Διαφήμιση

Fotos επαφών

• Ο/H keysmith έγραψε:

Ο/H roseman1986 έγραψε:

Αν συγχρονίζεις τις επαφές με το google δεν νομίζω να θέλεις κάποιο backup, κρατάει κανονικά και τις φώτο επαφής.
      Απλά πρέπει όταν καταχωρείς μια νέα επαφή να την βάζεις σαν επαφή google.
      Ποίο παλιά χρησιμοποιούσα το phonecopy για την μεταφορά των επαφών όπου και με αυτό κρατούσε τις φώτο κανονικά.
      Βασικά δεν συγχρονίζω με google αλλα κατα λάθος με τα firmware που άλλαξα και επειδή μονίμως το default είναι "συγχρονίσου" βρέθηκε το κινητό μου χωρίς να το καταλάβω ή να συναινώ να συγχρονίζει με το google. Παρόλα αυτά στο gmail δεν βλέπω πλήρη ανάλυση των φωτογραφιών αλλα κάποιο thumbnain (64x64 pixels ας πούμε).Αυτό που λες πρέπει να δηλώσω την επαφή ως google σαν να το έχω δει (και είπα ΟΧΙ), αλλα το θέμα είναι ότι οι επαφές μου μέχρι τώρα δεν είναι google. Με αυτές τι κάνω; Στο συγχρονισμό δεν είδαν να παίρνει ολόκληρη την φώτο. Ισχύει ότι δεν παίρνει όλη τη μεγάλη φωτογραφία ή κάτι γίνεται λάθος από την μεριά μου.
      Όταν βάζω φώτο επαφής, μου βγάζει ένα τετράγωνο να διαλέξω που θα κάνει crop, εκεί διαλέγω όσο μέγεθος θέλω αλλά τετράγωνο όχι ορθογώνιο, εάν η φώτο είναι κοντινή επιλέγω σχεδόν όλη την φώτο και την κρατάει κανονικά, όταν μπαίνω δηλαδή μέσα στην επαφή έχει στην μισή οθόνη την φώτο, δεν θυμάμαι να είχα κάνει κάποια ιδιαίτερη επιλογή για αυτό (το ίδιο έκανα και στο samsung που είχα πριν και τώρα με xiaomi). Στο gmail στις επαφές μου τις βγάζει 180χ180.
    • Ο/H roseman1986 έγραψε:

Όταν βάζω φώτο επαφής, μου βγάζει ένα τετράγωνο να διαλέξω που θα κάνει crop, εκεί διαλέγω όσο μέγεθος θέλω αλλά τετράγωνο όχι ορθογώνιο, εάν η φώτο είναι κοντινή επιλέγω σχεδόν όλη την φώτο και την κρατάει κανονικά, όταν μπαίνω δηλαδή μέσα στην επαφή έχει στην μισή οθόνη την φώτο, δεν θυμάμαι να είχα κάνει κάποια ιδιαίτερη επιλογή για αυτό (το ίδιο έκανα και στο samsung που είχα πριν και τώρα με xiaomi). Στο gmail στις επαφές μου τις βγάζει 180χ180.
      αυτό είναι το πρόβλημα το 180Χ180 (εγώ έγραψα 64Χ64 γιατί δεν κάθισα να δω ακριβώς πόσο είναι).

Τα σύγχρονα κινητά όπως το redmi 2 έχουν ανάλυση 720Χ1280 ή και παραπάνω πχ 1080Χ1920. Για να έχεις σε "καλή" ανάλυση την επαφή και να λειτουργεί το full screen contact και όχι απλά το thumbnail της πρέπει η φωτογραφία να έχει "μεγάλη" ανάλυση, ιδανικά για το κινητό μας 720Χ720 (όλο το πλάτος της οθόνης). Οταν εσύ διαλέγεις "ένα τετράγωνο" το κινητό απλά κάνει crop στη φωτογραφία αυτή και την αναθέτει στην επαφή σε πλήρη ανάλυση (δεν αποφασίζει pixel το crop, αυτά πόσα είναι εξαρτάται από την αρχική ανάλυση της φωτογραφίας που κάνεις crop). Αν η φωτογραφία είναι από την SLR μου 18mp μπορεί να είναι τεράστια (μεγαλύτερη από την ανάλυση της οθόνης μου) αν είναι από το FB μπορεί να είναι πάλι κάτι μεγάλο αλλά όχι τεράστιο (ανάλογα τι έχει ανεβάσει ο καθένας). Το πρόβλημα είναι στο ότι ενώ στο κινητό είναι σε "κανονική" (υψηλή) ανάλυση και τις βλέπεις ωραία και στο gmail είναι thubnails (δλδ μικρές 180Χ180) που θα πει όταν τις βάλεις στο αυριανό σου κινητό δεν θα μπορούν να πιάνουν όλη την οθόνη και θα πρέπει να τις ξαναπεράσεις με το χέρι από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πάλι.

