Διαφήμιση

Eξαναγκαστική αγορά σε usd

• Eξαναγκαστική αγορά σε usd

Καλησπέρα σας,

είμαι καινούργιος στο site και ξαφνιάστηκα με την απήχηση που έχει το site στην Ελλάδα μπράβο παιδιά! Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω έχω βάλει primary στο paypal το currency converter σε ευρώ. Μπαίνω στο gearbest για να αγοράσω κάτι πραγματάκια για το κινητό μου( το οποίο είναι το redmi note 2 prime και το οποίο παρήγγειλα απο το vickmall όταν μου έρθει θα γράψω και γι αυτό),το ερώτημα είναι το εξής. Είμαι στο gearbest και έχω επιλέξει τα πράγματα σε ευρώ και στο subtotal μου τα δείχνει επίσης σε ευρώ μια χαρά μέχρι εδώ, μόλις επιλέξω να τα αγοράσω μέσω paypal μου δίχνει (δεν ξέρω ή το site ή το paypal) τη συνολική τιμή σε usd και μετά κάνει μετατροπή σε ευρώ και βγαίνουνε +2 ευρώ παραπάνω αυτό γίνεται αφού πατήσω checkout with paypal και εμφανίσει την επόμενη σελίδα. Δεν είναι τα δυο ευρώ αλλά γιατί εφόσον στο site έχω επιλέξει ευρώ' στο checkout with paypal μου δείχνει τη τιμή σε usd και την μετατρέπει σε ευρώ; Το ίδιο ισχύει αν πάω να πάρω κάτι και από το eu warehouse.

Με εκτίμηση,
      Νίκος
    • Είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται. Το paypal είναι "υποχρεωμένο" να σου δείξει την πραγματική τιμή που θέτει ο πωλητής και η οποία είναι σε USD. Και μετά την μετατρέπει σε αυτό που όρισες εσύ δλδ σε €.
      Θα μπορούσες κάλλιστα να ορίσεις (όπως στην δική μου περίπτωση) η μετατροπή USD -> € ναι γίνεται στην τράπεζα σου και όχι από το Paypal.
    • Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Μιλάς για την επιλογή αυτή; Γιατί είναι καλύτερα να τα μετατρέπει η τράπεζα μας αντί του paypal;

PayPal offers 2 easy ways to convert currency:
      • PayPal currency conversion rate:1,00 EUR = 1,031718536 USD
        • My card issuer may have a currency conversion process and I have chosen not to use them.
        • I will have no recourse against my card issuer with respect to any matter related to this conversion.
      • Your card issuer’s rate:
        • My card issuer determines the rate and any fees.
        • The rate and fees will appear on my card statement.
    • Διαφήμιση
    • Γιατί η μετατροπή γ'ινεται με ισοτιμία Λουξεμβούργου και με την τιμολογιακή πολιτική του paypal.
      Απο την πείρα μου είναι χειρότερα και τα 2 σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες..
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Γιατί η μετατροπή γ'ινεται με ισοτιμία Λουξεμβούργου και με την τιμολογιακή πολιτική του paypal.
      Απο την πείρα μου είναι χειρότερα και τα 2 σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες..

Εξαρτάται από το ποσό. Η eurobank χρεώνει 2 ευρώ για κάθε μετατροπή, οπότε για μικροαγορές είναι ασύμφορη η κάρτα.
      Για μεγάλες αγορές, που το paypal ροκανίζει παραπάνω ισοτιμία, μπορεί και να συμφέρει να δώσεις προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στην τράπεζά σου και να έχεις μια πιο ευνοϊκή ισοτιμία. Κυρίως για συσκευές άνω των 150-200 ευρώ αυτό.