Διαφήμιση

ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ SMARTPHONE ΜΑΣ ?

• Όπως ακριβώς τα είπαν οι george.nathas και linuxovios.
      Ξεχάστε τα κόλπα και τους μύθους, βγάλτε την μπαταρία του λάπτοπ από το πάνω πάνω ντουλάπι και χαρείτε την οποία φορητή συσκευή σας γιατί πιο γρήγορα θα παλιώσει η συσκευή πάρα η μπαταρία του.

Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου έχουν μόνο 2 εχθρούς υψηλά ρεύματα και θερμοκρασίες. Άρα ότι προκαλεί τα παραπάνω θα μειώσει τη ζωή και την ποιότητα ζωής (wear level / capacity) της.

Λάθη στη χρήση λοιπόν δεν υπάρχουν. Είναι αρκετά έξυπνες για να προφυλάσσονται. Αν όμως θέλετε να μην την καταπονέσετε για να διαρκέσει όσο περισσότερο τότε:

1) αποφύγετε την πλήρη αποφόρτιση της. Ειδικά στα όρια του 5-10%.

2) αποφύγετε υψηλές θερμοκρασίες (έκθεση στον ήλιο, πολύωρο gaming με υψηλή φωτεινότητα και άλλες δραστηριότητες που τρώνε πολύ μπαταρία)

3) αποφύγετε γρήγορες φορτίσεις. Κι ας φαίνεται παραπλανητικό, είναι πιο σωστό να φορτίσει όλο το βράδυ 8 ώρες αργά με έναν παλαιότερο φορτιστή (0.5 A) παρά στα γρήγορα 2 ώρες με έναν νέο (2 A). Γιατί όπως είπαμε περνάει μεγαλύτερο ρεύμα και δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασίες.
    • συμφωνω με την λογικη... δινουμε παραπανω προσοχη στην μπαταρια αποσο χρειαζεται!

χαρειτε την συσκευη σας με χρηση σε λογικα πλαισια και οχι να εχουμε το μυαλο μας ολη μερα στην μπαταρια
    • Ήταν και θα είναι θέμα διαμάχης για χρόνια ακόμα. Και εγώ τείνω στην πλευρά των σύγχρονων μύθων, μιας και η τεχνολογία προχωράει και σημαντικά άτομα τάσσονται υπέρ αυτής της πλευράς.
    • Διαφήμιση
    • Αυτη τη στιγμη εχω ενα lenovo s 750, το φορτιζω καθε βραδυ εχοντας υπολοιπο στην χειροτερη 75%. 3 χρονια τωρα δεν εχει κανει ''κιχ'' η μπαταρια. Μην ακουτε ''μυθους'' Οι συχρονες μπαταριες δεν εχουν αναγκη.
    • Πόσο σίγουροι είμαστε ότι, συγκεκριμένα, τα Xiaomi κινητά αποτρέπουν την υπερφόρτιση; Στο Mi5s μου, με απλό μετρητή του εμπορίου δεν έχω δει πτώση του ρεύματος όταν φτάσει στο 100%, όση ώρα και αν το αφήσω (όπως ας πούμε ότι έβλεπα στο παλιό samsung μου). Επιπλέον μου ήρθε μια φουσκωμένη μπαταρία σε λιγότερο από 10 μήνες χρήσης, με τέλεια συμπεριφορά φόρτισης (πάντα όλο το βράδυ σε φορτιστή 0,5Α και μέσα στην ημέρα από usb Η/Υ επίσης στα 0,5Α όποτε αυτό ήταν δυνατόν· δεν έχω δει την μπαταρία μου κάτω από το 25-30% ποτέ, αλλά πέθανε)!
    • Ο/H valenti έγραψε:

πάντα όλο το βράδυ σε φορτιστή 0,5Α και μέσα στην ημέρα από usb Η/Υ επίσης στα 0,5Α όποτε αυτό ήταν δυνατόν·
      Όταν σου έρχεται με φορτιστή πχ 5V-2A (2000mA) πιστεύεις ότι η φόρτιση με 0.5Α (500mA) είναι σωστή ?
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H valenti έγραψε:

πάντα όλο το βράδυ σε φορτιστή 0,5Α και μέσα στην ημέρα από usb Η/Υ επίσης στα 0,5Α όποτε αυτό ήταν δυνατόν·
      Όταν σου έρχεται με φορτιστή πχ 5V-2A (2000mA) πιστεύεις ότι η φόρτιση με 0.5Α (500mA) είναι σωστή ?
      Για την ακρίβεια έρχεται με ταχυ-φορτιστή qualcomm που σηκώνει υπό συνθήκες ακόμα υψηλότερες τάσεις.
      Και η στοιχειώδης γνώση του πώς δουλεύει μια μπαταρία απαντά στο ερώτημά σου: ποτέ η μικρότερη συμβατή τάση και λιγότερη ένταση δεν κάνουν κακό σε μια μπαταρία, ενώ το αντίθετο (το να κάνουν δηλαδή μακροχρόνια καλό) είναι πολύ πιθανό.
    • Διαφήμιση