Διαφήμιση

Απώλεια σήματος 2G/3G

• Απώλεια σήματος 2G/3G

Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα. Το κινητό χάνει τυχαία το σήμα του είτε το έχω σε 2G είτε σε 3G. Η κάρτα sim είναι καινούργια. Ζήτησα αλλαγή μήπως ήταν αυτο το προβλημα. Είναι hardware πρόβλημα? Πώς να το φτιάξω? Έχω περασμένη την τελευταία stable rom απο το xiaomi.eu miui7. Καμια ιδέα?
    • RE: Απώλεια σήματος 2G/3G

Ο/H pangius έγραψε:

Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα. Το κινητό χάνει τυχαία το σήμα του είτε το έχω σε 2G είτε σε 3G. Η κάρτα sim είναι καινούργια. Ζήτησα αλλαγή μήπως ήταν αυτο το προβλημα. Είναι hardware πρόβλημα? Πώς να το φτιάξω? Έχω περασμένη την τελευταία stable rom απο το xiaomi.eu miui7. Καμια ιδέα?

Αυτό γίνεται παντού? Πχ αν είσαι σε κάνα υπόγειο, λογικό είναι.... Έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Ο/H pangius έγραψε:

Παρόμοιο "πρόβλημα" έχω και εγώ με το Note 2, αλλά πριν το ψάξω περισσότερο, διαπίστωσα ότι τελικά ΔΕΝ είναι αληθινό πρόβλημα! Κατ'αρχήν, όταν λέω χάνει το σήμα, έχω ΜΗΔΕΝ (0) παυλίτσες στο εικονίδιο της ισχύος του σήματος. Λοιπόν διαπίστωσα, ότι όσο έχω 0 παύλες και φαίνεται ότι δεν έχω σήμα στην ουσία ΕΧΩ, επειδή κάμποσες φορές που ήμουν σε αυτή τη κατάσταση κάλεσα τη συσκευή (απο άλλη συσκευή δίπλα μου) και ΟΛΕΣ τις φορές κάλεσε και συνδέθηκε κανονικά! Προφανώς για κάποιο λόγο, που δεν γνωρίζω, κάνει "repaging" το σήμα του και εκείνη τη στιγμή δείχνει "σήμα 0"... Επίσης το φαινόμενο δεν διαρκεί περισσότερο απο 1-2 λεπτά... μετά εκτοξεύεται ο δείκτης και πάλι στο 5...(παύλες).
      Δεν ξέρω εάν έχουμε τα ίδια συμπτώματα, πάντως εμένα αυτό μου το παρουσιάζει 1-2 φορές τη μέρα και μόνον αυτή η συσκευή... Οι άλλες (άλλα μοντέλα Xiaomi) δεν το κάνουν...
    • Διαφήμιση
    • Δεν ειμαι σε υπόγειο. Έχω δύο συσκευές δίπλα δίπλα, μια samsung και το note2. To samsung έχει full σημα, το note2 2 γραμμες, οι οποίες πέφτουν τυχαία στο 0. Δεν πήρε ποτέ σημα πάνω απο 2 γραμμες. Δοκίμασα όλα τις πιθανές αλλαγές σε settings, restart το κινητό, αλλαγή κάρτας sim, αλλαγή θύρας sim, απενεργοποίηση 3G, δεδομένων κτλ. ομως τιποτα. Eψαξα και στο google αλλα και πάλι δεν βρήκα κάτι. Μαλλον φαινεται hardware προβλημα. Αλλές συσκευες ιδιου μοντέλου δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, μόνο αυτή. Καμία ιδέα? Μπας και έχει κάτι που δεν το δοκίμασα.
    • Ο/H pangius έγραψε:

Δεν ειμαι σε υπόγειο. Έχω δύο συσκευές δίπλα δίπλα, μια samsung και το note2. To samsung έχει full σημα, το note2 2 γραμμες, οι οποίες πέφτουν τυχαία στο 0. Δεν πήρε ποτέ σημα πάνω απο 2 γραμμες. Δοκίμασα όλα τις πιθανές αλλαγές σε settings, restart το κινητό, αλλαγή κάρτας sim, αλλαγή θύρας sim, απενεργοποίηση 3G, δεδομένων κτλ. ομως τιποτα. Eψαξα και στο google αλλα και πάλι δεν βρήκα κάτι. Μαλλον φαινεται hardware προβλημα. Αλλές συσκευες ιδιου μοντέλου δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, μόνο αυτή. Καμία ιδέα? Μπας και έχει κάτι που δεν το δοκίμασα.
      Η συσκευή Samsung όμως, έχει τον ίδιο provider με το Note 2? Επειδή εδώ δεν συμβαίνει αυτό που περιγράφεις.
      Επίσης, μπορείς, να κάνεις μια δοκιμή.. .Όταν το Note 2 έχει 2 γραμμές σήμα, βγάλε τη κάρτα και βάλτην στο Samsung να δούμε τη όποια διαφορά..
      Επιπρόσθετα έχε υπ'όψιν σου ότι μια φθαρμένη ή πολυχρησιμοποιημένη ή παλιότερης τεχνολογίας SIM card παρουσιάζει προβλήματα συνδεσιμότητας (πιό ασθενές σήμα κ.λ.π.). Δες τα εξονυχιστικά όλα αυτά και ΜΕΤΑ να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι έχεις hardware πρόβλημα...
    • Το έχω δοκιμάσει αυτό. Ζήτησα αλλαγή απο τον πάροχο, οποταν είναι καινουργια. Αντάλλαξα και τις κάρτες στα δύο κινητά. Ίδιος provider. Μονο το xiaomi έχει το πρόβλημα.
    • Ο/H pangius έγραψε:

Το έχω δοκιμάσει αυτό. Ζήτησα αλλαγή απο τον πάροχο, οποταν είναι καινουργια. Αντάλλαξα και τις κάρτες στα δύο κινητά. Ίδιος provider. Μονο το xiaomi έχει το πρόβλημα.

Έχεις δοκιμάσει με κάρτα sim άλλης εταιρείας ? Μήπως είναι θέμα εταιρείας-συσκευής και όχι μόνο συσκευής ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pangius έγραψε:

Το έχω δοκιμάσει αυτό. Ζήτησα αλλαγή απο τον πάροχο, οποταν είναι καινουργια. Αντάλλαξα και τις κάρτες στα δύο κινητά. Ίδιος provider. Μονο το xiaomi έχει το πρόβλημα.

Κρίμα...
      Με 86Mbps download το δικό μου Redmi Note 2 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα... :D

• Δεν έχει σημασία η εκδοση γιατί:
      Ειμαστε μια παρέα και έχουμε πάρει συνολικά 6 , εκ τον οποίο τα 5 απο τον ίδιο πωλητή. Είναι και τα 6 της ίδιας έκδοσης. Το προβλημα το κάνει το 1 απο τα 5 του ιδίου πωλητη. Όλα τρέχουν την ίδια ROM. Όλα δουλεύουν μια χαρά και τα (2G/3G/4G) εκτός απο αυτό το ένα. Τα έχουμε ελέγξει με τα ίδια settings. Αναφορικά να πώ είναι όλα TDD version. Επίσης αν το πρόβλημα ήταν το version τότε δεν θα είχε καθόλου σήμα. Ενώ στην περίπτωση μου το σήμα κυμαίνεται απο 2bars και κάτω..
      Οπόταν καταλήγω στο ότι το συγκεκριμένο έχει κάποιο πρόβλημα με την εσωτερική κεραία.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pangius έγραψε:

#caeser
      Το προβλημα ειναι με το δίκτυο του παρόχου, το wifi δουλεύει μια χαρά..
      Ποιός μίλησε για Wi-Fi...???
      Το screenshot που σου ανέβασα είναι με 4G της Cosmote...