Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
- Οδηγός
- Ενημερώθηκε
- RedMi Note 3
-
-
-
Εκεινη την ώρα κοιτάς το κινητό σου που βγάζει ένα μήνυμα..
Το αποδέχεσαι και θα αλλάξει.
Μπορείς βέβαια να βάλεις το κινητό σε fastboot mode χειροκίνητα με επανακκινηση και vol - κρατημένο. -
τελικα καταφερα και το brickαρα το κινητο. αλλα σαν....... γατα που ειμαι
, και μετα απο αρκετο διαβασμα στους οδηγους unbrick, του περασα την global official, ανοιξε το κινητο και ολα οκ, μεχρι στιγμης.
τωρα περιμενω το ΟΚ για το επισημο Unlock, και κατοπιν θα περαστει η ελληνικη Stable
(γιατι δεν ειναι και δικο μου, θα φυγει απο τα χερια μου μολίς ετοιμαστει...)...!
να ειστε καλα παιδια με τους οδηγους, αλλα μια παρατηρηση που εχω να κανω, ειναι οτι αρχισαν και μαζευονται πολλοι οδηγοι, και θα εχουμε χαος στην κυκλοφορια σε λιγο.
αν μπορουσε να γινει μια "κατηγοριοποιηση", πιο ευκολη, ανα μοντελο και ανα ειδος οδηγου που ψαχνει καθενας? -
-
Ο/H cabdik έγραψε:
αν μπορουσε να γινει μια "κατηγοριοποιηση", πιο ευκολη, ανα μοντελο και ανα ειδος οδηγου που ψαχνει καθενας?
Αν πας εδώ πάνω πάνω που είναι ο τίτλος, ακριβώς από πάνω σου βγάζει τους οδηγούς για το συγκεκριμένο κινητό
Το ίδιο ισχύει στην κατηγορία του κάθε κινητού
Επίσης σε αυτό το τόπικ είναι και χωρισμένοι οι οδηγοί ξανά ανά κινητό -
κατηγοριοποιημενοι μπορει να ειναι, αλλα αυτη η κατηγοριοποιηση εχω την αισθηση οτι δεν ειναι "φιλικη" προς τον αναγνωστη που ψαχνεται.....!
εγω ελεγα -ΑΝ γινετε κιολας, γιατι μπορει να μην γινεται-, να δημιουργηθει ενας "πινακας" οπου στην μια πλευρα να ειναι σε λιστα ολα τα μοντελα, και πανω να βρισκονται οι οδηγοι. δλδ, σαν excel ενα πραμα, με λινκς.
ωστε οταν θελουμε να βρουμε εναν οδηγο, π.χ. για το REDMI 3s, θα βλεπουμε στην γραμμη του 3S ποιοι οδηγοι αντιστοιχουν. και αντιστροφα, εναν συγκεκριμενο οδηγο, σε ποια μοντελα ισχυει.
γιατι τωρα ειναι σαν θεματα, και οπτικα -νομιζω- ειναι πιο δυσκολο να βρεις αυτο που θες. ενω σε ενα πινακα-διαγραμμα ειναι πιο "ευπεμπτο".
μια αποψη λεω, μπορει να ειμαι και λαθος. -
Δεν είναι ότι είσαι λάθος
Απλά ο Χ οδηγός μπορεί να είναι για το κινητό σου αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τι Ρομ έχεις μέσα
Μπορεί ο οδηγός που είναι για το κινητό σου να μην κάνει σε εσένα
Βασικά το θέμα είναι πως το 70% των περιπτώσεων πρέπει πρώτα να κάνουμε ένα διαγνωστικό και μετά να λέμε τι οδηγό να ακολουθήσει ο άλλος.
Άρα και εντελώς ορατό και κατανοητό προς όλους να είναι το πιο πιθανόν είναι να μην πάρουν και τον σωστό.
Είναι κάπως περίεργο το θέμα
Χωρίς να σημαίνει πως είσαι λάθος -
σωστο και αυτο.
απλα επειδη σε 3 Xiaomi (Redmi 2 pro- Redmi PRO- RN3PRO) που ασχοληθηκα να περασω την Ελληνικη Ρομ, ειδα πως ολοι οι οδηγοι βασιζονται
1. στο hardware που εχει η καθε εκδοση του κινητου, και
2. στο αν ειναι official κλειδωμενος ή ξεκλειδωτος ο bootloader, το οποιο ανηκει στα "πρωτα βηματα μολις πιασεις ενα XIΑOMI στα χερια σου".
αρα η ΡΟΜ που ηδη φοραει, δεν παιζει τοσο ρολο, εφ' οσον ουτως η αλλως, θα παει για αλλαγη..!! εξ'αλλου, γι αυτο γινεται και η ολη διαδικασια!!
εγω παντως στα 2 τελευταια κινητα που ασχοληθηκα (Redmi pro, και RN3 pro) σε καποιο σημειο μπερδευτηκα-χαθηκα απο το ποιος οδηγος ειναι ο καταλληλος....!! μπορει και απο το πολυ διαβασμα-ψαξιμο...!
εν τω μεταξυ, καποιες λεπτομερειες- errors που τυχαινουν στην διαδικασια, δεν υπαρχουν, δεν περνιουνται στον αρχικο οδηγο σαν συμπληρωμα, και ψαχνεις να βρεις απο κατω στα ποστ, καποια λυση απο ομοιοπαθουντα....!! -
Κοίτα
αν εξαιρέσουμε το κλείδωμα που είναι σχετικά πρόσφατο
Τα xiaomi τα αγόραζες, τους έβαζες ένα twrp και από εκεί ελληνική Ρομ
Τώρα σε αυτά προστέθηκε το κλείδωμα.
Μαζί με αυτό προστέθηκαν και οι Ρομ των κινεζομάγαζων που είναι unofficial και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν και μπρικάρισμα
Και μαζί με το πιο πάνω προστέθηκε και ο ανορθόδοξος τρόπος ξεκλειδώματος από τα ίδια τα κινεζομάγαζα για να μπορέσουν να βάλουν την ρομ τους
Άρα εξαρτάται σε τι στάδιο θα έρθει ο καθένας για να του πούμε να συνεχίσει
Οι οδηγοί, σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στο ίδιο φενομενικά αποτέλεσμα. Δηλαδή στην ελληνική Ρομ.
Αλλά άλλο ο οδηγός που απλά κάνει τα πιο πάνω και άλλο ο οδηγός που σου βάζει και μία Fastboot ρομ για να καθαρίσεις από όλα και μετά να ξεκλειδώσεις.
Στην ουσία το σωστό θα ήταν όλοι να κάναμε τα πάντα για να έχουμε το πιο καθαρό και αποδοτικό κινητό. Απλά υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν αντέχουν και ... πηδάμε μερικά στάδια που δικαιούται κάποιος να τα πηδήξει.
Επίσης υπάρχουν και οι διαφορετικές μεθόδοι για να μπει στο κάθε κινητό η original official ρομ της εταιρίας. Στο ένα δεν μπαίνει στο άλλο μπαίνει αλλιώς, το ένα θέλει miflash, το άλλο μπορεί και χωρίς miflash, το άλλο με MiPcSuite, το άλλο δεν αναγνωρίζεται από το MiPcSuite γιατί φοράει android (marshmallow) και κάπου εκεί είναι και ο ρόλος μας να πούμε στον άλλον ποια τεχνική από όλες να δοκιμάσει, αναλόγως του τι κρατάει.
Δεν είναι ότι είμαστε μαζόχες
Θα μπορούσε κάπως να γίνει πιο απλό όπως λες, αλλά πρός το παρών η αυτοματοποίηση είναι πολύ μακρινό πλάνο για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω. Κάθε xiaomi έχει άλλες τεχνικές. Ακόμα και στο πως να ξεμπρικαριστεί τα μισά είναι Snapdragon και τα άλλα MTK επεξεργαστής... -
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα