Ο/H mikhailbakurin έγραψε:
Mε λένε Γιώργο, είμαι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, έχω μόλις κλείσει τα 20. Δεν έχω, και ούτε προτίθεμαι, να αγοράσω κάποια συσκευή κινητής από την xiaomi ή άλλη εταιρεία. Μου φαίνεται πραγματικά αξιοθρήνητο το μέγεθος των συσκευών σήμερα. Θεωρώ ακατανόητη και φτηνά μαρκετίστικη την επιλογή να στραφεί η αγορά σε μεγαλύτερες συσκευές από τις 5 ίντσες. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν μέναμε το πολύ σε αυτό το μέγεθος (4.5 - 5) προσπαθώντας να μειώσουμε τον υπόλοιπο όγκο, ώστε να ξαναφτάσουμε κάποτε τις καλές εποχές των κινητών παλάμης - με ιδιότητες smart αυτή τη φορά. Με απογοητεύει η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στο δρόμο με τάμπλετ σε κλίμακα.
Αξιολογώ πολύ θετικά όμως την τεράστια ποσότητα δουλειάς που βλέπω ότι έχει πέσει εδώ - ειλικρινά εύγε, ειδικά από τη στιγμή που εθελοντικά βοηθάτε τόσο κόσμο. Δεν κρύβω ότι κυρίως γι' αυτό γράφτηκα κιόλας - την υποστήριξη της xiaoyi ants night vision κάμερας που παρέλαβα χθες. Κι ένα επιπλέον δημόσιο ευχαριστώ και μπράβο στον maddoctor που ενσαρκώνει μία μετανεοτερική έκδοση του homo universallis.
Η συλλογή μου από mi προϊόντα αφορά το ανεμιστηράκι, την powerbank 5000mah, το led, τα pistons v3 και το bluetooth χειριστήριο. Όλες πολύ καλές αγορές.
Και μία πρόταση: Επειδή βλέπω ξεκάθαρα ανοδική κινητικότητα στην κοινότητα, πλάκα θα είχε να φτιάξουμε ένα sub-section με 3-4 θεματάκια απόπειρας κοινωνιολόγησης αυτού που πρωτόλεια δουλεύεται καλά εδώ πέρα: Γιατί η mi και όχι άλλη; Γιατί η Κίνα; Ποιες οι δομές που "έχτισαν" ένα νέο μοντέλο apple (και όχι απομίμηση - πλέον) στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού; Ποια η συνάφεια με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό;
Αυτά, και άλλα ερωτήματα, θα είχε σίγουρα ένα κάποιο ενδιαφέρον να τα εξετάσουμε κάπως, έστω και έτσι χαλαρά, όπως είναι δομημένη η κοινότητα. Να εξηγήσουμε δηλαδή τις συμπεριφορές και τα ενδιαφέροντά μας (σας) αντί να τις ζήσουμε απλώς.![]()
Καλησπερίζω λοιπόν, κι ακόμα κι αν δεν υπάρξω συχνός πόστερ, να γνωρίζετε πως η κοινότητά σας είναι ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη.![]()
Οφτόπικ, αλλά δεν είπα ΠΟΤΕ πουθενά. Αν βγει κάτι αντίστοιχο με note 2 prime, αλλά σε 5 ίντσες, με αναλογία οθόνης / σώματος πάνω από 70% και σε αυτή την τιμή (εντελώς μεν επιτεύξιμο τεχνολογικά- εντελώς δε απευκτέο μαρκετίστικα), θα το πάρω με κλειστά μάτια.
Δε νομίζω ότι αυτό το θηρίο θα είναι στο εύρος τιμής που ανέφερα παραπάνω. (επίπεδα το πολύ note 2 prime)
Και 5.5 ιντσάρες οθονάρα όλες δικές σου.Τενοντίτιδα στον αντίχειρα, προεξοχή από τις τσέπες, εμφανής στόχος κλοπής/ληστείας.
Φίλε @mikhailbakurin ή Γιώργο ή ακόμα και "Μάο" (αν το κάνεις κέφι...λόγω φωτογραφίας) εμένα με λένε Βαγγέλη, είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν ενδιαφέρει κανέναν τι σπουδές έχω ή δεν έχω κάνει και μόλις έκλεισα τα 53! Έχω και προτίθεμαι να αγοράσω ακόμα περισσότερες συσκευές Xiaomi και μόνο Xiaomi, επειδή είμαι fan της εταιρείας (και μάλιστα πολύ συνειδητά και όχι λόγω πρόσκαιρου ενθουσιασμού ή ..."απόπειρα απομίμησης" των apple fans!!!).
Το να χαρακτηρίζεις "πραγματικά αξιοθρήνητο" το μέγεθος των συσκευών που χρησιμοποιώ και ΕΓΩ, το να λες ότι θεωρείς "...ακατανόητη και φτηνά μαρκετίστικη την επιλογή να στραφεί η αγορά σε μεγαλύτερες συσκευές από τις 5 ίντσες..." όταν και ΕΓΩ είμαι χρήστης τέτοιων συσκευών και να δηλώνεις με περίσσιο στόμφο (που ακόμα ΔΕΝ έχω κατάφερω να αφομιώσω) ότι σε απογοητεύει "η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στο δρόμο με τάμπλετ σε κλίμακα.", (που σίγουρα είμαι και ΕΓΩ μεταξύ των ...περιπατητών), πρέπει να σου πω ότι εάν αυτό δεν ονομάζεται ΔΕΙΚΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (=βλέπεις πόσο ευγενικός προσπαθώ να είμαι!), τότε σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "δεικτική γραφή"!
Η έμφαση στα κεφαλαία "ΕΓΩ" είναι μόνο και μόνο για να πάρω το "δικαίωμα" να γράψω και εγώ "δεικτικά" (που το καταδιασκεδάζω, είναι η αλήθεια!), αλλά, πίστεψέ με, πάντα καλόβουλα, με χαλαρή διάθεση και χαμογελαστά!

Λοιπόν, νεαρέ ...άπειρε νεαρούλη... που κάλιστα θα μπορούσες να ήσουν και γιός μου, άκου τώρα και μια άλλη άποψη... που ούτε αξιοθρήνητη νομίζω ότι είναι, ούτε ακατανόητη, και ελπίζω να μην σε απογοητεύσει τόσο, όσο να σε κάνει να "αυθαδιάσεις" σαν στρουμφάκι (έτσι λέω και τα παιδιά μου... μην "στραβώσεις"... ηλικιακός είναι ο "προσδιορισμός"...).
Η Xiaomi δεν έχει να επιδείξει ούτε ΕΝΑ... επαναλαμβάνω...ούτε ΕΝΑ κινητό τηλέφωνο που να είναι μεγαλύτερο απο 5 ίντσες!
Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι εσύ και "διαρριγνύεις τα ιμάτια σου" όταν μιλάς για "τενοντίτιδα στον αντίχειρα" για "προεξοχή από τις τσέπες" και για "εμφανή στόχο κλοπής/ληστείας";;; Μήπως αναφέρεσαι στα Phablets (που είναι ΑΛΛΗ κατηγορία συσκευών κινητής ...και όχι μόνο και περιλαμβάνει ΟΛΑ τα Notes της εταιρείας;) ή αναφέρεσαι στα Tablets ή στα επερχόμενα laptops? Ποιός σου είπε ότι δεν υπάρχουν συσκευές κομψές για τα λεπτεπίλεπτα δακτυλάκια σου που να χωράνε στις μοντέρνες στενές τσεπούλες σου, έτσι ώστε να μην γίνονται στόχος, για να σου την πέσουν κάτι τύποι σαν και μένα που γουστάρουν τις "κουμούτσες"?
Άκου George... αν θέλεις κινητό τηλέφωνο και όχι Note ή Phablet ή Tablet (που είναι για ΑΛΛΕΣ δουλειές και όχι να εξυπηρετούν αυστηρά τις ανάγκες μόνον της επικοινωνίας με "κινητό τηλέφωνο") τότε υπάρχουν πολλές επιλογές στην Xiaomi και όχι μόνο φυσικά! (αναφέρομαι στην Xiaomi μόνο για τους προφανείς λόγους της παρουσίας μας σε αυτό το συγκεκριμένο φόρουμ...).
Ξεκινώντας, λοιπόν, από μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς όπως τα Mi1s (4'') , Mi2s (4.3'') και περνώντας σε μοντέλα όπως ο "θρύλος" των 4.7'' το Xiaomi Redmi 1S και καταλήγοντας στο τελευταίο κινητό τηλέφωνο της εταιρείας, στο "αεριωθούμενο", που είναι ΜΟΛΙΣ 5'' (το καλό μου!) και ακούει στο όνομα Mi4c... (που, παρεμπιπτόντως, καλύπτει και το προσωπικό σου γούστο για "screen-to-body ratio" πάνω από 70%), υπάρχουν όπως βλέπεις κάμποσες επιλογές για πολλά γούστα, αν όχι για όλα... Καλή διάθεση να υπάρχει, low profile στη κριτική, open mind στο marketing και αν δεν έχεις και πρεσβυωπία, όπως εγώ (είχες σκεφτεί ποτέ αγαπημένο μου στρουμφάκι, ότι ένας άνθρωπος θα προτιμούσε μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή, επειδή έχει προβλήμα όρασης, και δεν είναι πρακτικο να βρίσκεται με ένα ζευγάρι γυαλιά όλη την ώρα;;;), τότε σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις και που να ανταποκρίνεται και στα οικονομικά μεγέθη που διαθέτει ο καθένας μας. (αρκεί βέβαια να μην θέλουμε "και τη πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο"...ιφγιουνοουγουταϊμην...)
Επίσης, εάν έχεις κέφι για περισσότερη "φιλοσοφική" συζήτηση που να έχει να κάνει με ερωτήματα "γιατί απο τη Κίνα;", "γιατί η Mi και όχι άλλη;", "ποια η συνάφεια με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό;", "Ποιες οι δομές που "έχτισαν" ένα νέο μοντέλο apple;" (και μετά μιλάς για φθηνό και ακατανόητο marketing, όταν υιοθετείς τέτοιες απόψεις, περί "νέου μοντέλου apple"...), μπορείς να ανοίξεις τα αντίστοιχα θεματάκια και σίγουρα θα βρεις συνομιλητές να ανταλλάξετε απόψεις...
幸福和快乐 (=ευτυχία και χαρά) φίλε μου!

Υ.Γ. Περιμένουμε review για τη xiaoyi ants night vision κάμερα σου... άντε και γρήγορα!

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην caeser ().