Διαφήμιση

Redmi Note 4G συνεχώς προβλήματα με SD card...

• Redmi Note 4G συνεχώς προβλήματα με SD card...

Καλησπέρα παιδιά!! Ανοίγω νέο θέμα για τις κάρτες sd, μιας και δεν είδα να υπάρχει ανάλογο...
      Όπως λέει και ο τίτλος, έχω συνεχώς προβλήματα με την sd κάρτα μου, αγορασμένη από Aliexpress, Adata, Class 10, 32GB.
      Παρατηρώ ότι μια με δύο φορές την εβδομάδα, μου βγάζει μήνυμα ότι ο αποθηκευτικός χώρος αποσυνδέθηκε. Κάνω ένα reboot, και βλέπω ότι όλο και χάνονται, ή καταστρεφονται αρχεία. Για παράδειγμα, είχα 580 τραγούδια, δούλευα σε ραδιοφωνικο σταθμό βλέπετε 8-) και έχω απομείνει με 440, τα υπόλοιπα υπάρχουν αλλά είναι κατεστραμενα. Το ίδιο παθαίνω και με τις φωτογραφίες, βγάζω με την κάμερα και κάποιες φορές δεν αποθηκευονται καν (καταστρεφονται).
      Τι μπορώ να κάνω γι αυτό βρε παιδιά;; Πλέον είμαι αγκαλιά με clouds και back ups, τρέμω στην ιδέα ότι θα ξυπνήσω μια μέρα και θα χουν χαθεί 3GB με σημαντικά αρχεία!! Λέτε να είναι μάρκα μ'έκαψες η κάρτα; Τα φώτα σας!! :(

Στάλθηκε από το HM NOTE 1LTEW μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Θα έλεγα να δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν σε Card Reader αφού πρώτα πάρεις Backup, να την κάνεις Format, και μετά να προσπαθήσεις να την γεμίσεις με άσχετο περιεχόμενο 64GB.

Eπειδή έχει γεμίσει ο τόπος από fake SDCards, που ενώ είναι δηλωμένες ως 64GB, ζήτημα είναι να είναι γνήσιες 32GB και πολλά λέω...
      Βέβαια μπορεί να υπάρχει και θέμα ασυμβατότητας, γιατί θυμάμαι με κάτι Kingston όταν την έβαζα στην συσκευή μου και επιχειρούσα COPY, ανέβαζε τρελλές θερμοκρασίες, και μου έκανε Disconnect.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Το θέμα είναι ότι την έχω κάνει στο παρελθόν format και παθαίνω ακριβώς αυτό που λες, ανεβαίνει η θερμοκρασία και ξαφνικά τσαααπ! Αποσυνδεση. Πολύ φοβάμαι ότι τζάμπα τα λεφτά, αλλά θα ξανακάνω ένα format...

• Διαφήμιση
    • Aν σου ανεβάζει θερμοκρασία η κάρτα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
      Και βέβαια όταν μιλάμε για θερμοκρασία, καίνε τα χέρια σου αν την πιάσεις (πάνω από 60C)

Το ανώτερο που έχει πιάσει είναι 50 βαθμοί, με ταυτόχρονο και κάμποσο λαγκάρισμα. (Όταν πάω να κάνω copy paste και άλλες μαζικές ενέργειες..) Αν μου το ξανακάνει πάει για πέταμα :( Προς γνώση και συμμόρφωση μας για κάρτες από ebay Aliexpress κλπ :-x

• Κοίτα δεν είναι απόλυτο ότι φταίει η κάρτα λόγο κακής ποιότητας.
      Η δική μου ήταν γνήσια και αγορασμένη από μεγάλο πολυκατάστημα, αλλά ήταν ασύμβατη με το Samsung S2 που είχα.
      Σε άλλη συσκευή δούλευε (HTC ONE) δούλευε χωρίς προβλήματα.

Γενικά στο θέμα των καρτών είναι και θέμα λαχείου από ότι έχω καταλάβει.

• Είχα μια Kingston 8αρα, αγορασμένη πριν 2 χρόνια, δουλεύει ρολόι. Πριν έναν μήνα πήρα την κάρτα που αναφέρω από το ali κι άλλη μια παρόμοια από ebay. Του ebay περιττό να πω ότι κάθε μέρα μου έχανε φακέλους ολοκληρους. Κι αυτή του ali τα κάνει όμως τα κόλπα της. Σε έναν γνωστό μου όμως που παρήγγειλε τις ίδιες κάρτες με εμένα, του έκατσαν πολύ καλά στο κινητό. Θέμα τύχης είναι, ακριβώς...

• Διαφήμιση
    • εγώ πέταξα γύρω στις 5 τέτοιες κάρτες (τις πάλευα σε 6 κινητά και σε 2 ip cams , δούλευαν λίγο μετά ήθελαν φορμάτ , δούλευαν αλλού μετά ζητούσαν φορμάτ) έτυχε να μην έχω πρόβλημα με επώνυμες , πράγματι είναι πως θα τύχουν
      σύνδεσέ την στο κομπιούτερ το κινητό η σε Card Reader την καρτούλα
      δεξί κλικ , ιδιότητες στον δίσκο της κάρτας
      εργαλεία=>έλεγχος μπας και διορθώσει λάθη
      αν και έκανες φορμάτ (διαμόρφωση σε fat 32 )
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

Ο/H tora33 έγραψε:

εγώ πέταξα γύρω στις 5 τέτοιες κάρτες (τις πάλευα σε 6 κινητά και σε 2 ip cams , δούλευαν λίγο μετά ήθελαν φορμάτ , δούλευαν αλλού μετά ζητούσαν φορμάτ) έτυχε να μην έχω πρόβλημα με επώνυμες , πράγματι είναι πως θα τύχουν
      σύνδεσέ την στο κομπιούτερ το κινητό η σε Card Reader την καρτούλα
      δεξί κλικ , ιδιότητες στον δίσκο της κάρτας
      εργαλεία=>έλεγχος μπας και διορθώσει λάθη
      αν και έκανες φορμάτ (διαμόρφωση σε fat 32 )

Να σου πω την αλήθεια έκανα ένα φορματ σήμερα το πρωί και δεν μου έβγαλε ακόμα πρόβλημα, αλλά έβαλα στη κάμερα ρύθμιση να πηγαίνουν οι φωτογραφίες στην εσωτερική και όχι στην sd, δε θέλω να τις χάσω πάλι! Δράμα η κατάσταση :P
      Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν έκανα καθαρισμό άχρηστων αρχείων μέσω clean master, μου έκανε ξαφνική αποσυνδεση και μου έχανε αρχεία. Μέχρι στιγμής όμως κανένα πρόβλημα, για να δουμε...