Διαφήμιση

Πώς καθαρίζεται ένα κινητό

• Πώς καθαρίζεται ένα κινητό

Βασικά η απορία μου, αφού "έταξα" το κινητό μου αλλού (μόλις έρθει το mi4c μου που περιμένω), είναι με ποιο τρόπο μπορώ να καθαρίσω το κινητό από όλα, ώστε να μη βρει κάτι ο άλλος που θα του το παραδώσω.

Βασικά ψάχνω κάτι που να κάνει το φόρματ ας το πούμε ή τον πιο εύκολο τρόπο να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή σε μία λεπτόμέρεια. Αυτός που θα πάρει το κινητό μου είναι ένα μωρό. Δεν είναι ότι θα κάνει και κανένα σούπερχακ, απλά θέλω να το παραδώσω καθαρό.

Ελπίζω να με πιάνετε.... Πέστε ότι το παραδίνετε σε ένα ανιψάκι σας. Δεν έχω κάτι μέσα που δεν κάνει να δει.
      Απλά είπα να ρωτήσω μιας και μου αρέσει να είμαι τυπικός και σωστός προς τον άλλο.
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Βασικά η απορία μου, αφού "έταξα" το κινητό μου αλλού (μόλις έρθει το mi4c μου που περιμένω), είναι με ποιο τρόπο μπορώ να καθαρίσω το κινητό από όλα, ώστε να μη βρει κάτι ο άλλος που θα του το παραδώσω.

Βασικά ψάχνω κάτι που να κάνει το φόρματ ας το πούμε ή τον πιο εύκολο τρόπο να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή σε μία λεπτόμέρεια. Αυτός που θα πάρει το κινητό μου είναι ένα μωρό. Δεν είναι ότι θα κάνει και κανένα σούπερχακ, απλά θέλω να το παραδώσω καθαρό.

Ελπίζω να με πιάνετε.... Πέστε ότι το παραδίνετε σε ένα ανιψάκι σας. Δεν έχω κάτι μέσα που δεν κάνει να δει.
      Απλά είπα να ρωτήσω μιας και μου αρέσει να είμαι τυπικός και σωστός προς τον άλλο.
      Κάνε του εργοστασιακές ρυθμίσεις (factory defaults) και θα είσαι οκαυ...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

ΦΛάσαρε fastboot
      Μετάφραση σε νοομπά?

Ο/H caeser έγραψε:

Κάνε του εργοστασιακές ρυθμίσεις (factory defaults) και θα είσαι οκαυ...
      Θα μείνει όμως η ντιβέλοπερ πάνω με τα όλα της?
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Θα μείνει όμως η ντιβέλοπερ πάνω με τα όλα της?
      Θα μείνει επάνω η τελευταία ρομ που έχεις φλασάρει...όποια είναι αυτή... αλλά θα έχουν φύγει τα ΠΑΝΤΑ που έχεις βάλει εσύ...δηλαδή, εφαρμογές, δεδομένα, επαφές, αρχεία...τα ΠΑΝΤΑ!
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Μετάφραση σε νοομπά?
      Ελα ρε συ @mixaliscy ... για σενα τώρα πια αυτά είναι παιχνιδάκια .. Αν σε παιδεύει αυτό κάνε όπως σου προτείνει ο @caeser Εργοστασιακές και κατευθείαν flash την ίδια rom
    • Ο/H caeser έγραψε:

Θα μείνει επάνω η τελευταία ρομ που έχεις φλασάρει...όποια είναι αυτή... αλλά θα έχουν φύγει τα ΠΑΝΤΑ που έχεις βάλει εσύ...δηλαδή, εφαρμογές, δεδομένα, επαφές, αρχεία...τα ΠΑΝΤΑ!
      Όπως το θέλω δηλαδή. Ωραία...

και πως γίνεται αυτό????