Αναρωτιέμαι ΑΝ υπάρχει τρόπος να πάρουμε αντίγραφο μία επαφή με ολόκληρη της φωτογραφία σε πλήρη (υψηλή) ανάλυση και όχι 180Χ180. Το παλιό μου nokia 808 έσωζε υψηλής ανάλυσης φωτογραφία όταν έστελνα ένα VCF αρχείο σε άλλο κινητό (αποστολή επαφής πχ μέσω bt) ή στο PC. Τα backup μου έτσι είχαν μεγάλες φωτογραφίες συνημμένες σε κάθε επαφή.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb
    • Μόλις το googlara και να μία εφαρμογή που λέει ότι το κάνει (backup με high res photo contacts)..
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Διαφήμιση
    • Το xiaomi το πείρα πριν 1-2 μήνες και οι επαφές μου έχουν κατέβει όλες από gmail και όταν μπαίνω μέσα στην κάθε επαφή τις έχει στην μισή οθόνη , ενώ όταν με καλεί κάποιος την βγάζει σε όλη την οθόνη. Ορισμένες επαφές φώτο που είχα περάσει πριν 2-3 χρόνια στο gmail όντος μου τις έχει μικρές και εμφανίζονται όταν μπω μέσα στην επαφή μόνο επάνω δεξιά. Είχα διαβάσει ότι είχε κάνει κάποια αλλαγή τότε η google και δεχόταν φώτο με μεγαλύτερη ανάλυση.

Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος ξέρει κάποιον καλύτερο τρόπο, να αποθηκεύετε καλύτερη ανάλυση είναι ευπρόσδεκτος :) .

edit:
      της επαφές που εμφανίζονται πλήρη οθόνη τις είχα περάσει με samsung s4 mini , ενώ αυτές που είναι με χαμηλή ανάλυση με παλιότερες συσκευές motorola και sony .
    • χμμ, οπότε ίσως το gmail υποστηρίζει πλέον backup επαφών και των φωτογραφιών τους σε υψηλή ανάλυση... Θα ρίξω έναν νέο συγχρονισμό να δω τι γίνεται..
      thnx
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Τελικά οι fotos εμφανίζονται κανονικά στις κλήσεις που γίνονται στην sim1 ενώ από την sim2 δεν εμφανίζονται πάντα!
    • είναι πιο πολύπλοκο το θέμα..

Χθες έκανα συγχρονισμό με google (gmail) που ίσως σταμάτησα και στη μέση χωρίς να είμαι σίγουρος και για αυτό (γινόταν για λεπτά). Αποτέλεσμα στο gmail δεν είναι όλες οι επαφές μου και όσες είναι χάλασε τις φωτογραφίες στο κινητό (αφαιρέθηκε η μεγάλης ανάλυσης φωτογραφία και έμεινε το thubnail).

Αποτέλεσμα όταν σε καλούνε σε αυτές να μην βγαίνει πια φωτογραφία και να πρέπει να την ξαναφτιάξεις με το χέρι. Εψαξα ρυθμίσεις συγχρονισμού για το ποιες έχουν προτεραιότητα (πχ phone wins gmail ή κάτι τέτοιο) αλλά δεν βρήκα κάτι. Αυτό μου είχε ξανασυμβεί και δεν μπορούσα να εξηγήσω τι έγινε με επαφές που είχα βάλει φωτογραφία και είχε εξαφανιστεί.

Συνεχίζω την έρευνα..
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Διαφήμιση
    • Ο/H keysmith έγραψε:

είναι πιο πολύπλοκο το θέμα..
      Εαν αναφέρεσαι σε αυτό:

Ο/H spoulk έγραψε:

Τελικά οι fotos εμφανίζονται κανονικά στις κλήσεις που γίνονται στην sim1 ενώ από την sim2 δεν εμφανίζονται πάντα!
      αυτό αναφέρεται στο αρχικό μήνυμα του thread