Διαφήμιση

Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)

• Application
  • Xiaomi
  • Διαφήμιση
  • Πέρασα και τα δύο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βλέπω ελληνικούς χαρακτήρες χωρίς κενά (κεφαλαία, μικρά, τονισμένα, τελικό "ς", €) αλλά συνολικά 9 χαρακτήρες είτε έχω κανονική κλήση, είτε κάνω εικονική κλήση από το debug -> incoming call.

Εάν πατήσω debug -> send τότε μου βγάζει 9 χαρακτήρες με μια μικρή διπλή δόνηση, σβήνει η οθόνη, μετά τους επαναλαμβάνει, σβήνει η οθόνη, μετά εμφανίζονται οι υπόλοιποι 9 χαρακτήρες, σβήνει η οθόνη και επαναλαμβάνονται και πάλι οι υπόλοιποι 9 χαρακτήρες.

Υπεραρκετό πάντως ακόμα και έτσι για εμένα.

Για όποιον έχει miui και κατά την διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας του έρχονται συνεχώς ειδοποιήσεις ότι η μπαταρία θα φορτίσει σε 1ωρα, πρέπει να βάλει στις ρυθμίσεις του gadget bridge στο blacklist apps την εφαρμογή security (com.miui.securitycenter)
  • @tasos17 δε καταλαβαινω τι γραφεις, αν θες δωσε παραπανω λεπτομερειες κ διαβασε καλα τις οδηγιες στα προηγουμενα μου ποστ.
    panandreas ρε συ τωρα που το λες το προσεξα οτι ειναι 9, εκανα γκαφα στο κωδικα κ τα μετραω ακομα για διπλα τα ελληνικα, θα χρειαστει αλλαγη μονο στο gadgetbridge, λιγο αργοτερα σημερα.
  • Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)

Στην αρχή δεν συνδέοταν με το κινητό. Αφού αυτό το ξεπέρασα με μια απλή κατάργηση και σύνδεση από την αρχή.
    Το θέμα που έχω τώρα είναι όταν πάω να κάνω τεστ μια ειδοποίηση δεν έχω κείμενο αλλά μόνο μια εικόνα στο μπαντ

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ο/H tasos17 έγραψε:

Στην αρχή δεν συνδέοταν με το κινητό. Αφού αυτό το ξεπέρασα με μια απλή κατάργηση και σύνδεση από την αρχή.
    Στο gadgetbridge αν το κινητό δε συνδέεται ή γράφει "Not connected" ή "Initializing" για ώρα τότε πατάμε παρατεταμένα με το δάχτυλο στο κείμενο και κάνει αποσύνδεση και μετά με απλό άγγιγμα επανασύνδεση.
    @tasos17 αυτό που περιγράφεις μου λέει ότι μάλλον δεν έχεις ελέγξει ή έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις του gadgetbridge. Πήγαινε Settings, ξετσεκάρισε το "Transliteration", μετά στο Mi Band Settings-> τσεκάρισε τα "Text Notifications", "Hide intro Chat Icon", "Show message contents", "Max Number of 18 char parts"-> 3 (πχ) κ ύστερα θα πρέπει να δείς και ποια notifications δε θελεις κ κλείστα/άνοιξτα πχ στο chat->Repetitions->0 (κλειστό)/1(ανοιχτό)
    Αν πάλι δε δείχνει κείμενο τότε έχεις πολύ παλιό firmware και πρέπει να περάσεις το official Mi Fit για να κάνει update.
  • την τελευταια εκδοση εχω 1,0,1,53 δεν ειναι;;;;

λοιπον δεν ξερω τι φταιει ξαναεβαλα τη εφαρμογη μι φιτ. και παλι τιποτα. καποια στιγμη δουλεψε αλλα δεν ξερω γιατι. δεν ξαναδουλεψε σωστα απο τοτε. εντωμεταξυ βγαλει ολο το ιδιο εικονηδιο το συνεφακι για τα μνμτα
  • Ο/H tasos17 έγραψε:

την τελευταια εκδοση εχω 1,0,1,53 δεν ειναι;;;;

λοιπον δεν ξερω τι φταιει ξαναεβαλα τη εφαρμογη μι φιτ. και παλι τιποτα. καποια στιγμη δουλεψε αλλα δεν ξερω γιατι. δεν ξαναδουλεψε σωστα απο τοτε. εντωμεταξυ βγαλει ολο το ιδιο εικονηδιο το συνεφακι για τα μνμτα
    Πιστεύω πως απλά έχεις βάλει λάθος ρυθμίσεις στο GadgetBridge και πρέπει να το απεγκαταστήσεις να κάνεις επανεκκίνηση και να το ξαναπεράσεις.
    Δοκίμασε γενικά μόνο το Mi Fit ή μόνο το gadgetbridge περασμένα δοκιμαστικά.

