έχω έναν εκτυπωτή oki που συνδέεται στο δίκτυο και τον βλέπουμε με ip... υπάρχει καποιο προγραμμα να τον δει το κινητό για να μπορέσω να εκτυπώσω???
υπάρχει πρόγραμα για δικτυακούς εκτυπωτές
-
-
Ο/H birel-motosport έγραψε:
έχω έναν εκτυπωτή oki που συνδέεται στο δίκτυο και τον βλέπουμε με ip... υπάρχει καποιο προγραμμα να τον δει το κινητό για να μπορέσω να εκτυπώσω???
Για ρίξε μια ματιά στο Ρυθμίσεις--> Πρόσθετες Ρυθμίσεις-->Εκτύπωση-->Προσθήκη Υπηρεσίας και όταν σε ρωτήσει, "Ολοκλήρωση Ενέργειας με τη χρήση" και σου δώσει το μενού με τις επιλογές, επέλεξε "Google Play" και κατέβασε απο το Google Play τον Enabler του εκτυπωτή σου...(βγάζει μια λίστα το Google Play με εκτυπωτές μόνο...) -
Δεν υπάρχει τίποτα για τον oki...μήπως υπάρχει κάποιο γενικό πρόγραμμα
-
Δεν υπάρχει τίποτα για τον oki...μήπως υπάρχει κάποιο γενικό πρόγραμμα
Δυστυχώς δεν το έχω ψάξει καθόλου και έτσι δεν ξέρω να σου προτείνω κάτι... -
Άμα βάλω ένα USB WiFi στην θέση του USB στον εκτυπωτή θα δουλέψει.... Γιατί βρίσκω πολλά προγράμματα για WiFi εκτυπωτές... Αλά ο oki που έχω δεν έχει WiFi
-
Άμα βάλω ένα USB WiFi στην θέση του USB στον εκτυπωτή θα δουλέψει.... Γιατί βρίσκω πολλά προγράμματα για WiFi εκτυπωτές... Αλά ο oki που έχω δεν έχει WiFi
Α, νόμιζα ότι είχε wifi... Οπότε, ναι.,νομίζω ότι με την ιδέα του USB WiFi είναι πιθανό να δουλέψει... -
Όχι δεν έχει είναι ip εκτυπωτής μόνο σε δίκτυο .. Αλά δεν μπορώ να τον βρω στο WiFi που είναι πάνω στο κεντρικό δίκτυο.. Οπότε άμα του βάλω δικό του WiFi ίσως δουλέψει
-
Όχι δεν έχει είναι ip εκτυπωτής μόνο σε δίκτυο
Φίλε birel-motosport, εφ΄ όσον όπως λες , ο εκτυπωτής σπου έχει την δυνατότητα να συνδέεται στο δύκτυο (π.χ. του σπιτιού σου), τότε έχει την δυνατότητα να συνδέεται και με το κινητό σου (μέσω του Ρούτερ).
Άρα πρέπει να κάνεις τα εξής:
α) Συνδέεις με καλώδιο δικτύου τον εκτυπωτή σου με τον Ρούτερ.
β) Ψάξε για οποιδήποτε προγραμμα Android της OKI στο "Google Play" για σύνδεση εκτυπωτή με δίκτυο.
γ) Αφού το κάνεις εγκατάσταση στο κινητό σου , το τρέχεις κάθε φορά που θέλεις να εκτυπώσεις κάτι μέσα από το κινητό σου.
Εγώ έτσι έκανα για τον δικό μου τον HP Laser P1606dn -
-
Στο router θέλει port forward η θύρα του που "ακούει" ο εκτυπωτής στην ip που παίρνει απο τον router
-
Έχω κάνει εγκατάσταση την εφαρμογή της oki αλά υποστηρίζει μόνο της WiFi εκδόσεις δεν τον βρίσκει.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις κατ΄ αρχάς, είναι εάν τον έχεις προσθέσει στο οικιακό σου δίκτυο (μέσα στα windows) και το έχεις δώσει και ένα όνομα (π.χ. το όνομά σου), έτσι λοιπόν για έλεγχο πας από τον File Explorer ή από τον πίνακα ελέγχου (μέσα στα windows) κλικ στο δίκτυο και κλίκ στο όνομα δικτύου σου.
Εάν έχεις τον εκτυπωτή σου στο ON τον βλέπεις εκεί μέσα στο φάκελο.
Όλα αυτά θα ισχύουν μόνο εάν έχεις φτιάξει (ρυθμίσει) το δικό σου δικό σου ιδιωτικό δίκτυο μέσα στα windows.
Σε μενα όλες αυτές οι οδηγίες που σου περιέγραψα , υπήρχαν μέσα στα Manuals του εκτυπωτή μου τον HP LaserJet P1606dn.
Εάν σε ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα της HP για το πως θα φτιάξεις το Home net σου , μπορώ να σου τα στείλω. -
Τελικά βρήκα την λύση, έφταιγε το δίκτυο για κάποιον λόγο επειδή έχει αρκετά WiFi δεν τον εντοπιζε κάτι αλλάξαμε σε κάποιο καλώδιο στο χαμπ κάπως έτσι δεν λέγεται και εντοπίστηκε ... Μετά το πρόβλημα ήταν τα προγράμματα που δεν είχαν οδηγούς, εγώ τα κατάφερα με αυτό το πρόγραμμα (start print) να κάνω εκτύπωση
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0