Διαφήμιση

Ταχεία φόρτιση?

• Ταχεία φόρτιση?

Στο Note 2 είναι κατά κάποιο τρόπο ενεργοποιημένη ταχεία φόρτιση ?, το ρωτάω γιατί απο 20% μέσα σε 30 λεπτά
      εχει πάει στο 70%.Αν αυτό σημαίνει ότι γίνεται ταχεία φόρτιση,υπάρχει τρόπος/ρύθμιση να μην γίνεται ταχεία?.
      Ο λόγος είναι γιατί η γρήγορη φόρτιση μειώνει την ζωή της μπατταρίας.

Ευχαριστώ.
    • Είναι θέμα φορτιστή μάλλον γιατί αν χρησιμοποιείς αυτόν που είχε μέσα η συσκευασία είναι φορτιστής 2A οπότε φορτίζει πιο γρήγορα το κινητό ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή βάλεις. Οι απλοί φορτιστές συνήθως έχουν 1A για φόρτιση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H Filthy έγραψε:

Είναι θέμα φορτιστή μάλλον γιατί αν χρησιμοποιείς αυτόν που είχε μέσα η συσκευασία είναι φορτιστής 2A οπότε φορτίζει πιο γρήγορα το κινητό ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή βάλεις. Οι απλοί φορτιστές συνήθως έχουν 1A για φόρτιση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      To περιεργο τοτε ειναι οτι το φορτισα με φορτιστη 5V/1A.Yπαρχει καποιο setting για γρηγορη φορτιση?
      το λεω γιατι κατι ειχα ακουσει,αλλα δεν ειμαι σιγουρος που.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H charis232 έγραψε:

υπάρχει τρόπος/ρύθμιση να μην γίνεται ταχεία?.
      Ναι... υπάρχει! Βάζε το καλώδιο σε οποιαδήποτε USB του υπολογιστή σου. Η παροχή ρεύματος είναι μικρότερη απο το φορτιστή, όταν αυτός είναι κατευθείαν στο ρεύμα και έτσι στη USB φορτίζει πιό αργά το κινητό... Μπορείς κιόλας να το δεις αυτό με την εφαρμογή "Ampere" (free απο το Play Store)
      Αλλά, όταν μιλάμε για "μείωση της ζωής της μπαταρίας", εννοούμε, ότι αντί για π.χ. 1000 κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης να κάνει...πόσο? Να χάσει 10%...20%...απο τον maximum χρόνο της ζωής της η μπαταρία, σε ένα βάθος χρόνου... 1,5 - 2 χρόνων???
      Αν αυτό το μεταφράσουμε αντίστοιχα σε χρηματική αξία, και με δεδομένο ότι μια μπαταρία αυτή τη στιγμή κοστίζει 10€, δηλαδή θα χάσουμε περίπου 1-2 ευρώ σε 1,5-2 χρόνια...
      Αξίζει άραγε το κόπο? :)
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H charis232 έγραψε:

υπάρχει τρόπος/ρύθμιση να μην γίνεται ταχεία?.
      Ναι... υπάρχει! Βάζε το καλώδιο σε οποιαδήποτε USB του υπολογιστή σου. Η παροχή ρεύματος είναι μικρότερη απο το φορτιστή, όταν αυτός είναι κατευθείαν στο ρεύμα και έτσι στη USB φορτίζει πιό αργά το κινητό... Μπορείς κιόλας να το δεις αυτό με την εφαρμογή "Ampere" (free απο το Play Store)Αλλά, όταν μιλάμε για "μείωση της ζωής της μπαταρίας", εννοούμε, ότι αντί για π.χ. 1000 κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης να κάνει...πόσο? Να χάσει 10%...20%...απο τον maximum χρόνο της ζωής της η μπαταρία, σε ένα βάθος χρόνου... 1,5 - 2 χρόνων???
      Αν αυτό το μεταφράσουμε αντίστοιχα σε χρηματική αξία, και με δεδομένο ότι μια μπαταρία αυτή τη στιγμή κοστίζει 10€, δηλαδή θα χάσουμε περίπου 1-2 ευρώ σε 1,5-2 χρόνια...
      Αξίζει άραγε το κόπο? :)
      Βαγγελη καλησπερα κ χρονια πολλα,δεν το ανεφερα για λογους οικονομιας αλλα για θεμα λειτουργεικοτητας.Και το σημειωσα επειδη
      στο Mi3 επαιρνε ωρα για να φορτισει.Στο Νοte μεσα σε,περιπου, 1 ωρα ηταν στο 100%.
      Σε ευχαριστω για την απαντηση. :)
    • Πάντως εδώ συζητήθηκε αρκετά και οι περισσότεροι υπεύθυνοι υποστηρίζουν πως δεν έχει Fast Charge το εν λόγω κινητό
    • Ο/H charis232 έγραψε:

Βαγγελη καλησπερα κ χρονια πολλα,δεν το ανεφερα για λογους οικονομιας αλλα για θεμα λειτουργεικοτητας.Και το σημειωσα επειδη
      στο Mi3 επαιρνε ωρα για να φορτισει.Στο Νοte μεσα σε,περιπου, 1 ωρα ηταν στο 100%.
      Σε ευχαριστω για την απαντηση.
      Επίσης. χρόνια πολλά και σένα! :)
      Ναι, το ξέρω ότι το σκέφτηκες για λόγους λειτουργικότητας και πρακτικότητας, αλλά έθεσα το θέμα στο οικονομικό, απο την άποψη ότι εάν αρχίσει η μπαταρία να κάνει νερά, απλά την πετάμε και αγοράζουμε μια άλλη και ...τέλος! Είναι τόσο φθηνή, που αξίζει το κόπο!
      Μια άλλη σκέψη είναι να έχεις μια δεύτερη μπαταρία (και για ώρα ανάγκης) έτσι ώστε να χρησιμοποιείς την κάθε μπαταρία για ένα μήνα και μετά να την εναλλάσεις... Με αυτό το τρόπο ουσιαστικά διπλασιάζεις το χρόνο ζωής της ... Το έχω κάνει με το Redmi 1s που είχε σοβαρό θέμα αυτονομίας και 2 χρόνια μετά έχω ακόμη σε άψογη κατάσταση την εργοστασιακή μπαταρία της συσκευής (μαζί με την "αλλαγή" της φυσικά!) :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H charis232 έγραψε:

Σε ευχαριστω για την απαντηση.
      Επίσης. χρόνια πολλά και σένα! :) Ναι, το ξέρω ότι το σκέφτηκες για λόγους λειτουργικότητας και πρακτικότητας, αλλά έθεσα το θέμα στο οικονομικό, απο την άποψη ότι εάν αρχίσει η μπαταρία να κάνει νερά, απλά την πετάμε και αγοράζουμε μια άλλη και ...τέλος! Είναι τόσο φθηνή, που αξίζει το κόπο!
      Μια άλλη σκέψη είναι να έχεις μια δεύτερη μπαταρία (και για ώρα ανάγκης) έτσι ώστε να χρησιμοποιείς την κάθε μπαταρία για ένα μήνα και μετά να την εναλλάσεις... Με αυτό το τρόπο ουσιαστικά διπλασιάζεις το χρόνο ζωής της ... Το έχω κάνει με το Redmi 1s που είχε σοβαρό θέμα αυτονομίας και 2 χρόνια μετά έχω ακόμη σε άψογη κατάσταση την εργοστασιακή μπαταρία της συσκευής (μαζί με την "αλλαγή" της φυσικά!) :D
      Μάλλον η καλύτερη λύση.Νάσαι καλά. :)
    • Εγώ το αφήνω κατά τη διάρκεια της νύχτας να φορτίζει στη θύρα USB του υπολογιστή, περίπου ένα 6ωρο παίρνει να πάει στο 100% αλλά το αφήνω συνήθως ένα 8ωρο.
    • Ο/H panospc έγραψε:

Εγώ το αφήνω κατά τη διάρκεια της νύχτας να φορτίζει στη θύρα USB του υπολογιστή, περίπου ένα 6ωρο παίρνει να πάει στο 100% αλλά το αφήνω συνήθως ένα 8ωρο.
      Mε τον φορτιστη ποσο κανει να φορτιστει πληρως?.
    • Περίπου 2μιση ώρες έκανε εμένα να πάει στο 100% αν θυμάμαι καλά, αν το αφήσεις παραπάνω ώρα συνεχίζει η φόρτιση με αποτέλεσμα μετά να αργεί να πέσει από το 100% στο 99% η μπαταρία
    • Διαφήμιση