Διαφήμιση

Ερώτηση για Mi 4c

• Ερώτηση για Mi 4c

Καλησπέρα σε όλους! Ύστερα από μεγάλο δίλημμα μεταξύ OnePlusX και mi4c αποφάσισα να "τσιμπήσω" το mi4c από το gearbest. Εν αναμονή του λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω ορισμένα πράγματα:

1. Γνωρίζοντας ότι η συσκευή έρχεται με κινέζικη rom και bloatware, αν περάσω την ελληνική ή την global χάνω την εγγύηση ενός χρόνου που δίνει πχ το gearbest; Με λίγα λόγια για να περάσω την ROM χρειάζεται να κάνω unlock τον bootloader και να χάσω την εγγύηση;
      2. Γνωρίζετε αν η συσκευή θα κυκλοφορήσει και εκτός Κίνας; Αν όχι υπάρχει περίπτωση να δούμε kernel sources; (δεδομένου ότι η Xiaomi έχει μια τάση να παραβιάζει την GPL)

Ευχαριστώ πολύ.

EDIT: Μόλις διάβασα το flash guide και απ' ότι φαίνεται o bootloader είναι ήδη unlocked. Οπότε μάλλον οι όροι της εγγύησης είναι διαφορετικοί για κάθε κατάστημα (θα ρωτήσω και το gearbest για περισσότερες πληροφορίες)
    • Καλώς ήρθες στο φόρουμ και με το καλό να παραλάβεις!

Η αλήθεια είναι ότι έκανες ΚΑΛΗ επιλογή, έναντι του OnePlusX, κατά τη γνώμη μου. Πολύ πρόσφατα είχα μια ολογοήμερη εμπειρία με το OnePlus2 και αν εξαιρέσεις τη συσκευασία που ερχόταν το τηλέφωνο, που πραγματικά με εντυπωσίασε και το πίσω καπάκι που είναι "όλα τα λεφτά" σε αφή και αίσθηση... το τηλέφωνο σαν συσκευή είναι μάλλον "υπερτιμημένη" (όχι σαν χρηματική αξία... που και εκεί είναι, αλλά σαν χαρακτηριστικά... )
      Anyway... Ας μιλήσουμε όμως για το Mi4c, που επέλεξες.

1. Το bootloader δεν είναι πρόβλημα, αφού είναι ξεκλείδωτο, όπως διαπίστωσες και εσύ (στο edit σου), αλλά για τους όρους εγγύησης του GearWORST (συγχώρεσέ μου το χαρακτηρισμό, αλλά έτσι αισθάνομαι για το συγκεκριμένο κατάσταστημα) δεν μπορώ να σου κάτι... ή μάλλον, μιας απ'ότι καταλαβαίνω είσαι μάλλον "advanced" χρήστης, θεωρητικά θα μπορούσες να φλασάρεις τη TWRP, να πάρεις ένα Nandroid back up και εάν ποτέ χρειαστείς την εγγύηση να κάνεις restore το back up σου... εφ'όσον θα στο επιτρέψει η κατάσταση της συσκευής (επειδή αν χρειαστείς εγγύηση, δεν γνωρίζεις σε τι κατάσταση θα είναι η συσκευή και αν θα μπορεί να ξεκινήσει κ.λ.π.)

2. Η συσκευή έχει ήδη κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες της Ασίας και νομίζω σύντομα θα πάει και στη Λατινική Αμερική (κάπου το πήρε το μάτι μου αυτό)