταρία, λίγο πριν το κλείσιμο ξεκούπωσε ή χαλάρωσε κάποιο ταινιωτό καλώδιο ή οι ακροδέκτες των κεραιών ?
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Το προβλημα με το σημα της κινητης τηλεφωνιας ξεκινησε πολυ πριν το ξεβιδωσω αλλα σε πολυ μικρο βαθμο. Την πρωτη φορα ειχε κρατησει για μια μερα περιπου οσο ημουν σε ενα χωριο στη χαλκιδικη. Μετα οταν γυρισα στην πολη (θεσσαλονικη) επανηλθε κανονικα το σημα και δουλευε απροβληματιστα για αρκετο καιρο. Μεχρι πριν κανα 2-3 μερες που πλεον δε δουλευει καθολου.
  • Διαφήμιση
  • Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά από την περιγραφή που μας δίνεις για το πρόβλημα που έχεις, όλα δείχνουν ότι έχεις να αντιμετωπίσεις ένα Hardware πρόβλημα και όχι Software.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να το λύσεις έτσι απλά με κάποιο Update στην ROM ούτε με κάποια επιλογή από τις ρυθμίσεις.
    Θα πρέπει να γίνει έλεγχος από τεχνικό στην μητρική της συσκευής ώστε να διαπιστώσει εάν είναι δυνατή η επισκευή της και με τι κόστος. ;)

• Να πω την εξυπνάδα μου γιατί δε μπορώ να κρατηθώ. Οι κεραίες της κινητής είναι στη πλακέτα φόρτισης. Δημιούργησε πρόβλημα στη φόρτιση με διάφορα τρελά (όπως φαίνεται απο τη περιγραφή), οπότε δε κάνεις μία αλλαγή στη πλακέτα και να αγοράσεις ένα νέο (γνήσιο αν γίνεται) καλώδιο;
  • Άλλαξα την πλακέτα φόρτισης και δεν είδα καμιά βελτίωση. Το πρόβλημα παρέμεινε και έτσι ξαναέβαλα την εργοστασιακή. Σκέφτομαι να αλλάξω τα 2 καλωδιακια που έχει. Ένα λευκό και ένα μαύρο καθώς και το signal board στο οποίο καταλήγει το μαύρο καλωδιακι. Γιατί είδα ότι και τα 2 είναι λίγο πληγωμένα και σκισμένα εκεί που κάνουν γωνία. Αλλα δε ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη φόρτιση που τρελενει τη δόνηση και με το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται από το κινητό από pc.
    Καλωδμόνο στο aliexpress βρίσκω, στο σκρουτζ δεν έχει για το f3.
  • Καλησπέρα και πάλι. Όσον αφορά το σήμα κινητής, έβαλα κάρτα Vodafone στο κινητό και δουλεύει κανονικά. Και δεδομένα και κλήσεις. Μήπως φταίει η κοσμοτε τελικά;;
  • Διαφήμιση
  • Ο/H gparare έγραψε:

Μήπως φταίει η κοσμοτε τελικά;;
    Μήπως φταίει η ίδια η SIM κάρτα και όχι η Cosmote ?
    Πας σε ένα κατάστημα της Cosmote αύριο και παίρνεις μια καινούργια SIM κάρτα και είσαι οκ ;)

• Η σιμ η δική μου σε άλλη συσκευή δουλεύει κανονικά. Σκέφτομαι μήπως το τελευταίο update του hyper os 1.0.3.0 χάλασε κατι σχετικά με τις μπάντες της cosmote.

P. S. Δε δοκίμασα όμως κάτι πιο απλό. Να βάλω μια άλλη σιμ κόσμοτε στη συσκευή μου. Θα το κάνω και θα επανέλθω.
  • Δοκίμασα τα εξής :
    Έβαλα άλλη σιμ cosmote στη συσκευή μου και δε δουλεύει επίσης

Φλασαρα την miui 14 global γιατι είχα την εντύπωση ότι την προηγούμενη φορά φλασαρα την ΕΕΑ. Αλλά με καμία βελτίωση.

Πλέον έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όντως είναι θέμα hardware.

Επίσης το φλασαρισμα έγινε με τα χίλια ζόρια γιατί όπως είπα στο αρχικό ποστ, το κινητό δε διαβάζεται από το PC παρά μόνο αν αποσυνδεσω για λίγο τη μπαταρία και κάνω αποφόρτιση