Διαφήμιση

Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)

• Application
  • Xiaomi
  • @lousou εχω κανει επανεγκατασταση και το μι φιτ και το gadgetbridge εκανα και downgrade to firmware και μετα περασα το τελευταιο. μηοως πειραζει που εχω την τελευταια εκδοση του μι φιτ;;;
    Mi Band Firmware Information · Freeyourgadget/Gadgetbridge Wiki · GitHub
  • Taso βγαλε το mi fit κ δοκιμασε μονο με το gadgetbridge.

panandreas μπραβο δε προλαβα να στα γραψω πολυ σωσρα τα γραψες με τη μονη διαφορα οτι μπορει να μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τους 32 μη εκτυπωσιμους.. δε θα χανουμε χωρο στα ΓΔΘ κλπ γιατι θα τα βαλουμε στα μικρα αγγλικα.
  • Διαφήμιση
  • Εάν τελικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους 32 μη εκτυπώσιμους, τότε στην θέση τους μπορείς να βάλεις τα 22 μικρά ελληνικά (δηλαδή εκτός των ο,ν,χ) και τα 10 έξτρα κεφαλαία (ΓΔΘΛΞΠΣΦΨΩ)
  • @panandreas δυστυχως δεν εφαρμοζεται η λυση σου οχι. Το UTF-8 με 1 byte ανα χαρακτήρα περιλαμβάνει μόλις 127 χαρακτήρες και είναι ο πίνακας που βλέπεις ΕΔΩ στους Single byte characters.

Υπάρχουν όμως και μερικοί ακόμα single byte ΕΔΩ τους οποίους χρησιμοποίησα για να γλιτώσω τα κενά.
    Το θέμα όμως είναι ότι όταν στέλνονται στο band στέλνονται σε UTF-8 στο οποίο χωράν μόνο τα 127.

Οι διαθέσιμοι χαρακτήρες δηλαδή θα πρέπει να είναι 1 Byte σε utf-16 και να γίνονται encode σε UTF-8 πάλι σε 1 byte πχ το a είναι 0χ61 και παραμένει 0χ61 απο utf-16 σε utf-8

Προς το παρών η λύση να αντικαταστήσω τα μικρά λατινικά με ελληνικά κεφαλαία δούλεψε.

@'tasos17
    πρέπει να χεις βάλει λάθος font file.
    Κατέβασε το Mili_pro_orig.ft από ποστ μου πιο πίσω και ρίχτο πάνω με το gadgetbridge και πές μου μετα τι έκδοση firmware έχεις (το λέει στο Mi fit).

Edit1: @panandreas τα καταφερα! Από τα μη εκτυπώσιμα κερδίζουμε ουσιαστικά 27 χαρακτήρες οι οποίοι μπορεί να είναι οι ελληνικοι κεφαλαιοι + οι εξτρα. με ολα αυτοματα κεφαλαια μπορουμε να χουμε κεφαλαια 18 οτιδηποτε.
    επισης επειδη δεν επηρεάζεται πολύ το font file μπορώ να το βάλω επιλογή ώστε όποτε θέλει κάποιος το γυρνάει σε 9 μικρά ελληνικά ;)
  • @lousou Ο πρώτος πίνακας που εβαλες (Single-Byte Characters) έχει 96 χαρακτήρες. Λείπουν στην ουσία 32 χαρακτήρες που είναι οι control characters (00-1F).

Ο δεύτερος πινακας έχει όντως 128 αλλά και πάλι οι πρώτοι 32 από το κινητό που τους βλέπω είναι όλοι ίδιοι. Οπότε πάλι 96 χαρακτήρες.

Στην ουσία μιλάμε για 1 byte αλλά 96 χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όχι 128.

Ο @maddoctor έχει καταφέρει να κάνει decompile το fw ώστε να βάλει ελληνικά στην ημερομηνία???

edit: ΜΠΡΑΒΟ @lousou !!!
    Οι μη εκτυπώσιμοι είναι 32 οπότε ίσως μπορείς να κάνεις αυτό που έλεγα παραπάνω, δηλαδή να βάλεις τα 22 μικρά ελληνικά (εκτός των ο,ν,χ) και τα 10 έξτρα κεφαλαία (ΓΔΘΛΞΠΣΦΨΩ)
  • @panandreas δες παλι τον πινακα ομως νομιζω κ απ τους 32 καποιοι λειπουν και είναι 26, οπότε δε θα φτάσουν πχ το 0χ09 δε ξερω αν υπαρχει και το 0χ0 επισης ειναι αδειο.
    Καλη ιδεα να βαλω κ τα μικρα, θελει δουλεια στο κωδικα κ το font file μεγαλο μανικι θα το δοκιμάσω.
    Παντως με την επιλογη π εβαλα κ δοκιμαζω τα κεφαλαια ειναι κομπλε

O mad εχεινπειραξει το firmware του λογισμικου του ρολογιου οχι το font.
    Οποιος θελ μπορει να το περασει χωρια εκεινο για την ημερομηνια κ μετα να βαλει μονο το .ft το δικο μου.

Εγω δεβτο δοκιμαζω γιατι αν εχει καποιο προβλημα εκεινο το firmware τοτε το ρολοι θα brickaristei ενω το font file οτι κ ν το κανεις το επαναφερεις δεν επηρεαζει.

Εγώ όταν τελειώσω θα χει επιλογη το Gb για gsm mapping η ελληνικα χωρις κενα 9 και εκείνο το font θα δουλεύει με όλα τα προγράμματα απλά με κενά.
  • Διαφήμιση
  • @lousou μόνο σε chrome βλέπω κάποιους χαρακτήρες. Από τους 32 βλέπω τους 23 και δεν βλέπω τους παρακάτω 9: 0x0080, 0x0081, 0x008D, 0x008E, 0x008F, 0x0090, 0x0095, 0x009D, 0x009E
    Μπορεί να μην χρειάζεται να τους βλέπουμε για να τους χρησιμοποιήσεις. Αν δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο δοκίμασε έναν από τους πρώτους 32 control chars, κατά προτίμηση έναν τους 9 που δεν φαίνονται, να δεις αν φτάνουν στο mi band (εκτός αν το έχεις κάνει ήδη)

Για να παίξουν τα κεφαλαία αντικατάστησες τα μικρά λατινικά με κεφαλαία ελληνικά ή έβαλες τα κεφαλαία ελληνικά στην θέση control chars ???
  • Ο/H panandreas έγραψε:

@lousou μόνο σε chrome

Για να παίξουν τα κεφαλαία αντικατάστησες τα μικρά λατινικά με κεφαλαία ελληνικά ή έβαλες τα κεφαλαία ελληνικά στην θέση control chars ???
    Η αλήθεια δε δοκίμασα ακόμα αυτούς που δε φαίνονται αλλά δε το σκέφτηκα ότι μπορεί να δουλεύουν κ έτσι έχεις δίκιο!. Έβαλα τα 10 κεφαλαία ΦΞΨ σε control characters κ όλα τα άλλα τα κάνω map στα κεφαλαία αγγλικά.
    Αλλάζοντας κατάλληλα το font file κ αφού πρόσθεσα αλλες 2 επιλογές στο gadgetbridge έχεις τις εξής επιλογές:

1) transliterate (greeklish)
    2) GSM (κεφαλάια όλα αυτόματα ελληνικά και μη 18 χαρακτήρες)
    3) NoSpaces (9 ελληνικά χωρίς κενά)
    4) Ξετσεκαρισμένα όλα τα παραπάνω 9 ελληνικά με κενά.

Αν τώρα όντως παίζουν και τα 32 θα κανουμε την προσέγγιση που προτείνεις.
    Είχε όμως πολύ δουλειά και ψόφησα :P
    Δεν το δοκίμασα διεξοδικά, είναι ακόμη Testing αλλά ωρίστε:

- Mili_pro_testing.ft
    - Gb-lousou-latest_testing.apk

Edit1: Μπορούμε κ αυτούς που δεν φαίνονται εκτός από τον 0χ00, αρα 31 μέχρι 8f όχι παραπάνω, δηλ 80, 81 όχι είναι 2 Bytes σε utf-8. άρα μιλάμε για τους 10 + μικρά ελληνικά χωρίς o,v,n,s μόνο. εκτός κ αν έχεις καλύτερη ιδέα γ αυτά τα 4.. πχ να φάμε καποια σπέσιαλ []{} και να τα κάνουμε παρενθέσεις δε ξερω..
  • Το δοκίμασα από το debug και παίζουν άψογα και οι 4 επιλογές. Εάν τσεκαρουμε πάνω από μια επιλογές, ισχύει η πιο πάνω στην σειρά που εμφανίζονται.

Αυτό με την αντικατάσταση των [] {} με () είναι πολύ καλή ιδέα. Έτσι κι αλλιώς δεν θέλουμε να βλέπουμε μαθηματικές παραστάσεις στο mi band. Αν έχει κάποιος πρόβλημα και χρησιμοποιεί τόσο συχνά [{}] ας το πει.

Πολυ καλή δουλειά @lousou

Edit1: νομίζω οτι τα o, v είναι ολόιδια στις 2 γλώσσες οπότε μόνο το ένα από τα δύο ζευγάρια {}, [] ειναι αρκετό να αντικατασταθεί από ().

Edit2: Στην επιλογή GSM (Greek) Mode, το space ανάμεσα από τις λέξεις το αφαιρείς εσκεμμένα?
  • panandreas κανω τα πολλα κενα ενα κ αφαιρω τυχον κενα απ το τελος κ την αρχη της καθε λεξης, θα το δω.

edit1: δυο ακομα χαρακτηρες μαλλον δ θα μπορεσω να χρησιμοποιησω, ειναι το line feed κ το carriage return, τα οποια χρειαζονται. Αρα 32- το κενο 31 - τα δυο εντερ 29. + 4 33 κ χρειαζομαστε 25+10 35 - τις 4 [] 31 - το o,v 29. α κ κερδιζουμε και το 1f το delete που ειναι πιο πριν το 80 αρα 30. στη χειροτερη αν φαω κ το carriage return κ το κανω ιδιο με το line feed εχω 31.

πσσσ

Τσιμα τσιμα ειμαστε..
  • Διαφήμιση
  • Τσίμα τσίμα αλλά χωρέσες ολόκληρη ελληνική άλφαβητο κεφάλαια/μικρά!
    Και περισσεύει και 1 χαρακτήρας.

32 (special chars) - 3 (null, cr, lf) + 4 ([, ], {, }) + 1 (delete 7f) = 34 χαρακτήρες

25 (μικρά + ς) + 10 (κεφαλαια εκτός λατινικού) - 2 (o, v) = 33 χαρακτήρες

Και το κυριότερο δεν επηρεάζεις την λειτουργία των άλλων προγραμμάτων, mi fit κλπ