Διαφήμιση

Battery Drain από την Οθόνη

• Battery Drain από την Οθόνη

Καλησπέρα σε όλους.
      Είναι το πρώτο μου ποστ και γενικά είμαι αρχάριος σε ότι αφορά τα Xiaomi.
      Πήρα το Redmi note 2 prime και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος σε όλα ΕΚΤΟΣ από τη μπαταρία και πιο συγκεκριμένα από τη μπαταρία που ξοδεύει η οθόνη.
      Ξυπνάω με 100% μπαταρία και μέχρι να ανοίξω δεδομένα και να κάνω browsing στο φμπ για 10-15 λεπτά η μπαταρία έχει πέσει κάπου 10%.
      Έχω παρατηρήσει φάσεις όπου ξοδεύεται 1% μπαταρίας ανά 1-2 λεπτά απλά χρησιμοποιώντας τον Chrome.
      Κατά μέσο όρο σε ένα μισάωρο χρήσης (σχετικά συνεχούς) χάνω 20-25% μπαταρίας. Επισυνάπτω screenshots από διάφορες χρονικές στιγμές για να δείτε κατανάλωση κτλ καθώς και την έκδοση miui που έχω (το τελευταίο ελληνικό stable από εδώ) και θέτω τελικά το εξής ερώτημα:
      Υπάρχει κάτι να κάνω? Οτιδήποτε. Έχω απογοητευτεί σε μεγάλο βαθμό με τη μπαταρία.
      Όσο γράφω το ποστ αυτό με balanced ρύθμιση, δεδομένα και auto brightness έχω χάσει 4% μπαταρία. :( :(
      Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
      Images
      • uploadfromtaptalk1446985637957.png

135,15 kB, 1.080×1.920, viewed 132 times
      • uploadfromtaptalk1446985660393.png

210,57 kB, 1.080×1.920, viewed 112 times
      • uploadfromtaptalk1446985752821.png

59,79 kB, 1.080×1.920, viewed 144 times
      • uploadfromtaptalk1446985775537.png

191,1 kB, 1.080×1.920, viewed 142 times
      • uploadfromtaptalk1446985810193.png

119,59 kB, 1.080×1.920, viewed 116 times
      • uploadfromtaptalk1446985822056.png

59,54 kB, 1.080×1.920, viewed 151 times
    • Αερφέ εμένα μου κραταει άνετα 10 ώρες με πολυ χρήση απο gps εφαρμογή τηλεφωνα ιντερνετ,έχω φτασει να λειτουργώ την εφαρμογη για 5-6 ώρες συνεχόμενα και συχρονως να μιλάω με πελατες και με φίλους πάνω απο 6 ώρες οθονης έχω κατά μεσω όρο,βέβαια απότην πρώτη στιγμή έβαλα ελληνικη ρομ από τους howto οδηγούς που έχουν τα παιδιά εδώ μέσα.
      Κι εγώ τα auto brigtness έχω και balanced.Τελευταία μου κράτησε 16 ώρες ταξίδι με την παραπάνω χρήση.
    • Φίλε μου δεν έχω ιδέα πραγματικά.
      Ελπίζω να είναι θέμα Rom ή ρυθμίσεων γιατι έχω αρχίσει να φοβάμαι για ελαττωματικη συσκευή..
      Ανεβάζω νέο σκρινσοτ όπου σε 20 λεπτά μετά από τα προηγούμενα σκρινσοτ μου έχω χάσει 10% μπαταρία, αυτή τη φορά με WiFi κιόλας και χρησιμοποιώντας απλά φμπ και σναπτσατ. Με λίγα λόγια 1% μπαταρία ανά 2 λεπτά.

• Διαφήμιση

Να το σκρινσοτ σορρυ για το διπλό ποστ.

Images
      • uploadfromtaptalk1446986905734.png

203 kB, 1.080×1.920, viewed 114 times
    • Ο/H stzanakis έγραψε:

Ελπίζω να είναι θέμα Rom ή ρυθμίσεων γιατι έχω αρχίσει να φοβάμαι για ελαττωματικη συσκευή..
      Είμαι σίγουρος ότι θα φοράς καμιά αγγλοκινέζικη ρομ... ε?
      Τι ρομ φοράς?
    • Όχι φοράω την τελευταία GTV stable, νομίζω γίνεται να φανεί και από το σκρινσοτ που έβγαλα στο about Phone, ίσως κάνω λάθος.
      Anyway, πριν 4-5 μέρες εγκατέστησα την τελευταία stable από εδώ μέσω TWRP Recovery και μετά έκανα root φλασαροντας το SuperSU.
      Από εκεί και πέρα δεν πειραξα κάτι.

• Ο/H stzanakis έγραψε:

Όχι φοράω την τελευταία GTV stable, νομίζω γίνεται να φανεί και από το σκρινσοτ που έβγαλα στο about Phone, ίσως κάνω λάθος.
      Anyway, πριν 4-5 μέρες εγκατέστησα την τελευταία stable από εδώ μέσω TWRP Recovery και μετά έκανα root φλασαροντας το SuperSU.
      Από εκεί και πέρα δεν πειραξα κάτι.

Ναι, έχεις δίκιο φαίνεται. Εγώ δεν το είδα.
      Δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα σου... αλλά το σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση που περιγράφεις ακούγεται υπερβολική... Ψάξε να δεις τι σου τρώει τόση μπαταρία...
      Χρησιμοποίησε την εφαρμογή wakelock dedector
    • Διαφήμιση

Δυστυχώς δεν την περιγράφω απλα, φαίνεται πρακτικά και χειροπιαστα μέσα από τα σκρινσοτς :(
      Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πραγματικά. Επίσης για να αλλάξω από stable σε developer πρέπει να κάνω factory reset ή γίνεται και χωρίς wipe?

• Ο/H stzanakis έγραψε:

Δυστυχώς δεν την περιγράφω απλα, φαίνεται πρακτικά και χειροπιαστα μέσα από τα σκρινσοτς :(
      Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πραγματικά. Επίσης για να αλλάξω από stable σε developer πρέπει να κάνω factory reset ή γίνεται και χωρίς wipe?

Ναι, πρέπει να κάνεις factory defaults/reset
    • Έγινε.
      Αν περάσω την ίδια ρομ που έχω ξανά λες να υπάρχει περίπτωση να στρώσει καθόλου η κατανάλωση?
      Δεν ξέρω πως να προχωρησω στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

• Ο/H stzanakis έγραψε:

Έγινε.
      Αν περάσω την ίδια ρομ που έχω ξανά λες να υπάρχει περίπτωση να στρώσει καθόλου η κατανάλωση?
      Δεν ξέρω πως να προχωρησω στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό μεταξύ άλλων, θα σβύσει και τα στατιστικά της μπαταρίας. Σβύνουν και με άλλο τρόπο, αλλά προτείνω να κάνεις επαναφορά του τηλεφώνου. Μετά ξαναστείσε το κινητό, φόρτισέ το πλήρως και αφού γεμίσει, άφησέ το περίπου άλλη μια ώρα στην φόρτιση.
    • Διαφήμιση
    • Εφόσον θα κάνω factory reset να βάλω και την τελευταία developer Rom ή δεν θα αλλάξει κάτι στην ουσία? Επίσης, εχω TWRP Recovery, πως κάνω backup ώστε να μην κατεβάζω μετά από την αρχή τα πάντα? Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.