Από αυτά που γράφεις για την Rom έχεις το Nikel (mediatek) και όχι qualcomm και πας να περάσεις λάθος ρομ για αυτό δεν στην περνά, ανέβασε φώτο από το σχετικά με το τηλέφωνο για να είμαστε σίγουροι για την ρομ Redmi N 3 pro
Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να περάσεις china Rom με το miFlash μετά να κλειδώσεις bootloader και να τον ξεκλειδώσεις με δικό σου λογαριασμό γιατί όπως είναι τώρα αν περάσεις custom Rom και κλειδώσει ο bootloader θα μπρικαρει και θα είναι δύσκολο να το επαναφέρεις Redmi N 3 pro
Ναι μπορείς να το περάσεις, αν και με το νέο twrp κάνει τα ίδια θα χρειαστείς να κάνεις format data για να δεις το εσωτερικό χώρο λόγου κρυπτογραφησης, με το format data διαγράφονται όλα απο το εσωτερικό χώρο Redmi N 3 pro
Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που σου είπε ο @NasDriver πρόβλημα κεραίας. Στο δικό μου redmi note 3 pro που έχω πρόβλημα μα την κεραία και δεν έχω σήμα τα ίδια συμπτώματα με το δικό σου έχω. Άνοιξε το και κοίτα την κεραία Redmi N3 pro
Υπάρχει ρύθμιση στο κινητό που αλλάζει από δεξιά σε αριστερά. Ρυθμίσεις, πρόσθετες ρυθμίσεις, επιλογή για προγραμματιστες και ενεργοποιήσετε την επιλογή κατ. διάταξης RTL Redmi N3 pro