Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά από την άλλη ο οδηγός που χρησιμοποίησε αφορούσε κλειδωμένο bootloader του mi4c
Οδηγός EXPRESS για το Mi4c (εγκατάσταση Ελληνικής ρομ)
- Οδηγός
- Mi-4C
-
-
-
Ο/H maikmaik έγραψε:
Δεν χρειάστηκε να τον χρησιμοποιήσει (το έδωσα μόνο πληροφοριακά)
-
Ο/H mixaliscy έγραψε:
Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά από την άλλη ο οδηγός που χρησιμοποίησε αφορούσε κλειδωμένο bootloader του mi4c
-
Βρε παιδιά,συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου, αλλά πρέπει να ρωτήσω.
Έχω περάσει ελληνική GTV με τον οδηγό express του Ceaser. Διαβάζω και εδώ και σε άλλα forums, για τη διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloder, είτε μέσω των κωδικών από Xiaomi είτε χωρίς αυτούς και θέλω να ρωτήσω σε ποιούς απευθύνεται αυτή η διαδικασία. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος να φλασάρουμε ή με τους κωδικούς π.χ. της Xiaomi κερδίζουμε κάτι παραπάνω? -
Η xiaomi αποφάσισε ότι όλα τα κινητά θα τα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνονται μέσω αυτής. Όποιος δεν το κάνει δεν μπορεί να φλασάρει ελληνική Ρομ και πολλά άλλα. Εσύ, εγώ και αρκετοί άλλοι προλάβαμε και πήραμε κινητό πριν το κλειδώσουν. Τα καινούργια όμως είναι όλα κλειδωμένα. Άρα απευθύνεται σε αυτούς. Φυσικά δεν κερδίζουν κάτι. Απλά σαν διαδικασία είναι ένα στάδιο πριν το φλασαρισμα. Ελπίζω να βοηθησα
-
Ο/H nipapa έγραψε:
Βρε παιδιά,συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου, αλλά πρέπει να ρωτήσω.
Έχω περάσει ελληνική GTV με τον οδηγό express του Ceaser. Διαβάζω και εδώ και σε άλλα forums, για τη διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloder, είτε μέσω των κωδικών από Xiaomi είτε χωρίς αυτούς και θέλω να ρωτήσω σε ποιούς απευθύνεται αυτή η διαδικασία. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος να φλασάρουμε ή με τους κωδικούς π.χ. της Xiaomi κερδίζουμε κάτι παραπάνω?
Τελευταία, έχει πιάσει μια "φρενίτιδα" την Xiaomi και κλειδώνει τον Bootloader, το Μi-Recovery, τα Sign των APKs και τα DM Security στον Kernel, όλων των νέων μοντέλων που βγάζει στην αγορά!
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι όταν ο καταναλωτής αγοράσει κάποια ΝΕΑ Xiaomi συσκευή (νέο μοντέλο) πρέπει να την δουλέψει με την "εργοστασιακή" ρομ.
Εάν, όμως, ο καταναλωτής θέλει να βάλει άλλη ρομ, "δική" του (διαφορετική δηλαδή απο την original ΚΙΝΕΖΙΚΗ), ΠΡΕΠΕΙ να κάνει αίτηση
στην Xiaomi να του "επιτρέψει" την πρόσβαση στον bootloader (και στα άλλα κλειδωμένα μέρη της συσκευής) και άρα να βάλει την ρομ της αρεσκείας του (π.χ. την Ελληνική, την περίπτωση τη δική μας).
Ο αληθινός όμως σκοπός αυτής της κίνησης, που κάνει η εταιρεία, είναι να αποτρέψει όλους τους εμπόρους που πουλάνε τα τηλεφωνά της, απο το να βάζουν μέσα στα τηλέφωνα διάφορες "σαβούρες" ρομ πριν τα πουλήσουν, με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η αξιοπιστία, η ποιότητα και η φήμη της εταιρείας. (H συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, εδώ μέσα, έχουμε βιώσει τι σημαίνει να φοράς ρομ απο κινεζομάγαζο...)
Δυστυχώς όμως "θύματα" αυτού του περιορισμού είναι και οι διάφορες κοινότητες (fan clubs) παγκοσμίως που αποτελούνται απο "οπαδούς" της Miui και των Xiaomi και οι οποίες, στα πλαίσια της υποστήριξης που παρέχουν στα μέλη τους, είναι να κατασκευάζουν "ντόπιες" ρομ (π.χ. η δική μας GTV ρομ), τις οποίες όμως ΔΕΝ μπορούν πλέον να εγκαθιστούν στις συσκευές Xiaomi, εάν προηγουμένως δεν "ξεκλειδώσουν" την συσκευή (με την άδεια της Xiaomi φυσικά!)
Στο "στόχαστρο" λοιπόν αυτού του περιορισμού, έχουν μπει, εκτός απο τα νέα μοντέλα και κάποιες από τις νεότερες συσκευές που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, όπως το Mi4c και το Mi Note Pro, αλλά και το νεότερο tablet της Xiaomi.
Όποιος λοιπόν έχει μια απο αυτές τις συσκευές στη κατοχή του και την έχει αγοράσει πριν απο την αρχή του 2016, έχει (και θα έχει και στο
μέλλον) "ξεκλείδωτη" συσκευή και η συσκευή του θα παραμένει ξεκλείδωτη μέχρις ότου (και ΕΑΝ ποτέ) φλασάρει κάποια νέα original Miui ROM ή κάποια original FastBoot ROM. Τότε, εάν το κάνει αυτό, θα κλειδώσει ο Bootloader και θα πρέπει να μπει στην διαδικασία να αιτηθεί το ξεκλείδωμα της συσκευής για να μπορέσει να ξαναβάλει την Ελληνική ρομ..
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, εσύ δεν έχεις κανένα λόγο να αιτηθείς ξεκλείδωμα της συσκευής σου, αφού ΗΔΗ έχεις περάσει την Ελληνική ρομ, και όσο συνεχίζεις απλά να την αναβαθμίζεις με την Ελληνική δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.
Όποιος, όμως, έχει νεότερη (χρονολογικά) συσκευή ή φλασάρει, στο εξής, τη συσκευή του με νέα original Miui ROM ή κάποια original FastBoot ROM, τότε θα χρειαστεί να κάνει αίτηση στην Xiaomi για να του επιτραπεί να κάνει, ότι έχεις κάνει εσύ ΗΔΗ...
(Σημείωση: Για την συσκευή Mi-4c, εκτός απο τον ορθόδοξο τρόπο της "Αίτησης" που μπορεί να κάνει κάποιος για να ξεκλειδώσει τη συσκευή του, κυκλοφόρησε πρόσφατα και ένας άλλος τρόπος που ξεκλειδώνει τη συσκευή (ξεκάθαρα unofficial, αλλά εξίσου αποτελεσματικός) -
Είσαστε και οι δύο σαφέσταστοι παιδιά. Ευχαριστώ πολύ.
-
-
-
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Ανυπομονώ να σχολάσω, να πάω σπίτι να κάνω τα πειράματα μου και ελπίζω να μην το καταστρέψω γιατί δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα