Διαφήμιση

2 Ισχυρές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο κοντά στην Χαλκίδα.

• 2 Ισχυρές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο κοντά στην Χαλκίδα.

Πριν από λίγα λεπτά καταλάβαμε και εμείς εδώ στην Πάτρα 2 ισχυρές σεισμικές δονήσεις, οι οποίες με βάση τα νεώτερα νέα ήταν μεγέθους 5.2 ο πρώτος και 5.3 ο δεύτερος.

Οι δονήσεις έγιναν με διαφορά 4 λετπών η μία από την άλλη, και ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός (5.3) και να ακολουθήσει μία φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.

Εδώ στην Πάτρα έχουμε τον τελευταίο χρόνο μουρλαθεί στις δονήσεις, αφού η Πάτρα βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά και μεγάλα ρίγματα.....
      Images
      • Screenshot_2014-11-18-01-39-03[1].png

750,73 kB, 1.080×1.920, viewed 106 times
      • Screenshot_2014-11-18-01-39-19[1].png

291,5 kB, 1.080×1.920, viewed 99 times
      • Screenshot_2014-11-18-01-39-23[1].png

187 kB, 1.080×1.920, viewed 124 times
      • quake.jpg

285,61 kB, 891×748, viewed 113 times
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Αγαπητέ ''MIUI_ART''
      Να μην τους παίρνουμε και πολύ σοβαρά τους σεισμούς και ειδικά του μεγέθους κάτω από 5 βαθμούς της κλίμακας Richter , διότι ολόκηρη η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, με άπειρους σεισμούς ανά τους αιώνες.
      Μετά τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που υπάρχει για την δόμιση των νέων κτιρίων αντέχουν τα κτίσματα σε σεισμούς (θεωρητικά) έως 10 Richter.
    • Ο/H geo221 έγραψε:

Μετά τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που υπάρχει για την δόμιση των νέων κτιρίων αντέχουν τα κτίσματα σε σεισμούς (θεωρητικά) έως 10 Richter.

Μακάρι να ίσχυει κάτι τέτοιο αγαπητέ μου.
      Στην Αθήνα και όχι μόνο, το 40%+ των κτηρίων είναι παλιά, και φτιαγμένα με τους παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς...
      Μόνο να δεις την λίστα με τα σχολεία που είναι σε άθλια κατάσταση, αρκεί να καταλάβεις πόσο ευάλωτοι είμαστε σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το μέγεθος από μόνο του δε λέει τίποτα.
      Ο σημαντικότερος παράγοντας σε αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι η επιτάχυνση που έχει, η οποία είναι τελικά και αυτή που θα κρίνει κατά πόσο θα αντέξουν οι κατασκευές.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τελευταίος φονικός σεισμός στην Αθήνα...

Μακάρι να μένουμε σε τέτοιες ειδήσεις που απλά καταγράφουν μόνο μεγέθη σεισμών, και όχι ανθρώπινες τραγωδίες...
      Εγώ από τότε που ήρθα μόνιμα στην Πάτρα το 1987, έχω "φάει" τόσους σεισμούς (και το 1984 στην Θεσσαλονίκη από όπου κατάγομαι), που κυριολεκτικά πλέον έχω γίνει αναίσθητος και ούτε καν σηκώνομαι από τον καναπέ.... :lol:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

...............................
      Εγώ από τότε που ήρθα μόνιμα στην Πάτρα το 1987, έχω "φάει" τόσους σεισμούς (και το 1984 στην Θεσσαλονίκη από όπου κατάγομαι), που κυριολεκτικά πλέον έχω γίνει αναίσθητος και ούτε καν σηκώνομαι από τον καναπέ.... :lol:

Ναί φίλε 'MIUI_ART' , ο σεισμός κυρίως κάνει ζημιές στα παλιά κτίρια, αλλά για να το πάρουμε και από την άλλη, για να κάνει καταστροφές στα νέα κτίρια πρέπει να έχουν συντελεστεί και άλλες δυσμενές προϋποθέσεις όπως (μικρό εστιακό βάθος σεισμού, είδος σεισμού (τεκτονικός) κ.λ.π.
      Αλλά προπαντός κάποια θύματα σεισμού γίνονται από τον πανικό του κόσμου, γι αυτό με καλύπτει η τελευταία παράγραφος που έγραψες περί αναισθησίας σου απέναντι στον σεισμό.!!!