ΘΕΕΕΕΝΞ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Ελα ρε συ @mixaliscy ... για σενα τώρα πια αυτά είναι παιχνιδάκια .. Αν σε παιδεύει αυτό κάνε όπως σου προτείνει ο @caeser Εργοστασιακές και κατευθείαν flash την ίδια rom
      Όχι όχι τα βρήκα και τα 2.

Ποια η διαφορά τους όμως? (απλά για ακαδημαικούς σκοπούς... όχι πως δεν με καλύψατε και οι 2 πλήρως και σας χιλιοευχαριστώ ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: )
    • Εγώ όταν θέλω να σβήσω τα πάντα κάνω το εξής. Βάζω όποια RΟΜ θέλω σε ένα στικάκι USB και κουμπώνω το στικάκι στο κινητό. Μπαίνω στην TWRP Recovery και στο WIPE μπαίνω Advanced Wipe και μαρκάρω τα πάντα εκτός USB OTG. Όταν τελειώσω δεν θα έχει μείνει τίποτα στο κινητό, ούτε δεδομένα ούτε σύστημα. Μετά πάω Mount και κοιτάζω να έχει τικαριστεί το κουτάκι USB OTG. Πηγαίνω INSTALL, βρίσκω το στικάκι και κάνω εγκατάσταση της ROM που έχω φορτώσει. Μετά κάνω επανεκκίνηση κει έχω ένα κινητό μόνο με την ROM που του έχω βάλει.
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Ο/H Bodai έγραψε:

Όχι όχι τα βρήκα και τα 2.
      Ποια η διαφορά τους όμως? (απλά για ακαδημαικούς σκοπούς... όχι πως δεν με καλύψατε και οι 2 πλήρως και σας χιλιοευχαριστώ ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: )

Η διαφορά μεταξύ εργοστασιακών ρυθμίσεων και φλασάρισμα με fastboot, είναι ότι η πρώτη περίπτωση σου σβήνει όλα τα δεδομένα και σου ξαναπερνάει τη ρομ από πάνω από την ήδη υπάρχουσα (το κάνει μόνο της η διαδικασία "factory defaults). Στην δεύτερη περίπτωση, σου σβήνει τα πάντα από το κινητό και σου κάνει εγκατάσταση από την αρχή την ρομ (σε ένα πλέον "παρθένο" κινητό). Την δεύτερη περίπτωση την χρησιμοποιούμε όταν έχουμε προβλήματα με τη ρομ, επειδή η πρώτη περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι θα τα διορθώσει επειδή κάνει εγκατάσταση πάνω στην ήδη υπάρχουσα και μπορεί να παραμείνουν διάφορα.
      Η περίπτωση του @gripas4 κάνει ότι και η fastboot θεωρητικά και μου ακούγεται πάρα πολύ καλή, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ! Μάλλον θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, έτσι για την εμπειρία και αν μείνω με κανά "τούβλο" θα το υ στείλω πακέτο στο Ηράκλειο για επισκευή! :D
      Τώρα για να πούμε και λίγο "θεωρία", όλα τα παραπάνω είναι ασφαλή μέχρι ΕΝΟΣ σημείου... Δηλαδή αν ένας ιδιαίτερα εξειδικευμένος τεχνικός θελήσει να ανακτήσει παλιά δεδομένα υπάρχουν "recovery" εργαλεία που μπορούν να κάνουν θαύματα... Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μην μπορέσει ποτέ κανένας να επαναφέρει σβησμένα δεδομένα. Αυτός είναι ο εξής: Μέσα από το Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες ρυθμίσεις-->Ασφάλεια & απόρρητο --> Κρυπτογράφηση τηλεφώνου, κρυπτογραφούμε ολόκληρο το τηλέφωνο. Του κάνουμε απλά μια επανεκκίνηση και μετά κατευθείαν fastboot... Τώρα φωνάξτε και την αντιτρομοκρατική αν θέλετε... απλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνεις recovery κρυπτογραφημένα αρχεία... 8)
    • Η κρυπτογράφηση που είναι; Εκεί που λες δε βρίσκω κάτι..
    • Διαφήμιση