Καλησπέρα. Έχω αγοράσει το κινητό εδώ και μήνες και από την αρχή έχω περάσει miui 7 stable κάνοντας τις όποιες αναβαθμίσεις ως απλό update μέσω twrp. Τώρα που βγήκε miui 8 stable, μπορώ να τη βάλω ως update ή πρέπει να φλασάρω σαν την πρώτη φορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Οδηγός EXPRESS για το Mi4c (εγκατάσταση Ελληνικής ρομ)
- Οδηγός
- Mi-4C
-
-
Όχι δεν θα φλασάρεις σαν την πρώτη φορά
Βασικά συνιστάται Factory Reset
Δηλαδή εκεί που επιλέγεις τα wipes (Cache & Dalvik Cache) θα προσθέσεις και το Data.
Το θέμα όμως είναι ότι θα χάσεις ότι έχεις μέσα στο κινητό σου... άρα ότι χρειάζεσαι φύλαξε το.
Δεν θα πας όμως σε φλασαρίσματα μέσω άλλων προγραμμάτων ούτε θα βρεις κάποια δυσκολία όπως στην πρώτη φορά. Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια. -
Ενημέρωση 2..
Το προβλημα που είχα αντιμετώπισει και δεν ανοιγέ το κινητο (μετα απο δικό μου λάθος, κατα την προσπάθεια φλασαρίσματος με τον express τρόπο) πιθανότατα ήταν bootloop και στην περίπτωση μου επιλύθηκε (ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και ψαχτήρι ) κατοπιν 2 ημερών που το άφησα να 'ξεκουραστεί' .
Αφού 'ξεκουράστηκε'
1)εβγαλα την SIM
2)σύνδεσα το κινητό στο PC μεσω της θύρας USB
>>και αυτή τη φορά αναγνωρίστηκε το κινητό ( πιθανόν να έπαιξε ρόλο το οτι είχε αποφορτιστεί η μπαταρία), οπότε και άνοιξε αυτόματα το miPCSuite ( και έκανε boot το κινητό κανονικά )και ξεκίνησε παράλληλα και η φορτιση!
>>FAST FORWARD
Ακολούθησα με επιτυχία τον επίσημο τροπο ξεκλειδώματος και ως εκ τούτου απο προχθές έχω ένα 'επισήμως' ξεκλείδωτο MI4c
xiaomi-miui.gr/community/index…-%CF%84%CE%BF%CF%85-Mi4c/
Χτές έβαλα με επιτυχία και την TWRP 3.0.2-0 by mic (permanent flash) .. αλλα εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας.
Ίσως στις αρχικες οθόνες στησίματος να επέλεξα κάτι που δεν θα έπρεπε και εν τέλει .. δεν boot-άρει την MIUI κανονικά το κινητό..
Το κινητό μπαίνει κανονικότατα σε fastboot mode (power-) και Recovery Mode 'TWRP' (power+).
Επίσης στο TWRP λειτουργούν ολα τα Reboot options εκτός απο το Reboot>System boot
δηλαδη λειτουργούν τα:
Reboot> Power Off (κλείνει)
Reboot>Recover ( μπαίνει σε TWRP)
Reboot>Bootloader (μπαίνει Fastboot)
αυτην την στιγμή έχω μέσα στον αποθηκευτικό χωρο του τηλεφώνου την ΜIUI 8 China Developer ROM 6.8.11.
Εάν επιλέξω στο TWRP>> Flash > Install Zip βλέπει το zip file ως εξής: miui_MI4c_6.8.11_b017b4c02c_5.1.zip
Καμια ιδέα για επαναφορα σε φυσιολογική λειτουργια boot??
Αν καταφέρω να βάλω μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κινητου την τελευταία ελληνική Rom θα μπορέσω να την φλασάρω απευθείας απο το TWRP σχετικά εύκολα?
Αλλά πώς να την βάλω στο κίνητο, εφόσον το κινητό δεν ανοίγει?
Ευχαριστώ
""99% των προβλημάτων του υπολογιστή βρίσκονται μεταξύ της καρέκλας και του πληκτρολογίου."" -
Ο/H Volkanios έγραψε:
αυτην την στιγμή έχω μέσα στον αποθηκευτικό χωρο του τηλεφώνου την ΜIUI 8 China Developer ROM 6.8.11.
Εάν επιλέξω στο TWRP>> Flash > Install Zip βλέπει το zip file ως εξής: miui_MI4c_6.8.11_b017b4c02c_5.1.zip
Όπως είσαι σε recovery μπορεί να δει ο υπολογιστής το κινητό σου. -
ειμαι σε TWRP και η συσκευή φαίνεται 'Mi Phone' αλλα στις λειτουργίες συσκευής έχει θαυμαστικά στις τρείς περιφερειακες συσκευες Bluetooth. Στην ουσία το PC δεν την βλέπει σαν αποθηκευτικό χώρο, αλλα μόνο ως συσκευή (και αυτό με θαυμαστικά ( πινακα ελέγχου>συσκευές και εκτυπωτές)
-
Ο/H Volkanios έγραψε:
Στην ουσία το PC δεν την βλέπει σαν αποθηκευτικό χώρο
-
Οπου έχει λάθος ή κάτι μου διαφεύγει παρακαλώ να με διορθώσετε .
Καταρχας πρώτη φορά ασχολούμε με Flash ROM και τα ρέστα και οτι αναφερω παρακάτω είναι απο search σε διάφορες σελίδες για να βγάλω άκρη και να bootarei ο Τσιν Τσαν Τσον!
Λοιπόν, να ενημερώσω οτι το PC έχει Windows7 - 32bit και με Java8.. το λέω μήπως και τζάμπα σας ταλαιπωρώ και πρέπει πρωτίστως να βρώ έναν 64 bit με Java7 !
Αν είμαστε καλά με το παραπάνω και απλά απαιτείται το PC να μπεί σε test mode (disable signatures) ,,και φόρτωμα ADB & Fastboot files και ανοιγμα του CMD μέσα στην καρτέλα που είναι το αρχειο Fastboot και αρχίζουμε να δίνουμε εντολές κτλ,,,,και το κινητό να ειναι σε USB debugging mode ...είμαστε οκ μέχρι εδώ.
Να σημειώσω οτι τώρα πλέον φαίνεται η συσκευή ως Android phone στη διαχείριση συσκευων και χωρίς θαυμαστικά γιατί εκανα επαναφορά του υπολογιστή σε προγενεστερη κατασταση BACK TO THE FUTURE , hello hello is anybody home (αλλα δεν έπρεπε να το βλέπει ως Mi4c??).
Ως αποθηκευτική συσκευή συνεχίζει να μην φαίνεται (φαντάζομαι οτι πρέπει να είναι σε κανονική λειτουργία το κινητό για να φανεί, οπότε το προσπερνάμε προς το παρόν).
Επίσης το κινητό είναι officially unlocked αυτήν την στιγμή και έχει TWRP3.02.0 by mic που λειτουργεί εν μέρει (όπως ανέφερα και στο πρώτο μήνυμα)..
Reboot> Power Off (κλείνει)...............ΟΚ
Reboot>Recover ( μπαίνει σε TWRP)......ΟΚ
Reboot>Bootloader (μπαίνει Fastboot)....ΟΚ
Reboot>System boot-μαντολες......ΝΟΤ ΟΚ -
-
Κύρια Ερώτηση: Εάν καταφέρω να περάσω στον αποθηκευτικό χώρο του κινητου την ROM, μέσω της διαδικασίας SideLoad ADB (ακολουθώντας κατα γράμμα καποιον οδηγό) θα μπορέσω μετά να κάνω Flash την ROM μέσω TWRP και να ξυπνήσει ο Κινέζος.
Δευτερη ερώτηση: εάν υποθέσουμε οτι όλα πανε καλά (flash zip την ROM) ...παρατήρησά την πρώτη φορά οτι ρωτάει ...θέλεις root , θέλεις superuser? θυμάμαι οτι επέλεξα ΝΑΙ στο πρωτο και δεν θυμάμαι για το δεύτερο..ποιο είναι το σωστό (τι προτείνεται?)..
Τέλος τι κάνουμε wipe πριν το πρώτο flash ανεπισημης ROM?..και μετά αφου τελειώσει δεν το αφηνεις να κάνει boot? (πώς?) ή σε ξαναγυρνάει μόνο του σε TWRP και απλά κάνει Reboot to Recovery απο εκεί..Σχετικα με το πως αναγνωρίζει το PC τηn συσκευή παραθέτω printscreen παρακάτω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! -
Ο/H Volkanios έγραψε:
μέσω της διαδικασίας SideLoad ADB
-
1. Ελληνικός οδηγός Flash την GTV Rom μέσω εντολών adb (adb sideload method)
2. Θα επιλέξεις όχι στην εγκατάσταση του supersu
3. wipe cache + dalvick/ art cache + data μετά κάτω αριστερά βελάκι back > back > να βγεις στην αρχική οθόνη του TWRP για να ακολουθήσεις το 1. και εγκατάσταση της Ελληνικής.
Αν μου έχει ξεφύγει κάτι πες το μου... -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες
-
Παρόμοια νήματα