Διαφήμιση

Όλη η αλήθεια για τις κάρτες SD

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Ο/H Giannisagal έγραψε:

ητανε σε ενα iphone πριν μεταχειρισμενη!!!!!!!
      σε iphone ; και πως την έβαλες εκεί :)
      αλλά είδες σε πόσα λάθη έχεις πέσει και κατηγορείς τις καημένες τις sd;; μπορεί απλά να ήθελε ένα σωστό format η κάρτα για αυτό σου κολλούσε το κινητό
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

Ο/H Giannisagal έγραψε:

ητανε σε ενα iphone πριν μεταχειρισμενη!!!!!!!
      σε iphone ; και πως την έβαλες εκεί :) αλλά είδες σε πόσα λάθη έχεις πέσει και κατηγορείς τις καημένες τις sd;; μπορεί απλά να ήθελε ένα σωστό format η κάρτα για αυτό σου κολλούσε το κινητό
      Αγαπητε φιλε...........
      ουδεποτε κατηγορησα ΕΓΩ τις sd ,μεχρι και θεμα ανοιξα για το τι πρεπει να προσεχουμε ολοι στην αγορα της.
      ειπα απο την αρχη οτι η CLASS 4 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προτεινομενη γιατι ειναι αργη για τα δικα μας κινητα και πρεπει να προτειμαμε CLASS 10.
      επεισης εγραψα πως εκανα και FORMAT στην προηγουμενη 8gb class 4 που ειχα αλλα ηταν αργο.
      ολα αυτα τα εχω γραψει προς ενημερωση ολων οσων δεν πολυ κατεχουν ΟΠΩΣ εγω αλλωστε.
      εδω μεσα δεν κατηγορουμε τιποτα και κανεναν απλα ενημερωνουμε οσο πιο σωστα μπορουμε με τις εμπειριες μας και οποιος θελει τις ακολουθει!!!!!!!!

" Γεωπόνος”

• Ενδιαφερον, και λογικο να υπαρχει πτωση αποδοσης αφου κυκλοφορουν καρτες sd που ειναι πιο αργες και απο το θανατο..
      Αμα βαλεις καλη καρτουλα μεσα, δεν εχεις θεματα..
      Και προτιμω να δωσω τα λεφτα για μια καλη καρτα sd παρα για την διαφορα 16-64gb στη συσκευη γιατι με την sd εισαι πολυ πιο ευελικτος και στα wipe και σε ολα.
      Xiaomi mi3
      Oneplus 3
    • Διαφήμιση
    • Σε εμένα πάντως όταν πέθανε το huawei μου πολύ χάρηκα που είχα sd κάρτα μέσα :thumbsup: και γενικά θα την προτιμήσω. Κάρτα μου χάλασε 1 φορά αλλά ήταν στην ουσία ελαττωματική από την αρχή και αντικαταστάθηκε αμέσως από την εγγύηση, απλά θα προτείνω να παίρνετε τουλάχιστον class 10. Προσωπικά πιστεύω ότι η κάρτα δεν θα κάνει πιο αργό το τηλ. γιατί όλα τρέχουν από την μνήμη του. Τέλος καλά τα cloud ρε παιδιά αλλά πολύ big brother και δεν το γουστάρω εγώ προσωπικά και έχω μόνο 450ΜΒ στο συμβόλαιο μου και δεν γουστάρω να πληρώνω και πολλά για τα ΜΒ. Ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει και νομίζει καλύτερο για αυτόν οικονομικά ή πρακτικά αλλά το μόνο σίγουρο είναι το backup :thumbup: γιατί στην τελική αναρωτιέμαι τι νόημα έχει να έχουμε βγάλει 2000 με 3000 φωτο και βίντεο και να τα έχουμε πάντα και παντού μαζί μας. Ξέχασα να πω πως στην DSLR μου μέχρι να έρθει η κάρτα που είχα παραγγείλει την είχα με micro sd 4GB class10 με adaptor παρακαλώ χωρίς πρόβλημα ούτε σε full hd βίντεο αλλά και σε 5fps burst.
    • Μόλις διάβασα το άρθρο, και παρότι δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της τεχνολογία τα χασα! Δηλαδή εντάξει, δε μπορούμε τώρα να τα πιστέψουμε αυτά βρε παιδιά.
      Πολύ ακραία πράγματα γράφτηκαν που ο μέσος χρήστης φορητής συσκευής ξέρει από την προσωπική του πείρα κατά πόσο ισχύουν ή πρόκειται για πλήρως ανυπόστατους ισχυρισμούς. Εξαιρέσεις ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά μιλάμε για τον κανόνα.
      Όσο άσχετος κι αν είναι κανείς νομίζω πως μερικά πράγματα τα καταλαβαίνει και πολύ σωστά τα μηνύματα που ακολούθησαν έδειξαν ξεκάθαρα τους πραγματικούς λόγους που high end συσκευές δεν έχουν sd κάρτες που δεν είναι επειδή χάνουν σε ταχύτητα ή χαλάνε οι sd!!! =O
    • Οι κάρτες ανεβάζουν και την θερμοκρασία επεξεργαστή οταν αντιγράφουμε μεγάλα αρχεία.
      Mi 11i 8/256
    • Ο/H trifos έγραψε:

Οι κάρτες ανεβάζουν και την θερμοκρασία επεξεργαστή οταν αντιγράφουμε μεγάλα αρχεία.
      μικρό φυσικά το κακό , περισσότερη ώρα να λειτουργεί στα Max ο επεξεργαστής (άρα και θερμοκρασία) λόγω παιχνιδιού παρά για την αντιγραφή κάποιων GB αρχείων
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα σε όλους ,
      εγώ είχα και έχω αρκετές sd . Ποτέ δεν μου έχει χαλάσει καμία αλλά όλες είναι επώνυμες ( 1 maxel και οι υπόλοιπες sandisk κάποια από τις `καλές` τις σειρές δεν θυμαμαι τώρα ποια ) και όλες class 10 .
      Αυτό που έκανα πάντα σε όποια συσκευή το υποστήριζε ήταν format πάνω στην συσκευή και μετά έκανα την εγγραφή των αρχείων είτε στο κινητό είτε από τον υπολογιστή .
      Δεν μπορώ να πώ ότι παρατήρησα κάποια επίπτωση στην απόδοση των συσκευών ή αν υπήρξε ήταν αμελητέα και δεν την κατάλαβα ( είμαι όμως μέσος χρήστης ή ίσως και ακόμα πιο `χαλαρός` από μέσος ) .
      Αν θέλει κάποιος φίλος που παρατήρησε καθυστέρηση / μείωση επιδόσεων και δεν είχε κάνει format την κάρτα πάνω στην συσκευή ας το δοκιμάσει και ας μας ενημερώσει αν άλλαξε η συμπεριφορά που είχε παρατηρήσει πριν .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .
    • Διαβασα κι εγω το αρθρο και μου εκανε αρκετη εντυπωση.
      Το θεμα ειναι οτι πλεον πολλες συσκευες κατασκευαζονται χωρις θεση SD ή ειναι hybrid.
      Για πρωτη φορα με το RN3 Pro χρησιμοποιησα τις 2 sim και οχι την SD.
      Καθησα και τα εβαλα κατω και σκεφτηκα οτι χρησιμοποιω την καρτα για φωτογραφιες μονο. Απο τη στιγμη που υπαρχει το cloud, ειπα να το χρησιμοποιησω και τελικα βολεψε απιστευτα.
      Εφαγα ενα 3ωρο να ανεβασω τις φωτο αλλα δε μ ενοιαξε γιατι ξερω οτι ειναι στο google photos και ο,τι και να γινει, εκει θα μεινουν. Καθε φορα που τραβαω κι αλλες, τις ανεβαζω μολις πιασω wifi και τελος.
      Ευχρηστο το cloud λοιπον :)
    • αντι για google photos και χειροκινητο ανεβασμα, βαλε dropbox, ενεργοποιησε το camera upload και θα ανεβαινουν μονες τους οποτε πιανεις wifi
    • Διαφήμιση
    • Ο/H nek4d έγραψε:

αντι για google photos και χειροκινητο ανεβασμα, βαλε dropbox, ενεργοποιησε το camera upload και θα ανεβαινουν μονες τους οποτε πιανεις wifi
      ναι αλλά στο dropbox , αν δεν πληρώνεις ή δεν έχεις κάνει τα πάντα για να ανεβάσεις τον χώρο σου τι να σου ....... τα 2gb για τις φωτογραφίες;;; (δεν ξέρω αν δίνουν πλέον παραπάνω στους νέους χρήστες)
      στο google photos , αν επιλέξεις να τις ανεβάζει με την ποιότητα που θέλει αυτό (και όχι όπως την έχεις βγάλει) τότε έχεις και απεριόριστο χώρο (νομίζω, δε το χρησιμοποιώ)