Διαφήμιση

Πρόβλημα με wifi - Nvram warning err=0x10

• Πρόβλημα με wifi - Nvram warning err=0x10

Οταν ανοίγω την επιλογή δικτύων μου μεσα στα διαθέσιμα δίκτυα και το Nvram warning err=0x10
      το οποίο πρόκειται προφανώς για κάποιο bug.
      Πως μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό?
      Φοράω την καινούργια stable.
    • Παρέλαβα και εγώ με 5.10.8 εδώ και μία βδομάδα και δεν το έχω πειράξει ακόμα.

Όλα καλά με τη συσκευή, αλλά και σε μένα στα wifi δίκτυα εμφανίζει ένα με full σήμα με όνομα Nvram warning err=0x10. Πρακτικά δεν με ενοχλεί, μια που βρίσκει τα άλλα δίκτυα και συνδέεται κανονικά, αλλά θα ήθελα να το "διώξω".

Επιπρόσθετα είναι αίσθησή μου ότι υπάρχει μια μικρή χρονική υστέρηση να συνδεθεί στο wifi και ότι η σύνδεση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα μπορούσε να είναι. Διαισθητικά όλα αυτά (τα περί ταχύτητας), σε σχέση με το tablet μου. Δεν έχω επιχειρήσει να κάνω μετρήσεις με κάποια μεθοδολογία ώστε να καταλήξω σε ασφαλή συμπεράσματα, λόγω έλλειψης χρόνου. Μήπως όμως το nvram warning προκαλεί κάποια απώλεια ταχύτητας;

Υπάρχει τρόπος να το διώξω, ή να πάω σε μια καθαρή εγκατάσταση να δω τι θα γίνει; (απλά βαριέμαι να ξαναστήνω το κινητό)...
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Παρέλαβα και εγώ με 5.10.8 εδώ και μία βδομάδα και δεν το έχω πειράξει ακόμα.

Όλα καλά με τη συσκευή, αλλά και σε μένα στα wifi δίκτυα εμφανίζει ένα με full σήμα με όνομα Nvram warning err=0x10. Πρακτικά δεν με ενοχλεί, μια που βρίσκει τα άλλα δίκτυα και συνδέεται κανονικά, αλλά θα ήθελα να το "διώξω".

Επιπρόσθετα είναι αίσθησή μου ότι υπάρχει μια μικρή χρονική υστέρηση να συνδεθεί στο wifi και ότι η σύνδεση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα μπορούσε να είναι. Διαισθητικά όλα αυτά (τα περί ταχύτητας), σε σχέση με το tablet μου. Δεν έχω επιχειρήσει να κάνω μετρήσεις με κάποια μεθοδολογία ώστε να καταλήξω σε ασφαλή συμπεράσματα, λόγω έλλειψης χρόνου. Μήπως όμως το nvram warning προκαλεί κάποια απώλεια ταχύτητας;

Υπάρχει τρόπος να το διώξω, ή να πάω σε μια καθαρή εγκατάσταση να δω τι θα γίνει; (απλά βαριέμαι να ξαναστήνω το κινητό)...
      το δικό μου πρόβλημα το έλυσε ο @dnomikos αλλά χρειάστηκε εκ νέου εγκατάσταση ρομ.
      Αν θέλεις μίλα μαζί του στο chat.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Μόλις έκανα καθαρή εγκατάσταση και το "nvram warning" παραμένει.

Ξέρει κάποιος πώς το "διώχνω" από τα ασύρματα δίκτυα;
      Μάλλον δεν φοράς ελληνική ρομ?
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Θετική Απάντηση
      Η λύση βρέθηκε και δουλεύει μια χαρά για redmi note 2. Το link το έχει δώσει ο @caeser πιο πάνω, αλλά για όσους έχουν θέμα με τα αγγλικά, ιδού τα απλά βήματα (με 2 δικές μου προσθήκες και από άλλα forums)

1) κατεβάζετε το αρχείο εδώ, αποσυμπιέζετε στο desktop και αφού συνδέσετε το κινητό, πετάτε τα 2 αρχειάκια "WIFI" και "WIFI_CUSTOM" στο κινητό (όπου να 'ναι, αρκεί να θυμάστε πού...)

2) Με την αγαπημένη σας εφαρμογή file explorer, που θα έχει root access (εγώ χρησιμοποίησα es_file_explorer) πάτε στο path /data/nvram/APCFG/APRDEB
      όπου και θα βρείτε 2 αρχεία με την ίδια ονομασία. Κλείστε το wifi, και διαγράψτε αυτά τα δύο αρχεία. (εγώ για να τα κρατήσω backup τα μετακίνησα στην εξωτερική sd για παν ενδεχόμενο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε)

3) Τώρα αντιγράψτε τα ομώνυμα αρχεία που στο βήμα 1 είχατε αντιγράψει στο κινητό στο path /data/nvram/APCFG/APRDEB. Επίσης αλλάξτε και τα δικαιώματα (permissions) των αρχείων, όπως στην εικόνα που ακολουθεί:

Αυτό ήταν. Κάντε reboot και το πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην caeser ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένη λύση σε πρόβλημα!

• Διαφήμιση
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Ο/H linuxovios έγραψε:

Μόλις έκανα καθαρή εγκατάσταση και το "nvram warning" παραμένει.

Ξέρει κάποιος πώς το "διώχνω" από τα ασύρματα δίκτυα;
      Μάλλον δεν φοράς ελληνική ρομ?
      Την τελευταία ελληνική developer έβαλα με καθαρή εγκατάσταση. Το πρόβλημα υπήρχε από την 5.10.8 με την οποία παρέλαβα το κινητό και ΔΕΝ λύθηκε ούτε και μετά από καθαρή εγκατάσταση.
    • @linuxovios το μήνυμά σου προστέθηκε και στο θέμα "Διάφοροι Οδηγοί" με την σημείωση "Tips & Tricks", για όποιον άλλο χρήστη μελλοντικά έχει το πρόβλημα, για να μπορεί να βρει τη λύση ευκολότερα!
      Ευχαριστούμε για τη προσφορά σου στο φόρουμ! :thumbsup:
    • γεια σας.. προσπαθησα να βρω αυτον το φακελο μεσο του exporer και δεν τον βρησκω.. εχω και εγω το προβλημα αυτο..που βρησκετε αυτος ο φακελος;?
    • Ο/H koziris έγραψε:

γεια σας.. προσπαθησα να βρω αυτον το φακελο μεσο του exporer και δεν τον βρησκω.. εχω και εγω το προβλημα αυτο..που βρησκετε αυτος ο φακελος;?
      Μέσα στο /DATA δεν έχει φάκελο /NVRAM??
    • Διαφήμιση
    • βρηκα τον φακελο.. δεν μπορω να κατεβασω το αρχειο ομως.. μου το δινει σε μορφη τορρεντ, αλλα το τορρεντ δεν το ανοιγει..