Διαφήμιση

Γενική κουβέντα για το mi4c - lIbra

• Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά ήταν αυτό με το λουκέτο στις πρόσφατες. Τα δικαιώματα τα είχα κάνει όλα δεν είχε να κάνει. Δεν κατάλαβα αυτό που είπε ο NasDriver αλλά προς το παρόν δεν αλλάζω ρομ βαριέμαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κινητό θα φύγει ινσόμνια μόλις γυρίσω ελλάδα
    • Ο/H Giannis Noits έγραψε:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κινητό θα φύγει ινσόμνια μόλις γυρίσω ελλάδα
      Πρώτη φορά Xiaomi;
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση

ναι
      Δώσε λίγο χρόνο στη MIUI και θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Μην στήνεις την συσκευή στον τοίχο και μάλιστα
      1) για κάτι που δεν λειτουργούσε επειδή ΕΣΥ δεν το ρύθμισες σωστά.
      2) έχοντας μία ανεπίσημη - μαϊμού rom.

Στην ουσία κρίνεις κάτι το οποίο, δεν έχει δεί. Είναι λίγο ιδιότροπη (και καλά κάνει) η MIUI αλλά...τέλος πάντων...εγώ αυτό που προτείνω είναι να της δώσεις χρόνο.

Δεν γνωρίζω τα "λειτουργικά" των 1+3 και Huawei, σε διαβεβαιώ όμως ότι από επώνυμες εταιρίες (Samsung, LG, HTC) η MIUI είναι πολλά επίπεδα πάνω.
    • Μου λες να μη κριτικάρω τη συσκευή μου.
      1 Γιατί δεν την ρύθμισα σωστά.
      Η συσκευή υποτίθεται ότι εχει default ρυθμίσεις να ειδοποιεί τον χειριστή σε social apps οπως αυτά που ανέφερα άμεσα χωρίς κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. Έχω ήδη χάσει αρκετό χρόνο ψάχνοντας τι μπορεί να φταίει. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχασα πάμπολες ειδοποιήσεις τον δεδομένο χρόνο που έπρεπε να τις είχα πάρει. Είναι ο λόγος για τον οποίο αγόρασα το κινητό.
      Μου λες δηλαδή να ρυθμίσω το κινητό να εκτελεί κάτι για το οποίο κατασκευάστηκε εξαρχής.
      2 Έχοντας μια μαϊμού ρομ.
      Το κινητό το αγόρασα είναι αλήθεια δεύτερο χέρι αλλά σε σφραγισμένο κουτί (κάτι που βέβαια δεν λέει τπτ). Αλλά δεν έχω πειράξει τπτ μέχρι στιμής στο λογισμικό. Εννοείς ότι έχει κάποιος πειράξει την ρομ και έχει βάλει κάτι δικό του? Πού θα βρω την μη μαϊμού ρομ? Δλδ αυτή που δίνει/προτείνει ο κατασκευαστής.

Το να κρίνω το κινητό μου νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου. Βέβαια πιθανώς δεν το λειτουργώ όπως ίσως θα έπρεπε η παντελής όμως έλλειψη οδηγιών για την ανάδειξη των προτερημάτων είναι και αυτό ανάμεσα στα μειονεκτήματά του. Δεν είναι άλλωστε το πρώτο μου κινητό και μετά από τρεις μήνες χρήσης θα μου επιτρέψεις μια άποψη. Η τιμή του είναι φυσικά εξαιρετική και πιθανώς με το "μη μαϊμού" λογισμικό να αναδειχθεί καλύτερα. Όσο για τα λογισμικά των "επωνύμων" κινητών θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ίσως δεν θα έπρεπε να κρίνω από 1 μόνο παράδειγμα άλλα την συγκεκριμένη μάρκα την επέλεξα λόγω των καλών κριτικών της.

Όλα τα παραπάνω τελείως φιλικά και πάντα καλοπροαίρετα.
    • Για να συγκρίνεις μία συσκευή-μάρκα με κάποια άλλη θα πρέπει να έχει και εκείνη official λειτουργικό και όχι custom και μάλιστα κακής ποιότητας custom λειτουργικό, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει η συσκευή σου official λειτουργικό, κάτι το οποίο την χαντακώνει και άδικα.

Όπως είπες δικιά σου συσκευή είναι και κρίνεις με βάση όσα βλέπεις και κάνεις αυτό που θεωρείς το καλύτερο για εσένα :)

Όμως επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική άποψη και να διαφωνούμε με την "βαθμολογία" που της δίνεις...και όσον αφορά τις ειδοποιήσεις η MIUI έχει φτιαχτεί ακριβώς για να αποφασίζεις εσύ σαν χρήστης τι θα κάνει η κάθε η εφαρμογή και όχι η κάθε εφαρμογή από μόνη της...σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.
    • @Giannis Noits

Εάν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με την συσκευή, τότε το σίγουρο είναι οτι έχεις κάνει λάθος επιλογή.
      Δεν σου φταίει όμως ούτε η συσκευή ούτε η Xiaomi. Να ξέρουμε ποιόν κατηγορούμε και προς τα πού ρίχνουμε τα πυρά.

Κανένας δεν σου είπε ότι δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις το κινητό. Τα κατηγορώ σου όμως πέφτουν στο κενό γιατί η συσκευή που έχεις ΔΕΝ έχει το λογισμικό της MIUI. Έχει ένα τροποποιημένο που κανείς δεν γνωρίζει. Αλλά ακόμα και την Official rom αν είχες πρέπει να δεχτείς τις "ιδιοτροπίες" της MIUI. Η εταιρία έχει δώσει τρομερή σημασία στην ασφάλεια και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Εάν δεν επιτρέψεις ΕΣΥ να γίνει κάτι, ΔΕΝ θα γίνει. Τα by default ξέχνα τα. Η σημασία που δίνει η εταιρία στην ασφάλεια φαίνεται και από το Mi-account που έχει στήσει που παρόμοιό του έχει μόνο η Apple και καμία άλλη εταιρία. Οι παρόμοιες υπηρεσίες των υπολοίπων εταιριών είναι για γέλια.

Εγώ αυτό που είχα να πω το είπα. Από εκεί και πέρα είναι στην είναι δική σου επιλογή το εάν είσαι διατεθειμένος να ανακαλύψεις την MIUI ή όχι.
      Επιμένω επίσης ότι η MIUI δεν έχει αντίπαλο στο Android. Κάτι HTC-Samsung-LG-Sony κλπ εταιρίες έχουν "κουστούμια" που μπροστά στην MIUI είναι απλές οδοντόκρεμες.

Αυτά. Εάν έχεις διάθεση...εδώ υπάρχει κόσμος να βοηθήσει...εάν δεν έχεις διάθεση...καλή καρδιά. 8)
    • Διαφήμιση
    • Είναι εύκολο να έχω ένα link του "official" λογισμικού? Φοβάμαι μη βάλω κινέζικο τελείως και άντε να βγάλω άκρη μετά. Ήδη το κινητό βγάζει κάτι κινέζικα άσχετα.

Άποψη έχει ο καθένας και την εκφράζει συνήθως ελέυθερα και φυσικά κρίνεται απο αυτή.
      @NasDriver Όταν λές να μας επιτρέψεις εννοείς εσένα και τον pavlidisc ή εννοείς την άποψη του forum ως "συντονιστής"

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποια "κατηγορώ" μιλάς? Εννοείς που κατηγόρησα την συσκευή?

@NasDriver Όταν λές να μας επιτρέψεις εννοείς εσένα και τον pavlidisc ή εννοείς την άποψη του forum ως "συντονιστής"
      Άστο ρε παλικάρι μου...δεν ξεκινάς καλά...
      Μετράς τις λέξεις και μοιάζεις να τρώγεσαι με τα ρούχα σου! Δηλαδή, εμ ζητάς βοήθεια, έμ μας κάνεις και "πνευματκές" παρατηρήσεις;;;;;;;;
      Εδώ δεν ξέρεις κάν οτι η συσκευή που επέλεξες να αγοράσεις έχει βγεί ΜΟΝΟ για Κίνα...θές να την κρίνεις κιόλας!

Ο/H Giannis Noits έγραψε:

Άποψη έχει ο καθένας και την εκφράζει συνήθως ελέυθερα και φυσικά κρίνεται απο αυτή.
      Είσαι σε forum που πρώτα μετράει τους Ανθρώπους και τον τρόπο τους και μετά τις απόψεις.
      Κρίθηκες από μένα λοιπόν...και μάλιστα από τα αποδυτήρια.

Καλή συνέχεια. Ελπίζω να βρείς την συσκευή που σου ταιριάζει.

8)
    • παιδια ειρήνη δεν ταιριάζουν όλοι με την μιουι απόψεις είναι σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι λογικό είναι ο καθένας μπορεί να κρίνει τι συσκευή του το να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία το ακούω λογικό αλλά αν το ξεκίνημα του είναι κάπως έτσι @#_-+€_@@*@€ τότε καταλήγουμε σε μονόδρομο εγω προσκοπικά δεν αλλάζω ένταξη δεν λέω δεν είναι κ η ποιο ελαφριά ρομ στον κόσμο αλά έχουμε σουπορτ που θα το ζήλευαν και οι ποιο μεγάλες εταιρείες
    • Διαφήμιση

Είναι εύκολο να έχω ένα link του "official" λογισμικού? Φοβάμαι μη βάλω κινέζικο τελείως και άντε να βγάλω άκρη μετά. Ήδη το κινητό βγάζει κάτι κινέζικα άσχετα.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποια "κατηγορώ" μιλάς? Εννοείς που κατηγόρησα την συσκευή?

Αδερφέ ηρεμία... Στο κάτω κάτω αν δεν σου αρέσει η miui, πολύ εύκολα την ξηλώνεις και απλά περνάς την RR ή τη AICP...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk