Διαφήμιση

Google camera

Όταν χρησιμοποιείς τη Google cam για κανονικές φωτογραφίες πετάει ερορ(όχι η face cam). Με μεσσεντζερ κλπ βγάζει κανονικα φωτογραφιες

Αναπαράγεται
Αναπαράγεται
Ναι
Βήματα (προεραιτικά)
Ανοίγεις τη καμερα
Πατάς το πλήκτρο στην οθόνη για να βγάλει φωτογραφία
Ερορ

Μήνυμα λάθους

1. java.lang.UnsatisfiedLinkError: dalvik.system.PathClassLoader[DexPathList[[zip file "/data/app/com.google.android.GoogleCamera/com.google.android.GoogleCamera.apk"],nativeLibraryDirectories=[/data/app/com.google.android.GoogleCamera/lib/arm64, /system/lib64, /vendor/lib64]]] couldn't find "libjni_jpegutil.so"
  2. at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:984)
  3. at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1562)
  4. at com.android.camera.util.JpegUtilNative.<clinit>(PG)
  5. at com.android.camera.util.JpegUtilNative.a(PG)
  6. at dqs.a(PG)
  7. at dqu.run(PG)
  8. at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1133)
  9. at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:607)
  10. at java.lang.Thread.run(Thread.java:760)

Σχόλια 1

Επιβεβαιώνω το πρόβλημα σε Mi Note 3 (jason) με την xiaomi-miui-hellas-7.1_jason_V9_arΩma_8.4.26 .
    Σε stock εγκατάσταση το app λειτουργεί κανονικά. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αλλάξεις κάποια ρύθμιση στα settings της google camera.
    Τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις μου το εμφάνισε:
    1) ενεργοποίηση του dirty lens detection
    2) Αλλαγή του panorama quality σε high

Δεν έψαξα στο σύστημα αν υπάρχει η βιβλιοθήκη ή είναι σε άλλο path. Θεωρητικά θα πρέπει να λύνεται αν μπεί η βιβλιοθήκη libjni_jpegutil.so (arm64) σε κάποιο path απο τα παρακάτω:
    [/data/app/com.google.android.GoogleCamera/lib/arm64, /system/lib64, /vendor/lib64]

Σαν quick and dirty workaround φαίνεται να διορθώνεται αν κάνουμε clear data στα App Settings -> Camera (google camera), οπότε δεν ασχολήθηκα περεταίρω.