Διαφήμιση

πρόβλημα στη φόρτιση και στην σύνδεση με τον υπολογιστή

• πρόβλημα στη φόρτιση και στην σύνδεση με τον υπολογιστή

Καλησπέρα σε όλους,

αρχές του μήνα πήρα το mi4 και του πέρασα την τελευταία stable (τώρα νομίζω πως είναι η προτελευταία που έχει βγει).
      Δούλευε ρολόι, και το σύνδεα στον υπολογιστή, το αναγνώριζε, έβλεπα τα αρχεία μου και τα σχετικά.

Σήμερα χωρίς να έχω αλλάξει κάτι, είτε κάποια ρύθμιση είτε να βάλω κάποια εφαρμογή μου έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα.
      Το συνδέω στον φορτιστή και δεν ανάβει πάντα το λεντάκι και η ένδειξη "φορτίζει". Παρόλα αυτά εμφανίζεται το εικονάκι του ρεύματος δίπλα από τη μπαταρία το οποίο δεν φεύγει ακόμα και αν ξεσυνδέσω την συσκευή.
      Επίσης αν το συνδέσω στον υπολογιστή δεν το αναγνωρίζει και κάθε περίπου 10" δείχνει κάτω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή "usb device not recognized".

Τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορώ να το φτιάξω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

*το έκανα ρεστάρτ και τίποτα. Τώρα το έκλεισα. Το άνοιξα και δεν ανάβει ποτέ το λεντάκι, επίσης δεν εμφανίζεται το εικονάκι ρεύματος δίπλα στην μπαταρία. Σε προσπάθεια σύνδεσης με τον υπολογιστή συνεχίζει να λέει πως δεν το αναγνωρίζει.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην XAndreas ().

• RE: πρόβλημα στη φόρτιση και στην σύνδεση με τον υπολογιστή

Μήπως να δοκίμασες ένα άλλο καλώδιο?

Στάλθηκε από το MI NOTE Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το καλώδιο που το συνδέω στον υπολογιστή είναι διαφορετικό, επίσης αν βάλω στο ίδιο καλώδιο που έχω στο ρεύμα άλλη συσκευή την φορτίζει.
    • Διαφήμιση
    • Έκανα wipe&reset, τίποτα. Δεν το βλέπει και ο υπολογιστής όπως είπα ώστε να περάσω καινούργια έκδοση και να δοκιμάσω. Εκτός αυτού τελειώνει και η μπαταρία, δεν βλέπω φως...

Συγκεκριμένα κάνει το εξής. Ακούγεται ήχος ότι συνδέθηκε φορτιστής, πρασσινίζει η μπαταρία και δείχνει το σηματάκι ρεύματος δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας. Το ξεσυνδέω και μένει στην ίδια κατάσταση.
      Αν το κλείσω και το ανοίξω η μπαταρία είναι γκρι, και πάλι τα ίδια μετά.

****Μου έκανε το εξής κουλό τώρα. Το ξεσύνδεσα από το φορτιστή, η μπαταρία έγινε γκρι (χωρίς επανεκίνηση) και μου άναψε για πρώτη φορά το λεντάκι. Το ξαναέβγαλα και το έβαλα μετά από 4-5" και μου έβγαλε και τον κύκλο που λέει ποσο % ειναι η μπαταρία και "φορτίζει" στο εσωτερικό του.... Θα το αφήσω το βράδυ και θα αναφέρω το πρωί τα αποτελέσματα.

Ξαναδοκίμασα να το συνδέσω στον υπολογιστή και τίποτα ακόμα...

Από όσο καταλαβαίνω είτε πρόκειται για πρόβλημα στην θύρα φόρτισης και μια πιάνει καλά μια όχι, ή ταρακουνήθηκε βάλε-βγάλε λίγο τώρα και έστρωσε με πιθανότητα να ξαναχαλάσει (αν τελικά φορτίζει στην πραγματικότητα), είτε πρόκειται σε software πρόβλημα του κινητού, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ είναι απλές τύπου viber, fb, τιποτα το ιδιαίτερο και από παιχνίδια κάτι cut the rope. Δεν είναι ότι μπορεί να κόλλησα κάποιον ιό, αλλά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα κιόλας. Τέλος πάντως ας μην βιάζομαι, θα δείξει αρχικά τι γίνεται με τη φόρτιση το πρωί.

Παρακαλώ τους γνώστες αν μπορούν να βοηθήσουν.

επειδή το ψάχνω ακόμα, τελικά όντως φορτίζει. από την άλλη το pc δεν λέει να το αναγνωρίσει. απο εδώ μέσα είχα κατεβάσει τον οδηγό και το αναγνώριζε, όποτε πάω να κάνω update driver λέει πως το έχει. δοκίμασα άλλη θύρα, έγραψε "installed succesful" και καπάκια "not recognized", το κινητό δεν βγάζει την ένδειξη για επιλογή τρόπου σύνδεσης αποθηκευτικό χώρο/φωτογραφίες. Δεν βγάζει τίποτα

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 2 φοράs, τελευταία από τον/ην XAndreas ().

• Βάλε τη συσκευή στο προφίλ σου να βλέπουμε τι συσκευή έχεις.
      Αυτό που αναφέρεις ως "κουλό" με το κύκλο φόρτισης και το ποσοστό είναι απολύτως φυσιολογικό και είναι δείκτης που σε ενημερώνει για το ποσοστό της μπαταρίας όταν το συνδέεις στο φορτιστή.
      Το όλο θέμα είναι γιατί στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και ξαφνικά σταμάτησε να το αναγνωρίζει? Σε αυτές τις περιπτώσεις, και φ'όσον δεν έχεις πειράξει κάτι δραστικό στο λογισμικό, συνήθως είναι θέμα καλωδίου ή θύρας usb... (τα περί ιού που αναφέρεις μου φαίνονται απίθανα!).
      Δοκίμασε, εάν έχεις το τρόπο, να το βάλεις και σε ένα άλλο pc... (laptop?) να δεις, εκεί το "βλέπει" ο υπολογιστής. Και αν θέλει πες μας και τι λειτουργικό έχεις στο PC... just in case...
    • Στις περιπτώσεις αυτές τις περισσότερες φορές το πρόβλημα προερχεται απο τον η/υ σου ή το καλώδιο και όχι απο την συσκευή. Μήπως μερικές πρίν απο την εμφάνιση του προβλήματος έκανες κάποια εγκατάσταση driver στον η/υ σου για άλλη συσκευή??

Και για να αποκλείσουμε την περίπτωση να έχει προβλημα η usb θυρα της συσκευής βάλε ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ προσεκτικά μια οδοντογλυφίδα και δες κατα πόσο είναι σταθερη η usb της συσκευής.
    • caeser κουλό εννοώ πως 3 φορές που το συνδεσα με το φορτιστή μου έκανε κάθε φορά και καινούργιο πράγμα.
      την 1η φορά ακούστηκε μόνο ήχος φόρτισης, πρασίνησε η μπαταρία και εμφανίστηκε το σημα του ρεύματος
      την 2η φορά έγιναν αυτά + άναψε το λεντ
      την 3η φορά εμφάνιζε και τον κύκλο "φορτίζει"
      Έχω windows 7 x64 sp1

Bodai σταθερή είναι η κατάσταση μέσα, μόλις τσέκαρα. Στον υπολογιστή δεν έγινε καμία αλλαγή, όμως το θέμα είναι πως πριν το σύνδεα για φόρτιστη στην πρίζα και δεν γινόταν τίποτα. Το usb της συσκευής δλδ πριν δεν δούλευε, τώρα δουλεύει εν μέρη. Δύσκολη κατάσταση να ξέρεις αν μια σου δουλεύει και μια όχι.

*του έβαλα την τελευταία ελληνική stable τώρα (μέσω ιντενρνετ κινητού την κατέβασα), θα δοκιμάσω σύνδεση στον υπολογιστή και σε 2ο υπολογιστή να δούμε τι γίνεται

το συνδέω στον υπολογιστή και πάλι τίποτα.

Το συνδέω σε άλλο υπολογιστή (λάπτοπ) και δεν βγάζει τίποτα απολύτως, ούτε το usb not recognized.

** το δοκίμασα σε 3ο υπολογιστή, μου βγάζει ίδιο μήνυμα. not recognized. μετά από λίγο succesful instaled, και καπακια not recognized.

*** εγκατέστησα στον υπολογιστή το mi suite, έκανα ρεσταρτ. ούτε αυτό μπορεί να το δει. Ψάχνω μέσα στις ρυθμίσεις του κινητού αν υπάρχει κάτι σχετικό για σύνδεση στον υπολογιστή και δεν βρίσκω

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 3 φοράs, τελευταία από τον/ην XAndreas ().

• Διαφήμιση
    • Ο/H XAndreas έγραψε:

το δοκίμασα σε 3ο υπολογιστή, μου βγάζει ίδιο μήνυμα. not recognized. μετά από λίγο succesful instaled, και καπακια not recognized.

Αυτη είναι κλασσική ένδειξη ότι μπαίνει λάθος driver. Σβήσε αυτόν που μπήκε αυτόματα και βάλε αυτο Mi PC Suite Θα σου εγκαταστήσει driver αυτόματα
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Αυτη είναι κλασσική ένδειξη ότι μπαίνει λάθος driver. Σβήσε αυτόν που μπήκε αυτόματα και βάλε αυτο Mi PC Suite Θα σου εγκαταστήσει driver αυτόματα

μπορείς να μου πεις πως γίνεται αυτό;

το έχω κάνει με την συσκευή συνδεδεμένη, διότι βγάζει "unknown device" στο device manager και το χω κάνει uninstall.

Γίνεται χωρίς τη συσκευή συνδεδεμένη κάπως πιο "καθαρή" διαγραφή/απεγκατάσταση;
    • Με την συσκευή συνδεδεμένη θα πας απο το Control Panel/System/Device Manager στο εικονίδιο με το θαυμαστικο, δεξί κλικ Ιδιοτητες (Properties)/Απεγκατάσταση (Uninstall)
    • Το έχω κάνει επανειλημμένα αυτό και δυστυχώς τίποτα...

Εντομεταξύ δεν βγάζει θαυμαστικό, απλά το έχει σαν unknown device.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H XAndreas έγραψε:

Το έχω κάνει επανειλημμένα αυτό και δυστυχώς τίποτα...

Εντομεταξύ δεν βγάζει θαυμαστικό, απλά το έχει σαν unknown device.

Εμένα μου πάει το μυαλό σε πρόβλημα hardware και συγκεκριμένα του USB του κινητού. Μήπως κάποια στιγμή έβαλες λάθος το βύσμα USB ή ενώ φόρτιζε χρησιμοποιούσες το τηλέφωνο και τράβηξες το καλώδιο κατά λάθος με αποτέλεσμα την αποσύνδεση κάποιων ακίδων του USB στην πλακέτα. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν ίσως οι διαφορετικές συμπεριφορές, γιατί την μία ίσως το πάτησες παραπάνω και μια ακίδα ακούμπησε πλακέτα και φόρτισε, την επόμενη ακούμπησε άλλη ακίδα..
      Άρα. δοκίμασε όταν το συνδέεις να το κουνήσεις-πατήσεις ελαφρώς πάνω κάτω δεξιά αριστερά το βύσμα USB και να δεις αντιδράσεις σε φόρτιση και σε PC.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)