Διαφήμιση

PIN στη SIM card (πόσο χρήσιμο είναι?)

• PIN στη SIM card (πόσο χρήσιμο είναι?)

Ορμόμενος απο τα τελευταία προβλήματα (bugs) που είχαν κάποιοι φίλοι με την εισαγωγή PIN number στις SIM κάρτες τους, θα ήθελα να ρωτήσω (ακαδημαϊκά πάντα), ποιά ανάγκη ικανοποιεί το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα μιάς SIM κάρτας?
      Κάποτε, στο μακρινό παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε τα PIN numbers σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε, σε περίπτωση κλοπής της συσκευής μας, την πιθανή υπερ-χρέωση απο τυχόν κλήση που θα έκανε ο κλέφτης, καλώντας π.χ. στο εξωτερικό κ.λ.π.... Σήμερα, αυτό αφ'ενός μπορεί να αποτραπεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (ανάλογα το πακέτο που έχει ο καθένας μας) και η πιθανή "ζημιά" σπάνια μπορεί να υπερβεί τα ...μερικά ευρώ!
      Ωστόσο σήμερα γνωρίζουμε, ότι το ΠΡΩΤΟ πράγμα που κάνει ένας κλέφτης είναι να ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατό την κάρτα SIM που έχει η συσκευή, κάνοντας έτσι την δυνατότητα να εντοπιστεί η συσκευή, πολύ πιό δύσκολη. Δεδομένου του γεγονότος ότι μπορούμε άνετα, εύκολα και με πολύ μεγάλη ασφάλεια να κλειδώνουμε τη συσκευή μας (ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όχι μόνο απο την δυνατότητα κλήσης) με πολλούς διαφορετικούς και εύκολους τρόπους (π.χ. αόρατο μοτίβο κ.λ.π.) γιατί ακόμα "κουβαλάμε" την συνήθεια να δυσκολεύουμε τη ζωή μας, απο το να πρέπει να θυμόμαστε και προσθέτουμε ένα ακόμα PIN number κάθε φορά που επανεκκινούμε τη συσκευή μας?
      Μήπως τελικά δεν εξυπηρετεί τίποτα αυτή η ενέργεια, της εισαγωγής PIN και απλά πρέπει να απενεργοποιήσουμε το PIN number και να απαλλαγούμε απο έναν επιπρόσθετο μπελά?

Images
      • bad-pin-number.jpg

22,34 kB, 558×460, viewed 111 times
    • Εγώ το έχω απενεργοποιήσει αρκετά χρόνια πριν... Και θεωρώ πια πολύ περίεργο να υπάρχει Pin σε κινητό! Χα χα χα

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Θα συμφωνήσω και εγώ! Εδώ και 8 χρόνια που έχω smartphone (ξεκίνησα με iphone 3G) δε χρησιμοποιώ pin! Πριν 10 μέρες το έβαλα για δοκιμές (να δω εαν γίνεται sim reset κτλ κτλ) και είναι πολύ άβολο.
      Εγώ που έχω καρτοκινητή δεν έχει νόημα σίγουρα. Βέβαια θα έλεγα οτι αυτοί που έχουν συνδέσεις (και όχι μεγάλες) τότε ΙΣΩΣ να δικαιολογείται σαν εξτρά ασφάλεια το pin. Ναι κατα πάσα πιθανότητα θα πεταχτεί η sim, αλλά επειδή πολύ άνθρωποι θελουν να ΝΙΩΘΟΥΝ σίγουροι το αφήνουν ενεργοποιημένο. Είναι θέμα ψυχολογίας όμως, καθώς σπάνια θα χρησιμοποιηθεί η sim για κλήσεις απο κάποιον κλέφτη.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην iAmLiakos ().