Διαφήμιση

Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)

• Application
  • Xiaomi
  • Ο/H lousou έγραψε:

Όπως σας υποσχέθηκα, η νέα γραμματοσειρά (Arial) με ΟΛΟΥΣ τους ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία, μικρά, με/χωρίς διαλυτικά και τόνους) για το Mi Band2 είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την εγκαταστήσετε στο ρολογάκι σας ώστε να βλέπετε πλέον σε ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και τα γράμματα που έλειπαν ως τώρα.

Η διαδικασία της εγκατάστασης περιγράφεται παραπάνω.
    Το αρχείο ενημερώθηκε (τα λινκς παραμένουν τα ίδια)

1) Mili_pro.ft

2) Mili_pro_orig.ft

Για να βλέπετε πλέον τους τονισμένους χαρακτήρες και στο gadgetbridge (μετά το flash του παραπάνω αρχείου) θα πρέπει να εγκαταστήσετε την νέα έκδοση (1) στην οποία οι τονισμένοι χαρακτήρες δεν αντικαθίστανται πλέον με τους μη τονισμένους αφού πλέον υποστηρίζονται απ το ρολογάκι.

1) GadgetBridge-lousou-latest-me-tonismena (με χρήση flash του Mili_pro.ft)

2) GadgetBridge-lousou-latest-xoris-tonismena (με χρήση προεγκατεστημένης flash Mili_pro_orig.ft)

Μεγιές και περιμένω τα σχόλιά σας!

Κατόπιν συνεννόησης με τον Maddoctor θα δούμε αν μπορούμε να συμπεριλάβουμε το σωστό flash στην Ελληνική Mi Fit εφαρμογή, ώστε να εγκαθίσταται αυτόματα.
    Απορία : εχω το mifit original μπορώ να κάνω αναβάθμιση το ρολογακι ? η πρέπει να κανω αγκατάσταση αλλη εφαρμογη ?
  • @lousou σε ευχαριστώ πολύ για το GadgetBridge και τα Arial!
    Είμαι με την official Mi Fit 3.0.5 + Notify & Fitness for Mi Band 4.24.8
    Τα notifications του Mi Band τα χειρίζομαι μέσω του Notify & Fitness for Mi Band.
    Έκανα install το GadgetBridge που έδωσες, pair με το mi band 2 και install το Mili_pro.ft
    Στη συνέχεια "Enable Display name" για εισερχόμενες κλήσεις κ

Έχω όλα τα ελληνικά ονόματα με ελληνικούς (Αα) χαρακτήρες και το trancribe σε greeklish είναι πολύ καλό!
  • Ο/H ioann1s έγραψε:

@lousou σε ευχαριστώ πολύ για το GadgetBridge και τα Arial!
    Είμαι με την official Mi Fit 3.0.5 + Notify & Fitness for Mi Band 4.24.8
    Γιάννη σ ευχαριστώ, αν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα GadgetBridge και Mi Fit θα πρέπει να κλείσεις τις ειδοποιήσεις κλήσεων, μηνυμάτων κλπ σε ένα από τα 2 για να μην κάνουν conflict μεταξύ τους. Τα Mi fit, Notify & Fitness κλπ εφαρμογές δεν υποστηρίζουν whatsapp και viber κλήσεις, περιεχόμενα μηνυμάτων σε κομμάτια των 18, καθώς και μεγαλύτερα από 9 ελληνικούς χαρακτήρες κείμενα (το ρολογάκι κάνει reboot).

Εγώ προτείνω τη δική μου έκδοση GadgetBridge για όλες τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις και το Mi Fit για fitness Tracking με τις ειδοποιήσεις κλειστές. Είτε με greeklish είτε με ελληνικά δε θα χετε κανένα πρόβλημα έτσι.

alnikou όταν λες αναβάθμιση τι ακριβώς εννοείς? Κανένα λογισμικό δε χρειάζεται εκτός από το Mi Fit για την αναβάθμιση. Μάλιστα νομίζω αν εγκαταστήσεις την ελληνική έκδοση του maddoctor θα την κάνει αυτόματα.

Ιδανικά αν κάποιος θέλει και Ελληνική ημερομηνία στο ρολογάκι του εκτός από όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες (τονισμένους και μη) θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες εγκατάστασης και αναβάθμισης της 3.0.7 ελληνικής απεγκαθιστώντας και το Mi fit και το GadgetBridge πρώτα και μετά να εγκαταστήσει το Mili_pro.ft που ανέβασα σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Διαφήμιση
  • @lousou κάνεις απίστευτη δουλειά. Και ήθελα να πω ότι το ελληνικό font είναι χάλια, αλλά πρόλαβες να το φτιάξεις. Δεν έχω περάσει ακόμα το νέο σου αρχείο font, γιατί ακόμα παιδεύομαι να εγκαταστήσω ταυτόχρονα mi fit (3.0.7 του maddoctor με το firmware του maddoctor) και GadgetBridge by lousou. Για κάποιο λόγο δουλεύουν για λίγο και μετά αρχίζει το mi band 2 (fw v1.0.1.53) να κάνει αποσυνδέσεις και επανασυνδέσεις συνεχώς. Που θα πάει θα το καταφέρω. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που έχω το κινητό με αγγλική γλώσσα (Xiaomi Redmi note 3).

Η μετάφραση του GadgetBridge στα ελληνικά δεν με πολυενδιαφέρει αλλά ίσως να μπορούσα να βοηθήσω λιγάκι. Ισχύει το αρχείο xml που έχεις βάλει εδώ (post 455691)???

Keep up the good work!!!
  • Αν περάσουμε τις γραμματοσειρες με τον τροπο που περιγράφεις η επανεκκινηση στο band με mifit οταν υπαρχει κληση με περισσότερους απο 18 χαρακτήρες κτλ. θα σταματησει;
  • Ο/H panandreas έγραψε:

@lousou κάνεις απίστευτη δουλειά. Και ήθελα να πω ότι το ελληνικό font είναι χάλια, αλλά πρόλαβες να το φτιάξεις..
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.
    Θα ξαναυπενθυμήσω πως όσοι έχουν Miui Roms θα πρέπει να κανουν exclude τις εφαρμογές Mi Fi και GadgetBridge από τα System Settings του τηλεφώνου (αυτό νομίζω είναι το πρόβλημά σου):

- Privacy->Notification access
    - Permissions->Autostart και
    - Battery & Performance->Manage Apps battery usage->Choose apps

(Μετά τις αλλαγές χρειάζεται επανεκκίνηση του κινητού. Μετά από επανεγκατάσταση ή αναβάθμιση θέλουν έλεγχο αυτές οι ρυθμίσεις μήπως άλλαξαν. Η γώσσα ΔΕΝ παίζει ρόλο).
    Αλλιώς θα αποσυνδέονται ή θα κλείνουν λίγο μετά που θα σβήσει η οθόνη ή δε θα στέλνουν ειδοποιήσεις.

Επίσης όπως έχω πεί δεν πρέπει και τα 2 να ναι ρυθμισμένα να στέλνουν ειδοποιήσεις για το ίδιο πράγμα, πχ για τα sms και το Mi Fit και το GadgetBridge. Οι ειδοποιήσεις στο GadgetBridge ρυθμίζονται αλλάζοντας τον αριθμό στο "Repetitions" στην αντίστοιχη κατηγορία (πχ Social network/Sms/Email/General) σε 0 (κλειστό) ή 1 (ανοιχτό)
    Όποιος έχει GadgetBridge δε χρειάζεται να χει ειδοποιήσεις απ το Mi Fit, υποστηρίζει περισσότερα πράγματα, καλύτερα, χωρίς reboot (και με επιλογή για να δείχνει και τα περιεχόμενα των μηνυμάτων).
    Αν δε θέλετε ειδοποιήσεις από το GadgetBridge καλύτερα απεγκαταστήστε το εντελώς. Μετά το flash της γραμματοσειράς ΔΕΝ απαιτείται για να χετε τονισμένα Ελληνικά/Arial στο ρολόι.

Το αρχείο για τη μετάφραση ισχύει.

Ο/H kosmasdel έγραψε:

Αν περάσουμε τις γραμματοσειρες με τον τροπο που περιγράφεις η επανεκκινηση στο band με mifit οταν υπαρχει κληση με περισσότερους απο 18 χαρακτήρες κτλ. θα σταματησει;
    Όχι Κοσμά, αυτό δε γίνεται να διορθωθεί στο ρολόι αλλά μόνο στην εφαρμογή Mi Fit. Θέλει πολύ δουλειά χωρίς sources και δε βλέπω το λόγο να το κάνω. Αν κάποιος προγραμματιστής έχει χρόνο και όρεξη όμως μπορεί να το κάνει έστω και με το δύσκολο τρόπο.
  • Διαφήμιση
  • Τα έχεις γράψει αρκετές φορές, οπότε έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις στο miui. Δεν είχα κάνει επανεκκίνηση στο κινητό αλλά δεν είχα θέμα γιατί επερνε ειδοποίησεις από το gadget bridge όταν απενεργοποιουσα τις ειδοποιήσεις από το mi fit και το αντίστροφο. Απλά μετά από λίγο απλά έχανε την σύνδεση το mi band από το κινητό και έπειτα είχα συνδέσεις αποσυνδέσεις κάθε λίγο χώρος να προλαβαίνει να συνδεθεί καμία από τις δύο εφαρμογές.

Μην ασχολείσαι όμως θα το βρω. Έτσι κι αλλιώς κυρίως με ενδιαφέρουν οι ειδοποιήσεις και το gadget bridge είναι πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο.

Μια ερώτηση. Τον περιορισμό χαρακτήρων του καλούντα τον αντιμετωπίσες με κόψιμο των επιπλέον χαρακτήρων υποθέτω για αυτό και δεν βλέπω όλο το όνομα κάποιες φορές ή κάτι άλλο συμβαίνει?
  • @panandreas δεν υπαρχουν κ πολλες επιλογες σε οτι αφορα τον αποστολεα. Η το κοβεις στο οριο των 18 bytes (υπολογιζοντας το μεγεθος του καθε χαρακτηρα) ή στελνεις πανω απο 1 μηνυματα. Ε για να μη γεμισω μηνυματα κοβω τον αποστολεα και σπαω σε 18αδες τα μηνυματα. Τωρα το ποσοι χαρακτηρες ειναι το 18 το μετραω αυτοματα. Μπορει πχ να χεις 4 λατινικα, 4 ελληνικα κ 2 γιαπωνεζικα αρα ναι μεν 10 χαρακτηρες αλλα συνολο 4+8+6=18 bytes κλπ.
    Οι αποσυνδεσεις συνηθως εχουν να κανουν μ αυτα που ανεφερα. Αν απομακρυνθεις επισης πολυ αποσυνδεεται αλλα οταν γυρισεις συνδεεται μονο του (autoreconnect). Θελει λιγο χρονο δε το κανει αμεσως ομως κ γενικα οταν ξεκιναει θελει λιγο χρονο κ θα συνδεθει μονο του.
    Δε χρειαζεται να κλεινεις τελειως τις ειδοποιησεις απο τιςωρυθμισεις του κινητου, αρκει ΜΕΣΑ απο το mi fit στις ρυθμισεις που βγαζει για το band να τις κλεισεις. Ετσι πχ θα συνεχισει να σ ενημερωνει οταν τρεχεις κλπ κ δε θα χει ουτε το gadgetbridge προβλημα με τις ειδοποιησεις.

Τωρα ασχολουμαι πλεον με το να αυξησω το οριο των 9/18..
  • πολυ καλό αλλά δεν δουλεύει άψογα η εφαρμογή. Ενώ μου μετράει τα βήματα, οταν μπαίνω στην κάθε μέρα μέσα, έχει βάλει πολύ πιο λίγα βήματα κι έτσι δεν ανανεώνεται το σερί μου. Έχω θέσει στόχο και για 2 βδομάδες τον ξεπερνάω κάθε μέρα σύμφωνα με το google fit. Αλλά το mi fit μου έχει 0 σερί
  • Ο/H lousou έγραψε:

Όπως σας υποσχέθηκα, η νέα γραμματοσειρά (Arial) με ΟΛΟΥΣ τους ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία, μικρά, με/χωρίς διαλυτικά και τόνους) για το Mi Band2 είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την εγκαταστήσετε στο ρολογάκι σας ώστε να βλέπετε πλέον σε ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και τα γράμματα που έλειπαν ως τώρα.

Η διαδικασία της εγκατάστασης περιγράφεται παραπάνω.
    Το αρχείο ενημερώθηκε (τα λινκς παραμένουν τα ίδια)

1) Mili_pro.ft

2) Mili_pro_orig.ft

Για να βλέπετε πλέον τους τονισμένους χαρακτήρες και στο gadgetbridge (μετά το flash του παραπάνω αρχείου) θα πρέπει να εγκαταστήσετε την νέα έκδοση (1) στην οποία οι τονισμένοι χαρακτήρες δεν αντικαθίστανται πλέον με τους μη τονισμένους αφού πλέον υποστηρίζονται απ το ρολογάκι.

1) GadgetBridge-lousou-latest-me-tonismena (με χρήση flash του Mili_pro.ft)

2) GadgetBridge-lousou-latest-xoris-tonismena (με χρήση προεγκατεστημένης flash Mili_pro_orig.ft)

Μεγιές και περιμένω τα σχόλιά σας!

Κατόπιν συνεννόησης με τον Maddoctor θα δούμε αν μπορούμε να συμπεριλάβουμε το σωστό flash στην Ελληνική Mi Fit εφαρμογή, ώστε να εγκαθίσταται αυτόματα.
    Αν βάλω αυτήν την εφαρμογή θα μου μετράει και το μεσημεριανό ύπνο....... όχι ότι το mi fit το μετράει έχω το mi fit master για αυτήν την δουλειά αν το κάνει αυτό και αυτό να κατεργησω και τα δύο
  • Διαφήμιση