Καλησπέρα, θέλω να flashαρω για πρώτη φορά ελληνική developer rom και συγκεκριμένα την xiaomi-miui-hellas-5.0_hennessy_V8_XTRVbeta1-6.11.17 (την έχω στο δικό μου) σε redmi note 3 mtk φίλου το οποίο είναι ξεκλείδωτο και φοράει την τελευταία official stable 8.0.2.0 (LHNCNDG) , γίνεται με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στην αρχή του θέματος ή πρέπει να περάσω πρώτα την οfficial developer; To κινητό το ξεκλείδωσα με το mi unlock κανονικά . Την προηγούμενη φορά που flashαρα το δικό μου φόραγε official developer όποτε τώρα δεν ξέρω αν θα πετύχει. Ευχαριστώ.
Για να μην πολυλογώ, έκανα factory reset το κινητό πριν ξεκινήσω, λόγω του ότι ήθελα να βάλω στο κινητό την Stable V8.0.1.0 αντί της της 6.11.24 που προτείνει ο οδηγός και ακολούθησα κατά γράμμα τον οδηγό της πρώτης σελίδας.
Η εικόνα του κινητού μου ξεκινώντας:
Πρόβλημα 1: Πληκτρολογούμε adb reboot bootloader.
Σε αυτό το σημείο, η συσκευή μου δεν έκανε reboot σε Fastboot mode από μόνη της. Το μήνυμα ήταν αυτό:
Αναγκάστηκα, λοιπόν, να κάνω rebbot σε Fastboot mode χειροκίνητα, σβήνοντας το τηλέφωνο και πατώντας Volume- και Power.
Πρόβλημα 2: Πληκτρολογούμε fastboot boot twrp3_by_mic_henessy.img
Σε αυτό το σημείο δεν μου επανεκκίνησε σε TWRP.
Aναγκάστηκα να ακολουθήσω τον οδηγό για μόνιμη εγκατάσταση του TWRP. Δηλαδή, πληκτρολόγηση του fastboot flash recovery twrp3_by_mic_henessy.img, σβήσιμο κινητού και επανεκκίνηση σε recovery mode (Volume+ και Power).
Πρόβλημα 3: Αφού μπήκα σε TWRP, έκανα flash την Stable V8.0.1.0 και μετά... το χάος!!! Το κινητό άναψε, δεν αναγνώριζε καμία από τις 2 sim και έβγαζε κάθε 5 δευτερόλεπτα το μήνυμα 'unfortunately the process com.android.phone has stopped'. Για να διορθωθεί αυτό, μπήκα ξανά στο TWRP και έκανα flash την έκδοση 6.11.24, την οποία και κράτησα.
Αν εξαιρέσω πως η μπαταρία τελειώνει λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και οι αισθητήρες δεν δουλεύουν ακόμα σωστά (όταν βγάζω φωτογραφίες μου τις εμφανίζει σε ό,τι να 'ναι προσανατολισμό), η συγκεκριμένη rom δουλεύει μια χαρούλα. Αυτά εν ολίγοις.
Υ.γ.: Σε καμία περίπτωση δεν κάνω το post για να φανώ έξυπνος ή να διορθώσω τον οποιονδήποτε. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών που κινείται το site, ελπίζω οι ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισα εγώ να φανούν χρήσιμες στους επόμενους και θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολα και με λιγότερο άγχος από εμένα.