Για να το επαναφέρεις γενικότερα μπορείς να απεγκαταστήσεις και το gadgetbridge και το mi fit και να ακολουθήσεις τις οδηγίες για downgrade εδώ . Δεν είναι πολύπλοκες, απλά κατεβάζεις και τρέχεις μια παλιότερη έκδοση του Mi fit.
    Μετά το downgrade θα ξαναπεράσεις την τελευταία Mi Fit απ το Playstore και θα στο ξανααναβαθμίσει στην 1.0.53.

Απ ό,τι βλέπω δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να διορθώσω τα ελληνικά σε 18 χαρακτήρες εκτός κ αν τα ανταλλάξω με τα αγγλικα.
    Ο κώδικάς μου είναι σωστός, to firmware όμως δεν δέχεται παραπάνω από 9 unicode. Γλιτώνουμε μόνο τα κενά.
    Ίσως να υπάρχει όμως μια λύση που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να έχουμε 18 Ελληνικού ςχαρακτήρες αλλά θα πρέπει να είναι όλοι κεφαλαία και να χρησιμοποιήσουμε το αλφάβητο του GSM. Δηλαδή θα μπορούσαμε να κάνουμε όλα τα γράμματα κεφαλαία αυτόματα και να χουμε τ αλατινικα κοινα + οτι λειπει σε ελληνικα (ΘΠΣΔΦΓΞΛΨΩ).

Αυτό μάλλον θα είναι η επόμενη προσπάθεια την οποία θα προσθέσω ως επιλογή στο GadgetBridge αν και δε νομίζω ότι θα μπορέσει να γίνει χωρίς άλλο font file. Επομένως καταλήγουμε σε 3 font-files
    - 1 τονισμένα και μη ελληνικά σε όλες τις εφαρμογές 9 με κενά,
    - 2 τονισμένα και μη ελληνικά 9 χωρίς κενά μόνο στο gadgetbridge
    - 3 κεφαλαία γράμματα μόνο (αυτόματα) λατινικά και ελληνικά 18 όπως στα SMS στο GSM
  • Πολύ έξυπνη η ιδέα σου!

Δεν είχα ιδέα για το GSM άλφαβητο. Τώρα το χάζευα στο Google και σκέφτηκα ότι δεν χρειάζονται όλοι οι χαρακτήρες στους περισσότερους από εμάς. Περιλαμβάνει 21 τονισμένους λατινικούς χαρακτήρες (μάλλον για γερμανικά) που είναι οι παρακάτω: è, é, ù, ì, ò, Ç, Å, å, Æ, æ, ß, É, Ä, Ö, Ñ, Ü, ä, ö, ñ, ü, à

Για να έχουμε ελληνικά με μικρούς χαρακτήρες χρειαζόμαστε 25 γράμματα που θα αντικατασταθουν στο gsm άλφαβητο (γράμματα που δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε), οπότε το firmware του mi band θα τα βλέπει ως gsm (1 χαρακτήρα).

Εκτός απο τους παραπάνω 21 άχρηστους (κατά τη γνώμη μου) χαρακτήρες, έχουμε 2 κοινούς χαρακτήρες με το λατινικό άλφαβητο τους o, v.

Μας μένουν 2 χαρακτήρες για να φτάσουμε τους 25. Οπότε διαλέγουμε μεταξύ των n, x, s στην θέση των η, χ, ς

Η σκέψη μου είναι ότι μιας και μπορείς να επέμβεις στο αρχείο ft, να κάνεις τις αλλαγές των γραμμάτων που αναφέρω με τα μικρά ελληνικά (ίσως μπορώ να το κάνω και εγώ αύριο πρωί)
    Το δύσκολο κομμάτι που μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω είναι να κάνεις την μετατροπή στο gadget bridge από τους μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες στους αντίστοιχους gsm χαρακτήρες που θα έχουν αντικαταστήσει με μικρά ελληνικά στο font file.

Μπορεί βέβαια και να λέω χαζομαρες και να διαβάζετε τσάμπα.

Edit 1: ξέχασα τα τονισμένα....προβλέπεται να κόβουμε σύμβολα γιεν, και πολλά άλλα

Edit 2: κοίταξα τα αρχεία ft και δεν περιέχουν μέσα όλο το GSM αλφάβητο (οι χαρακτήρες που αναφέρω δεν υπάρχουν)

Edit 3: Τελικά δεν έχει σχέση με το GSM αλφαβητο. Ψαχνουμε για χαρακτηρες 1 byte που ειναι συνολικα 128 χαρακτηρες. Λογικα 0-32 ειναι οι control χαρακτηρες, 52 ειναι τα αγγλικα κεφαλαια/μικρα, 10 οι αριθμοί και τα υπολοιπα 34 ειναι: !"#$%&'()*+,-./:;<=>?@ [\]^_`{|}~¤
    Οι control χαρακτήρες δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν οπότε μάλλον η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει ο @lousou. Ειδικο transliteration που θα κάνει τα ελληνικά -> κεφαλαία λατινικα και προσθήκη των ΓΔΘΛΞΠΣΦΨΩ αλλα οποτε χρησιμοποιουνται θα χάνουμε και απο ένα χαρακτήρα
  • Διαφήμιση