Διαφήμιση

Νέος κάτοχος Note 4G - βοήθεια για την εγκατάσταση rom

• Νέος κάτοχος Note 4G - βοήθεια για την εγκατάσταση rom

Χαιρετώ το forum, πρώτο μου post, σύντομα κάτοχος Note 4G, το site του singpost λέει arrived GR 2/12 οπότε θεωρώ αύριο, μεθαύριο θα το έχω στα χέρια μου!!! Έχω βγάλει τα μάτια μου να βρω ένα απλό ποστ με το πως κάνουμε εγκατάσταση rom αλλά μάταια!!! Χοντρικά έχω καταλάβει ότι κατεβάζω την rom της επιλογής μου, την βάζω στην sd card και την "τρέχω" από τον updater του τηλεφώνου σωστά?Όλα μου τα τηλέφωνα είχαν πάντα Αγγλικό μενού, αυτό θέλω και τώρα, αν βάλω Ελληνική rom θα έχω Ελληνικό μενού υποχρεωτικά?Επίσης θέλω να επιλέγω πότε θα αναβαθμίζω και να γίνεται εύκολα(από τον updater του τηλεφώνου???) έχει αυτό σχέση με την rom που θα επιλέξω?Το κινητό έχει αγοραστεί από 2toc τους έχω πει να βάλουν greek language, install play store and remove chinese apps, αν μείνω έτσι θα μπορώ να κάνω update?Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για τις επαναλαμβανόμενες απορίες, δεσμεύομαι να κάνω έναν οδηγό για αρχαρίους όταν τα ξεδιαλύνω στο μυαλό μου ;)
    • Ο/H on2wheels έγραψε:

1. Χαιρετώ το forum, πρώτο μου post, σύντομα κάτοχος Note 4G, το site του singpost λέει arrived GR 2/12 οπότε θεωρώ αύριο, μεθαύριο θα το έχω στα χέρια μου!!! Έχω βγάλει τα μάτια μου να βρω ένα απλό ποστ με το πως κάνουμε εγκατάσταση rom αλλά μάταια!!!
      2. Χοντρικά έχω καταλάβει ότι κατεβάζω την rom της επιλογής μου, την βάζω στην sd card και την "τρέχω" από τον updater του τηλεφώνου σωστά?Όλα μου τα τηλέφωνα είχαν πάντα Αγγλικό μενού, αυτό θέλω και τώρα,
      3. αν βάλω Ελληνική rom θα έχω Ελληνικό μενού υποχρεωτικά?
      4.Επίσης θέλω να επιλέγω πότε θα αναβαθμίζω και να γίνεται εύκολα(από τον updater του τηλεφώνου???) έχει αυτό σχέση με την rom που θα επιλέξω?
      5.Το κινητό έχει αγοραστεί από 2toc τους έχω πει να βάλουν greek language, install play store and remove chinese apps, αν μείνω έτσι θα μπορώ να κάνω update?
      6.Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για τις επαναλαμβανόμενες απορίες, δεσμεύομαι να κάνω έναν οδηγό για αρχαρίους όταν τα ξεδιαλύνω στο μυαλό μου ;)

1.Καλησπέρα , με το καλό να το παραλάβεις

2.
      Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM)
      Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω Recovery)

3.
      αν βάλεις την Ελληνική θα έχεις Ελληνικά η Αγγλικά

4.
      θα κάνεις
      για να αποφύγουμε το αυτόματο update , κάνουμε :
      Πηγαίνουμε Εργαλεία => Updater => πατάμε πάνω δεξιά τις τρις τελείες (είμαστε στο menu ) =>Ρυθμίσεις ενημέρωσης και κλείνουμε τον διακόπτη της αυτόματης ενημέρωσης.. , οπότε ο updater δεν θα μας ενημερώνει για update ,
      θα ελέγχουμε για αναβαθμίσεις μόνο από την εφαρμογή ota updater=>ΡΟΜ=>Διαθέσιμες ενημερώσεις

5.
      στα καταστήματα δεν βάζουν την σωστή μετάφραση στα Ελληνικά , αλλά είναι υποφερτή
      τα καταστήματα βάζουν συνήθως μια rom πειραγμένη από αυτούς , αυτές δεν κάνουν αναβάθμιση , αν βάλουν την multi , θα έχεις αναβαθμίσεις σε Αγγλικά - Ελληνικά και πολλές άχρηστες γλώσσες
      (θεωρητικά γιατί πρακτικά σταμάτησαν τις αναβαθμίσεις νομίζω , ακόμη την V5 έχουν)

6.
      υπάρχουν όλες οι απαντήσεις χιλιάδες φορές στο φόρουμ , και οδηγοί , αν θέλεις κάνε κι εσύ έναν οδηγό
      να έλθει πρώτα με το με καλό , και θα σου πούμε τι θα κάνεις
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην tora33 ().

• tora33 σε ευχαριστώ, σε έχω δει και σε άλλο forum, πάντα πολύ ενεργητικός και πρόθυμος να βοηθήσεις, το έχεις κάνει με πολύ κόσμο, αν δεν έβγαζα άκρη θα σου έστελνα μύνημα, όταν ανέβω Θεσσαλονίκη θα σε ψάξω, καφές / ποτό κερασμένα ;)
    • Διαφήμιση
    • Παρέλαβα σήμερα και πέρασα rom, το update έκανε 3 λεπτά!!! περίμενα περισσότερο, το αρχείο είναι σχεδόν μισό γίγα.

Πρώτες εντυπώσεις : ψάξιμο!!! συνηθισμένος σε 4.2.2 τώρα με Kitkat + Miui θέλω χρόνο.

Σε πρώτη φάση δεν βρίσκω πως μεταφέρω τις εφαρμογές στην SD card, καμία βοήθεια???

Πάω να πάρω ένα titanium back up από την παλιά μου συσκευή να την περάσω στο Xiaomi και βλέπουμε...
    • να τα πούμε και από εδώ
      τα κουμπιά αφής χαμηλά του κινητού να συνηθίσεις , άλλαξαν λίγο , σε σχέση με την V5 και απο τα άλλα κινητά android
      στις ρυθμίσεις θα πηγαίνεις με το γρανάζι που είναι στην επιφάνεια εργασίας

για μεταφορά αρχείων αν τα καταφέρεις με το play.google.com/st....Link2SD&hl=el
      Link2SD, μεταφορά Εφαρμογών στην SD

έτσι κάνω κι εγώ , τον φάκελο του titanium backup στο νέο κινητό , εγκατάσταση του titanium backup, και restore τις εφαρμογές
      οπότε ότι είχαμε στο παλιό android , τις έχουμε σε λίγα λεπτά στο νέο
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )