κανε τα βήματα που έκανα εγω και θα είσαι κομπλε,δες στα πιο πάνω σχόλια
Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
- Οδηγός
- Ενημερώθηκε
- RedMi Note 3
-
-
Ο/H fasteddy έγραψε:
μου βγαζει αυτο ειναι σωστο?
Απο τον οδηγό είναι
- Πληκτρολογούμε fastboot flash recovery twrp3_by_mic_hennessy.img
- Μετά θα σβήσετε το κινητό χωρίς να το αφήσετε να κάνει reboot σε κανονική λειτουργία γιατί υπάρχει script που επαναφέρει το Mi Recovery.
- Μετά θα το ανάψετε ξανά εσείς κατευθείαν σε recovery και θα είστε με twrp.
- Κάνουμε flash τώρα την ελληνική Rom.
- Πληκτρολογούμε fastboot flash recovery twrp3_by_mic_hennessy.img
-
Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη που θα ρωτήσω για πληροφορίες που ισως έχουν αναφερθεί σε αυτό το τοπικ και ισως και αλλού, αλλά δυστυχώς η ηλικία μου και η περιορισμένη αντίληψη μου σε τεχνικά θέματα δεν με βοηθάει ιδιαίτερα
Αγόρασα πριν μήνες μέσω vickmall από την ευρωπαική τους αποθήκη το redmi 3 note 2GB ram κι έχει Έκδοση MIUI MIUI7.0 stable 7.0.19.0.0 (LHNCNCJ). Σε γενικές γραμμές ήμουν ευχαριστημένη αν εξαιρέσεις ότι έπρεπε να βάλω άλλο πρόγραμμα για να στέλνω sms με 160 χαρακτήρες. Η μπαταρία του - αν και θεωρητικά 4,000mAh - με βγάζει 2 μέρες με ολιγόλεπτη καθημερινη συνδεση μεσω δεδομένων (όχι wifi) στο viber αλλά ούτε αυτό με απασχολεί. Συνάντησα την προηγούμενη βδομάδα έναν χρήστη της xiaomi gr κι έπιασα στα χέρια μου την ίδια συσκευή και είδα ότι ήταν σαφως πιο γρήγορη , με λιγοτερα lagαρίσματα κι απο όσο έμαθα η μπαταρία του κρατούσε περισσότερο. Μου είπε ότι έβαλε την Ελληνική ROM και δουλευει αψεγάδιαστα και ζήλεψα (διοτι ο εχθρος του καλού είναι το καλύτερο). Μπήκα, αντίπροχθες, κι έκανα αίτηση για ξεκλείδωμα του bootloader κι εχθές το βράδυ μου ήρθε μηνυμα "you've been granted the permission to unlock your device' μαζί με ενα λίνκ που με παραπέμπει σε μια σελίδα που γράφει να κατεβάσω ένα unlocking tool ...... κι εδω αρχίζουν τα βάσανα μου ως προς την συνέχεια της διαδικασίας
1. κατεβαζω το εργαλείο και ξεκλειδώνω το κινητό και βάζω μια κινέζικη όπως ισχυε αρχικα? αν ναι πρεπει να είναι κάποια συγκεκριμένη?
2. μετά πάω στην αρχική σελίδα του τόπικ και ακολουθώ κατα γράμμα τις οδηγίες. Υπάρχει κάποια έκδοση ρομ για αυτη την συσκευή που να ειναι σουπερ απροβληματιστη? ενημερώσεις θα γίνονται αυτόματα ή θα πρέπει να κανω flashing την καθε νεα ρομ?
3. υπάρχει περίπτωση να κλειδώσει ο bootloader και να ξανακάνω αίτηση για ξεκλείδωμα?
1000 συγνώμη που σας 'επρηξα με τις γυναικίες χαζες ερωτήσεις μου αλλά φοβαμαι μην κάνω κανένα σφάλμα και μεινω χωρίς συσκευή και δεν είναι εποχές για περιττά έξοδα
Κάθε βοήθεια ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτή
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τον κόπο σας να με βοηθήσετε -
@instant_diver Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας
Με την ρομ που έχεις τώρα, δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις bootloader για να βάλεις την ελληνική.
Θα χρειαστούν μερικά βήματα πριν και συγκεκριμένα:
1. Κρατάς αντίγραφα από την συσκευή σου, φώτο, επαφές, βίντεο κτλ γιατί θα χαθούν όλα.
2. Θα πρέπει να βάλεις στην συσκευή πρώτα την official china developer για να ξεκλειδώσεις με με αυτόν το οδηγό
Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
3. Αφού εκτελέσεις τον παραπάνω οδηγό, ανοίγεις κανονικά την συσκευή ώστε να περάσεις το mi account και να αντιγράψεις την ελληνική ρομ που θες να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου.
4. Εκτελείς το Οδηγός για Ξεκλείδωμα του Bootloader
5. Κάνεις εγκατάσταση της ελληνικής ρομ Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
Όσο δύσκολο και εάν φαίνεται ποιο πολύ είναι το διάβασμα παρά οι διαδικασίες, για όλα τα βήματα θες περίπου 2-3 ώρες μαζί με τα downloads
Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ ήμαστε -
@instant_diver, αν θες ανέβασε πρώτα μία φώτο το σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια συσκευή είναι, μην έχεις το Redmi Note 3 Pro και σου έβαλα λάθος οδηγό
-
Ο/H NasDriver έγραψε:
@instant_diver Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας
Με την ρομ που έχεις τώρα, δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις bootloader για να βάλεις την ελληνική.
Θα χρειαστούν μερικά βήματα πριν και συγκεκριμένα:
1. Κρατάς αντίγραφα από την συσκευή σου, φώτο, επαφές, βίντεο κτλ γιατί θα χαθούν όλα.
2. Θα πρέπει να βάλεις στην συσκευή πρώτα την official china developer για να ξεκλειδώσεις με με αυτόν το οδηγό
Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
3. Αφού εκτελέσεις τον παραπάνω οδηγό, ανοίγεις κανονικά την συσκευή ώστε να περάσεις το mi account και να αντιγράψεις την ελληνική ρομ που θες να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου.
4. Εκτελείς το Οδηγός για Ξεκλείδωμα του Bootloader
5. Κάνεις εγκατάσταση της ελληνικής ρομ Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
Όσο δύσκολο και εάν φαίνεται ποιο πολύ είναι το διάβασμα παρά οι διαδικασίες, για όλα τα βήματα θες περίπου 2-3 ώρες μαζί με τα downloads
Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ ήμαστε
σε ευχαριστω πάρα πολυ για την λεπτομερή κασι κατατοπιστική σου απάντηση
..... μια διευκρινιση μόνο κι ελπίζω να μην ξαναενοχλήσω . Στο Βήμα 2. μου παράθεσες λινκ για Ελληνικο οδηγο αλλαγης/Flash Rom τον οποίο και διάβασα αρκετες φορές. Η μόνη μου απορία είναι η εξής: Ποιό το νοήμα του να κάνω αίτηση και να πάρω έγκριση για να ξεκλειδώσω τον bootloader , όταν σε αυτον τον οδηγό δεν χρησιμοποιείται καθόλου? Ισως επειδή χρησιμοποιείται και για κλειδωμένους και είναι γενικός? Μπορώ να αποφύγω αυτό το βήμα και αφου κατεβάσω το unlocking tool , να βαλω την τελευταία dev rom για mediatek στη συσκευή και να κάνω διαδικασία αναβάθμισης και μετά να πάω στο Βήμα 3.? (το ζόρι μου είναι το γεγονος ότι δεν έχω 64-bitο υπολογιστή να σου πω την αλήθεια) -
-
ΟΚ...σωστοί οι οδηγοί για την συσκευή σου
Χωρίς έγκριση για official unlock bootloader δεν μπορείς να βάλεις την ελληνική ρομ.
Kαι χωρίς official rom δεν μπορείς να κάνεις unlock bootloader.
Κάνα λάπτοπ από κάποιον γνωστό μόνο για το βήμα 2 τουλάχιστον δεν μπορεί να βρεθεί ? -
Ο/H NasDriver έγραψε:
ΟΚ...σωστοί οι οδηγοί για την συσκευή σου
Χωρίς έγκριση για official unlock bootloader δεν μπορείς να βάλεις την ελληνική ρομ.
Kαι χωρίς official rom δεν μπορείς να κάνεις unlock bootloader.
Κάνα λάπτοπ από κάποιον γνωστό μόνο για το βήμα 2 τουλάχιστον δεν μπορεί να βρεθεί ?
Οσο περιμενα να κατεβουν drivers , roms κλπ διαβαζα στο miui forum αυτο που μου εγραψες πιο πάνω . Χρειαζεται official rom για να προχωρήσει καποιος και να ξεκλειδωσει τον bootloader. Για την περάσει η ωρα μου δοκιμασα να βαλω την dev rom στο κινητο και να κανω update και μετα να παω να χρησιμοποιησω το unlocking tool αλλα ...α) δεν εμπαινε καν στον κοπο να κανει αναβαθμιση το κινητο και β) οταν ετρεχα το unlocking tool μπας και ειμαι τυχερη, κολλουσε στο 50% του verification. Οσο ετρωγα τα μουτρα μου, τοσο γινομουν σιγουρη ότι τα βηματα που μου παραθεσες ήταν άκρως απαραιτητα .... κι επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι μου για την αναγκη χρήσης των 64-μπιτων windows.
....και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου φιλε. Μολις ξεπερασω τον παρόντα 'σκοπελο' θα επανέλθω να αναφερω την θετικη πρόοδο/εξελιξη του εγχειρήματος μου . fingers crossed!!! -
Θα είναι και καλύτερα για την συσκευή να βρεις windows X64, όπως θα διαπίστωσες από τον οδηγό, δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, προσοχή θέλει στα βήματα να γίνουν σωστά
-
Ο/H instant_diver έγραψε:
Δυστυχώς θα χρειαστω 64-bitα windows . Ειμαι στα sptools του 2ου βηματος και απλα το προγραμμα δεν κανει τιποτα (καμια μπαρα προοδου κοκκινη-κιτρινη-πρασινη) αφου φορτωσα τα σωστα .bin και .txt αρχεία απο τις αντιστοιχες διαδρομες και πατησα το πρασινο βελακι Download όταν όλα φορτωθηκαν και ήταν ακριβως όπως στις φωτογραφίες. μου πονεσε το δάκτυλο μου κρατωντας πατημένο το Volume down !!!! Για την ιστορία δοκιμασα και τις 2 εκδοσεις των sptools και ειμαι σε 32μπιτα windows 10.
Οσο περιμενα να κατεβουν drivers , roms κλπ διαβαζα στο miui forum αυτο που μου εγραψες πιο πάνω . Χρειαζεται official rom για να προχωρήσει καποιος και να ξεκλειδωσει τον bootloader. Για την περάσει η ωρα μου δοκιμασα να βαλω την dev rom στο κινητο και να κανω update και μετα να παω να χρησιμοποιησω το unlocking tool αλλα ...α) δεν εμπαινε καν στον κοπο να κανει αναβαθμιση το κινητο και β) οταν ετρεχα το unlocking tool μπας και ειμαι τυχερη, κολλουσε στο 50% του verification. Οσο ετρωγα τα μουτρα μου, τοσο γινομουν σιγουρη ότι τα βηματα που μου παραθεσες ήταν άκρως απαραιτητα .... κι επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι μου για την αναγκη χρήσης των 64-μπιτων windows.
....και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου φιλε. Μολις ξεπερασω τον παρόντα 'σκοπελο' θα επανέλθω να αναφερω την θετικη πρόοδο/εξελιξη του εγχειρήματος μου . fingers crossed!!!
Ποια ρομ φλάσαρες με το flashtool;
Δοκίμασε εδώ, διάλεξε τη redmi note 3 fastboot developer rom για MTK(δεν μου κάνει copy/paste το link,sorry)
Xiaomi MIUI Official Forum -
Ο/H instant_diver έγραψε:
Ειμαι στα sptools του 2ου βηματος και απλα το προγραμμα δεν κανει τιποτα (καμια μπαρα προοδου κοκκινη-κιτρινη-πρασινη) αφου φορτωσα τα σωστα .bin και .txt αρχεία απο τις αντιστοιχες διαδρομες και πατησα το πρασινο βελακι Download όταν όλα φορτωθηκαν και ήταν ακριβως όπως στις φωτογραφίες. μου πονεσε το δάκτυλο μου κρατωντας πατημένο το Volume down !!!! Για την ιστορία δοκιμασα και τις 2 εκδοσεις των sptools και ειμαι σε 32μπιτα windows 10.
Μη ξεχάσεις στο flashtool να αποεπιλεξεις την πτρώτη επιλογη, του preloader, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μπρικαρίσματος.Είναι σοβαρό..
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα