Διαφήμιση

XIAOMI REDMI NOTE 2 BATTERY CHARGE

• XIAOMI REDMI NOTE 2 BATTERY CHARGE

Βρήκα λίγο χρόνο κι ασχολήθηκα , για να μου λυθούν απορίες σχετικά με τον χρόνο φόρτισης του κινητού.
      Προμηθεύτηκα ενα εργαλείο αρκετά χρήσιμο για να καταγράψω τις μετρήσεις, το οποίο δείχνει ρεύμα , τάση και χρόνο φόρτισης .
      Η φόρτιση έγινε με τον original φορτιστή , αλλά και με άλλον που δοκίμασα δεν αλοιώθηκαν τα αποτελέσματα.
      Οι δοκιμές επαναλήφθηκαν 3 φορές ώστε να εξαλειφθούν τυχαίοι παράγοντες.
      Ξεκίνησα όσο γινόταν με το κινητό άδειο photo 00 (1% υπόλοιπο και να λέει 46 λεπτά υπόλοιπο!! ) ,
      το κινητό αναφέρει οτι θα χρειαστεί 2 ώρες και 45 λεπτά για πλήρη φόρτιση. photo 0
      Παρατηρούμε αρχικό ρεύμα φόρτισης περίπου 1200-1300mΑ photo 1 που όσο περνά η ώρα στα 1,0A ή και πιο χαμηλά.
      Στην πρώτη ώρα έχουμε φτάσει στα 1000mah φόρτισης της μπαταρίας photo 2 και το κινητό μας αναφέρει 45% γεμάτο photo 2.1
      στην δεύτερη ώρα έχουμε φτάσει στα 2200mah φόρτισης της μπαταρίας photo 3 και το κινητό μας αναφέρει 90% και
      λίγο μετά τις δυομισυ ώρες photo 4 φόρτισης το κινητό δείχνει 100% γεμάτο photo 4.1.
      Μέχρι εδώ καλά, αλλά, το εργαλείο δείχνει ότι η φόρτιση συνεχίζεται και μάλιστα για καμιά ωρα ακόμη μεχρι να φτασουμε και να ξεπερασουμε λιγο τα 3000mAh
      που είναι και η πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας photo 5.
      Συμπεράσματα:
      1)Οταν μας δείχνει το κινητό 100 % μετά απο 2.5 ώρες δεν εχει φορτίσει πλήρως και χρειάζεται καμιά ώρα ακόμη , σύνολο 3,5 μέχρι να σταμάτησει να φορτίζεται.
      αυτό το δοκίμασα και πρακτικά , με 3,5 ώρες φόρτιση κρατάει περισσότερο απο 2,5.
      2) Δεν παρατήρησα ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα φόρτισης αν το κινητό είναι κλειστό ενω φορτίζεται.
      3) Ενω φόρτιζε παρατήρησα διαφορά στην κατανάλωση του ρεύματος. Με τέρμα χαμηλωμένη φωτεινότητα ζητούσε σχεδόν 200 mA λιγοτερα απο οτι τερμα ανοιχτη, τα οποια προφανως
      είναι πολλά , άρα κατά την χρήση του κερδίζουμε όσο την έχουμε χαμηλά.
      By the way Δεν παρατήρησα διαφορά αν είχα ανοιχτό BT , WIFI, Data (στην φόρτιση αναφέρομαι)
      εφοσον "τραβάει" 1200-1300mA οι παλαιότεροι φορτιστές που δίνουν μέχρι 1000 mA θα καθυστερούν περισσότερο για να ολοκληρώσουν την φόρτιση
      και φυσικά αν φορτίζεται το κινητό σας μέσω υπολογιστή τότε θα χρειαστεί αρκετή υπομονή
      Oι δοκιμές έγιναν με τη dev 5.12.24
      Επίτηδες σε αυτό το Thread δεν αναφέρομαι σε κατανάλωση εν ώρα χρήσης και πόσο "κρατάει" γιατί είναι μεγάλη κουβέντα και θα ξεφύγουμε.
      Στην διάθεσή σας για να "τρέξουμε" κι άλλες δοκιμές αν ζητηθούν

να προσθέσω οτι παρατήρησα και κατι ακόμη την ώρα της φόρτισης . Μόλις συνδέεις τον φορτιστη , κανονικα φορτιζεται με πανω απο 1200mA, εχει τυχει ομως να δω και μονο 300mA (δεν ξέρω γιατί και ποτε) Αν το βγαλεις και το ξαναβαλεις ερχεται στα κανονικα του . Αυτο πιθανά συμβαίνει στους φίλους που καθυστερεί η δεν φορτίζει σωστα. Εγω βεβαια εχω το νου μου και το βλέπω στο usb meter εργαλείο
      Images
      • 00.png

20,34 kB, 177×314, viewed 1.739 times
      • 0.png

22,01 kB, 177×314, viewed 1.714 times
      • 1.jpg

14 kB, 235×314, viewed 1.746 times
      • 2 1.png

26,41 kB, 177×314, viewed 1.703 times
      • 2.jpg

12,81 kB, 235×314, viewed 1.730 times
      • 3.jpg

13 kB, 235×314, viewed 1.722 times
      • 4 1.png

27,07 kB, 177×314, viewed 1.702 times
      • 4.jpg

11,66 kB, 235×314, viewed 1.745 times
      • 5.jpg

13,77 kB, 235×314, viewed 1.725 times
    • Επιβεβαιώνω και γω τα ευρήματα. Σε πλήρη overnight φόρτιση έβαλε και παραπάνω από τα ονομαστικα 3060mAh, δλδ 3136mAh. Η κατανάλωση σε αδράνεια δεν πιστεύω με τπτ ότι είναι σχεδόν 100mAh το βράδυ, οπότε το hardware παίρνει και παραπάνω, το πρόβλημα είναι στην ένδειξη. Να πω ότι ούτε θέμα calibration είναι, γιατί εσβησα το batterystats και δεν υπήρξε αλλαγή. Ίσως το πρόβλημα είναι με το quick charge που έβαλε η Xiaomi και κατι δεν παει καλα..
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Δυστυχώς express pump της mediatek δεν έχει. Το quick charge φορτιζει 2 Amp ενω το redmi φτάνει 1,37Amp το πολυ. Διαβάστε και αυτο το ενδιαφερον
      Xiaomi Redmi Note 2 Charging Analysis | Redmi Note 2
    • Διαφήμιση
    • Καλό είναι να το αφήσεις με έναν μικρότερο φορτιστή απο το δικό του, να ειναι μεταξύ 0.5 και 1Α.
    • Τώρα που το σκέφτομαι, μπορείτε να φορτισετε το κινητό με Xiaomi power bank και θα δείτε για πόση ώρα αναβοσβηνουν τα λαμπάκια μετά το 100%..
    • Έχω παραλάβει εδώ και λίγες μερες εφεδρικη μπαταρία από το gearbest, (αναφέρει ότι είναι original, όμως είναι περίπου 2700mAh, σε βάρος είναι ίδια) δεν παρουσιάζει το φαινόμενο να μένει στο 100% για πολλή ώρα, αντίθετα κατεβαινει από το 100 αμέσως και συνεχίζει να πέφτει μέχρι το 90 πολύ γρήγορα (μπορεί σε 5 λεπτα ή ακόμα και χωρίς χρηση) και λιγότερο γρήγορα 90-82, μετά κανονικά. Battery calibration δεν εχει κανένα αποτέλεσμα. Επίσης φορτίζει αρκετά γρήγορα, ενώ δε δείχνει να βάζει πολύ μετά το 100%. Συνεπώς το φαινόμενο να θέλει φορτισμα για 1-1.5 ώρα μετά το 100% πιστεύω είναι θέμα hardware και όχι ρομ ή calibration..
    • Επανέρχομαι για να αναφερω κατι περίεργο που μου συνεβει. Πηρα ενα νεο καλωδιο micro usb και παρατηρησα μεγαλυτερους χρονους φορτισης. Ξανα στο εργαστήρι όπου και διαπιστώνω το κουλό. Με το παλιο μου καλωδιο , με αδειο το κινητο , ρευμα φορτισης 1,37 Α τιμη αναμενόμενη και φυσιολογικη , Την ιδια χρονικη στιγμη με το νέο καλωδιο (εννοείται με τον ιδιο φορτιστή) η φορτιση μας δεινει μόνο 0,79 σχεδόν το μισο.
      Αρα προσοχη σε καποιους φίλους που διαμαρτυρονται οτι η φορτιση αργεί , ας δοκιμάσουν αλλο καλωδιο.
      Η απορία μου είναι πως μπορεί να συμβει , με τα ηλεκτρονικα που γνωριζω το καλωδιο - συρμα δεν μπορει να περιορίσει το ρευμα , μονο μεσω αντίστασης θα μπορούσε να συμβει.
      Images
      • cable b.jpg

52,25 kB, 391×799, viewed 195 times
      • cable a.jpg

48,39 kB, 409×799, viewed 180 times
      • IMG_20160326_142541.jpg

106,97 kB, 1.024×649, viewed 179 times
    • Διαφήμιση
    • Εγώ τυχαία είχα το άλλο θέμα σήμερα. Αφήνω το κινητό σχεδόν να σβήσει, το βάζω για φόρτιση, πήγαινε πολύ αργά. Συνδέω αυτό το πράμα, λέει 0,4Α! Με τα πολλά, άλλαξα 4 φορτιστές και όλοι 0,4Α! Αλλά καλωδιο δεν άλλαξα... :hmm: