Διαφήμιση

XIAOMI REDMI NOTE 2 BATTERY CHARGE

• Ο/H flowin_through έγραψε:

Εγώ τυχαία είχα το άλλο θέμα σήμερα. Αφήνω το κινητό σχεδόν να σβήσει, το βάζω για φόρτιση, πήγαινε πολύ αργά. Συνδέω αυτό το πράμα, λέει 0,4Α! Με τα πολλά, άλλαξα 4 φορτιστές και όλοι 0,4Α! Αλλά καλωδιο δεν άλλαξα... :hmm:
      Ακριβώς το ιδιο ειχα παθει με μια αλλη θηκη που φορεσα στο κινητό και δεν αφηνε το βυσμα να μπεί αρκετά βαθια οπότε αντι για 1.3 μου εδιχνε οτι φορτίζει με 0,4Α.
    • Το έλεγξα, ακόμα και με άλλη μπαταρία, αλλά και σε άλλο κινητό, πάλι με 0,4Α φορτίζει. Το κακό είναι ότι είναι αυτό το καλώδιο με το μαγνητακι που κολλάει στο βισμα στο κινητό, αυτό δηλαδή, θα ζητήσω τα λεφτά πίσω. Έχω άλλα δυο τέτοια και δεν έχουν πρόβλημα
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Ο/H tecu έγραψε:

Επανέρχομαι για να αναφερω κατι περίεργο που μου συνεβει. Πηρα ενα νεο καλωδιο micro usb και παρατηρησα μεγαλυτερους χρονους φορτισης. Ξανα στο εργαστήρι όπου και διαπιστώνω το κουλό. Με το παλιο μου καλωδιο , με αδειο το κινητο , ρευμα φορτισης 1,37 Α τιμη αναμενόμενη και φυσιολογικη , Την ιδια χρονικη στιγμη με το νέο καλωδιο (εννοείται με τον ιδιο φορτιστή) η φορτιση μας δεινει μόνο 0,79 σχεδόν το μισο.
      Αρα προσοχη σε καποιους φίλους που διαμαρτυρονται οτι η φορτιση αργεί , ας δοκιμάσουν αλλο καλωδιο.
      Η απορία μου είναι πως μπορεί να συμβει , με τα ηλεκτρονικα που γνωριζω το καλωδιο - συρμα δεν μπορει να περιορίσει το ρευμα , μονο μεσω αντίστασης θα μπορούσε να συμβει.
      Φυσικά μπορεί το καλώδιο να περιορίσει το ρεύμα.
      Καλώδιο <=> Αντίσταση.
      Αν το "Χ" καλώδιο έχει μεγαλύτερη αντίσταση από το "Ψ" καλώδιο, βάσει του νόμου του Ohm V=I*R => I=V/R (όπου I=ρεύμα V=τάση R=αντίσταση) θα περνάει περισσότερο ρεύμα από το "Ψ" καλώδιο που έχει μικρότερη αντίσταση.
      ...lost in translation...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tecu έγραψε:

Επανέρχομαι για να αναφερω κατι περίεργο που μου συνεβει. Πηρα ενα νεο καλωδιο micro usb και παρατηρησα μεγαλυτερους χρονους φορτισης. Ξανα στο εργαστήρι όπου και διαπιστώνω το κουλό. Με το παλιο μου καλωδιο , με αδειο το κινητο , ρευμα φορτισης 1,37 Α τιμη αναμενόμενη και φυσιολογικη , Την ιδια χρονικη στιγμη με το νέο καλωδιο (εννοείται με τον ιδιο φορτιστή) η φορτιση μας δεινει μόνο 0,79 σχεδόν το μισο.
      Αρα προσοχη σε καποιους φίλους που διαμαρτυρονται οτι η φορτιση αργεί , ας δοκιμάσουν αλλο καλωδιο.
      Η απορία μου είναι πως μπορεί να συμβει , με τα ηλεκτρονικα που γνωριζω το καλωδιο - συρμα δεν μπορει να περιορίσει το ρευμα , μονο μεσω αντίστασης θα μπορούσε να συμβει.
    • Ναι αλλά ρε φίλε εμείς μετρησαμε τη φόρτιση με το ίδιο όργανο στον ιδιο φορτιστή, στο ίδιο κινητό με διαφορετικό καλώδιο. Και το κάναμε δύο ξεχωριστοί άνθρωποι. Η μόνη διαφορά είναι το καλώδιο. Και έδινε διαφορετικό ρεύμα, άρα τελείωσε η υπόθεση, είναι βέβαιο γεγονός. Αυτή η εξήγηση που δίνει δε μας διαψεύδει, γιατί οι ίδιες επαφές που είναι στο USB του φορτιστή, οι ίδιες είναι και στο καλώδιο. Άρα μπορεί οι επαφές του καλωδίου να είναι βλαμμένες..
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.