Διαφήμιση

Απενεργοποίηση wifi όταν σβήνει η οθόνη

• Ενημερώθηκε
    • Απενεργοποίηση wifi όταν σβήνει η οθόνη

1. Μετά το πέρασμα της ελληνικής 5.11.12, όταν αφήνω το κινητό και η οθόνη σβήνει, το wifi απενεργοποιείται μετά από λίγο. Αποτέλεσμα να μην δέχομαι ενημερώσεις (πχ mail, fb messenger κτλ) και να χάνω και χρόνο μέχρι να "ξαναβρεί" το wifi όταν ξεκλειδώνω το κινητό και ανάβει ξανά η οθόνη (το mobile data είναι απενεργοποιημένο). Ρυθμίσεις μπαταρίας δεν έχω πειράξει για να έχει τέτοια συμπεριφορά. Υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση για να μένει το wifi ανοικτό συνέχεια; Είναι bug της rom;

ΥΓ το keep wlan on during sleep στα advanced settings του wlan, είναι ενεργοποιημένο

Επιπρόσθετα δεν δέχομαι push notifications, όταν είμαι σε wifi

update

Συμπεράσματα ----> Απενεργοποίηση wifi όταν σβήνει η οθόνη
      Παρακαλώ κάντε confirm το bug αν το αντιμετωπίζετε -----> Wifi disconnect during sleep - Bugs - Xiaomi MIUI Official Forum

update 29-11-15
      Το πρόβλημα με το wifi φαίνεται να λύνεται με την τελευταία 5.11.26, όμως δεν λειτουργούν όλα τα notifications (μόνο στο wifi) όπως θα έπρεπε.

Παρακαλώ αναφέρετε αν το wifi παραμένει ανοιχτό, αν δέχεστε notifications και σε ποιες εφαρμογές.

update 29-11-15
      To πρόβλημα λύνεται οολοκληρωτικά με την 5.11.26. Το θέμα που είχα με τα notifications έχει να κάνει με το router και δεν αφορά το παρόν thread.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην linuxovios ().

• Βάλε τις εφαρμογές που θέλεις στην αυτόματη έναρξη και έχε και την απ' κάτω επιλογή για το Google, ενεργοποιημένο.
    • Ο/H maddoctor έγραψε:

Βάλε τις εφαρμογές που θέλεις στην αυτόματη έναρξη και έχε και την απ' κάτω επιλογή για το Google, ενεργοποιημένο.

οι εν λόγω εφαρμογές είναι autostart. Μάλιστα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν είμαι με mobile data. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο με το wifi.

Θα δοκιμάσω την επιλογή που αναφέρεις και θα δώσω feedback
    • Διαφήμιση
    • Ο/H maddoctor έγραψε:

Βάλε τις εφαρμογές που θέλεις στην αυτόματη έναρξη και έχε και την απ' κάτω επιλογή για το Google, ενεργοποιημένο.
      Λοιπόν πριν ενεργοποιήσω την επιλογή που αναφέρεις, (που εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι κάνει κάτι διαφορετικό, δηλαδή επιτρέπει στις εφαρμογές να ενεργοποιούν το wifi ακόμα και αν ο χρήστης το έχει απενεργοποιήσει) αποφάσισα να ψαχτώ με το "apps' battery usage", όπου έπεσα πάνω σε κινέζικη οθόνη και μέχρι να μεταφραστεί έχω βρει τοίχο.

Ενημερώνω, όμως, ότι μάλλον η λύση βρέθηκε και αφορά τις "κινέζικες" εφαρμογές που είχε η rom και συγκεκριμένα όλες miHome, miWiFi, miClick, CM και 1-2 ακόμα που δεν θυμάμαι. Είδα ότι στα apps' battery usage ήταν ρυθμισμένες σε custom mode (ενώ όλες οι άλλες σε suggested mode) και μια που δεν τις χρειάζομαι, επιχείρησα να τις απεγκαταστήσω. Μόλις έγινε η απεγκατάσταση το wifi σταμάτησε να απενεργοποιείται σε sleep mode. Δεν πρόλαβα ακόμα να δω τι γίνεται με τα push notifications. Θα επιβεβαιώσω αν αυτές οι εφαρμογές προκαλούσαν το πρόβλημα ή όχι, μόλις χρησιμοποιήσω ξανά το κινητό σε περιβάλλον wifi. Χρειάζομαι κάποιες ώρες ακόμα. Προς το παρόν λοιπόν, πάω βήμα βήμα, δεν ενεργοποιώ την ρύθμιση που αναφέρει ο φίλος @maddoctor και προσπαθώ να αποδείξω ότι το πρόβλημα βρίσκεται είτε στις κινέζικες εφαρμογές με πρόθεμα mixxxxxxx είτε στις custom ρυθμίσεις που είχαν στο υπομενού "app's battery usage".

Θα ενημερώσω με τα ευρήματά μου.

Πάντως το πρόβλημα με το wifi (απενεργοποίηση σε sleep + μη λήψη push notifications) πρέπει να το έχουν οι περισσότεροι, αλλά ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί επειδή εμφανίζεται μόνο αν απενεργοποιήσεις το mobile data και ενεργοποιήσει το wifi.
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Ο/H maddoctor έγραψε:

Λοιπόν πριν ενεργοποιήσω την επιλογή που αναφέρεις, (που εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι κάνει κάτι διαφορετικό, δηλαδή επιτρέπει στις εφαρμογές να ενεργοποιούν το wifi ακόμα και αν ο χρήστης το έχει απενεργοποιήσει) αποφάσισα να ψαχτώ με το "apps' battery usage", όπου έπεσα πάνω σε κινέζικη οθόνη και μέχρι να μεταφραστεί έχω βρει τοίχο.
      Ενημερώνω, όμως, ότι μάλλον η λύση βρέθηκε και αφορά τις "κινέζικες" εφαρμογές που είχε η rom και συγκεκριμένα όλες miHome, miWiFi, miClick, CM και 1-2 ακόμα που δεν θυμάμαι. Είδα ότι στα apps' battery usage ήταν ρυθμισμένες σε custom mode (ενώ όλες οι άλλες σε suggested mode) και μια που δεν τις χρειάζομαι, επιχείρησα να τις απεγκαταστήσω. Μόλις έγινε η απεγκατάσταση το wifi σταμάτησε να απενεργοποιείται σε sleep mode. Δεν πρόλαβα ακόμα να δω τι γίνεται με τα push notifications. Θα επιβεβαιώσω αν αυτές οι εφαρμογές προκαλούσαν το πρόβλημα ή όχι, μόλις χρησιμοποιήσω ξανά το κινητό σε περιβάλλον wifi. Χρειάζομαι κάποιες ώρες ακόμα. Προς το παρόν λοιπόν, πάω βήμα βήμα, δεν ενεργοποιώ την ρύθμιση που αναφέρει ο φίλος @maddoctor και προσπαθώ να αποδείξω ότι το πρόβλημα βρίσκεται είτε στις κινέζικες εφαρμογές με πρόθεμα mixxxxxxx είτε στις custom ρυθμίσεις που είχαν στο υπομενού "app's battery usage".

Θα ενημερώσω με τα ευρήματά μου.

Πάντως το πρόβλημα με το wifi (απενεργοποίηση σε sleep + μη λήψη push notifications) πρέπει να το έχουν οι περισσότεροι, αλλά ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί επειδή εμφανίζεται μόνο αν απενεργοποιήσεις το mobile data και ενεργοποιήσει το wifi.

Και εγω αναρωτιέμαι... αυτές οι εφαρμογές κάνουν διακρίσεις σε συσκευές? Επειδή ενώ τις έχω στην δική μου συσκευή, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε κατανάλωση μπαταρίας, ούτε με το wifi... (Παρεμπιπτόντως η εφαρμογή CM transfer δεν είναι κινέζικη... )
      Βέβαια, όταν έβαλα τη ρομ, 1-2 κινέζιες που είχαν παραμείνει μέσα, τις πέταξα τα πρώτα λεπτά και δεν ξανασχολήθηκα με αυτές. Μιλάω κινέζικες εφαρμογές με κινέζικα ακαταλαβίστικα γράμματα, όχι για τις μεταφρασμένες του MiHome κ.λ.π. που είναι εξαιρετικά χρήσιμες!
    • Θα συμφωνήσω και εγώ με τον @caeser ότι θεωρώ απίθανο να φταίνε οι συγκεκριμένες εφαρμογές. Και αυτό γιατί τις δουλεύω συνέχεια λόγω και ότι εχω τα gadgets που θέλουν και ότι τις μεταφράζω και τις δοκιμάζω στο κινητό μου πριν σας τις δώσω. Οι εφαρμογές αυτές μάλιστα, αν δεν έχεις τα εξαρτήματα, δεν τρέχουν ουσιαστικά, αλλά και δεν επηρεάζουν την σύνδεση του wifi. Υπάρχει μία εφαρμογή το Wifi signal strenght που έχει ένα widget που τρέχει και ελέγχει την συνδεση ανά τακτό χρονικό διαστημα. Για βάλτη δοκιμαστικά να δεις εάν το κάνει και πάλι κλειστό με τις εφαρμογές όμως.
    • Τι να πω.... Επειδή η συσκευή μου είναι με σχεδόν παρθένο 5.11.12, δεν είναι κάποια λάθος ρύθμιση δικιά μου. Εκτός και αν έχει να κάνει με συγκεκριμένα ρούτερ και το πώς συνεργάζονται με το hardware ή το software της συσκευής. Εγώ έχω το zte της hol (vdsl). Πάντως δεν ισχυρίζομαι ότι οι εφαρμογές έχουν πρόβλημα, αλλά με ξένισε που μόνο αυτές είχαν custom settings στο apps battery manager, το οποιο σημειωτέον δεν μπορούσα να αλλάξω.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Υποθέτω έχουν custom settings γιατί τις "πειράζω" εγώ, οπότε και ξανασετάρονται. Μπορείς να βρεις τις αυθεντικες κινέζικες εφαρμογες στα νηματά τους στο φόρουμ, να δεις εάν φταίνε οι δικιές μου, οι εφαρμογές γενικώς ή κάτι άλλο.
    • Πάντως είμαι 99% σίγουρος ότι το πρόβλημα της απενεργοποίησης του wifi στο sleep λύθηκε μετά την απεγκατάσταση των εφαρμογών αυτών. Μάλιστα αυτές οι εφαρμογες (όχι όλες) έτρεχαν στο background χωρίς να τις έχω εκκινήσει εγω. Τώρα δηλαδή αυξήθηκε και η ελεύθερη ram της συσκευής

• Έτρεχαν!? Καλά εφόσον θεωρείς ότι έτσι λύθηκε το προβλημά σου, εντάξει. Επειδή πάντως υπάρχουν στις ρομ αρκετό καιρό, είσαι ο πρώτος που αναφέρεις κάτι τέτοιο. Με ποια εφαρμογή έβλεπες ότι τρέψουν στο background και έψουν custom settings στην μπαταρία, να τα τσεκάρω και εγώ.
    • Τις έβλεπα (όχι όλες, αλλά μερικές), όταν πατούσα το κάτω αριστερά capacitive key του redmi note 2. Υπήρχαν στο παρασκήνιο, χωρίς να τις έχω εκκινήσει.

Τα custom settings φαίνονταν από settings --> additional settings --> battery and performance --> manage apps battery usage --> choose apps

ΥΓ δεν είμαι ο πρώτος που τα αναφέρει. Αν γκουγκλάρεις θα δεις ότι το πρόβλημα αναφέρεται και σε ξένα φόρουμ. Δυστυχώς λόγω τεράστιας ποικιλίας roms/settings δεν έχει απομονωθεί... Αυτή την προσπάθεια κάνω εν μέσω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων... Απλά οι περισσότεροι μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται επειδή όταν ενεργοποιούν wifi, δεν κλείνουν και τα mobile data ταυτόχρονα, ώστε να τους "ενοχλήσει" κάτι...

• Διαφήμιση
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Τις έβλεπα (όχι όλες, αλλά μερικές), όταν πατούσα το κάτω αριστερά capacitive key του redmi note 2. Υπήρχαν στο παρασκήνιο, χωρίς να τις έχω εκκινήσει.

Τα custom settings φαίνονταν από settings --> additional settings --> battery and performance --> manage apps battery usage --> choose apps

ΥΓ δεν είμαι ο πρώτος που τα αναφέρει. Αν γκουγκλάρεις θα δεις ότι το πρόβλημα αναφέρεται και σε ξένα φόρουμ. Δυστυχώς λόγω τεράστιας ποικιλίας roms/settings δεν έχει απομονωθεί... Αυτή την προσπάθεια κάνω εν μέσω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων... Απλά οι περισσότεροι μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται επειδή όταν ενεργοποιούν wifi, δεν κλείνουν και τα mobile data ταυτόχρονα, ώστε να τους "ενοχλήσει" κάτι...

Λοιπόν κοίταξα σε μένα τι συμβαίνει. Στην αυτόματη έναρξη έχω το skype & gmail. Με προσαρμοσμένη ρύθμιση βρήκα τον messenger (!?), που τον ξερύθμισα φυσικά. Τίποτα άλλο... Μάλιστα μπήκα επί τούτου στα miwifi & smart home να δω τι εχει και ήταν οπως τις άλλες εφαρμογές.