Διαφήμιση

Backup υπάρχουσας ROM / Απώλεια εγγύησης συσκευής με την ελληνική

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Backup υπάρχουσας ROM / Απώλεια εγγύησης συσκευής με την ελληνική

Καλησπέρα σε όλους!

Πρόσφατα αγόρασα από το banggood.com το Xiaomi Redmi Note 2 Prime. Ήρθε με τη ROM 5.0.2 LRX22G με MIUI 7.0.99.99 (LHFNYUN) και μπόλικο μπόλικο bloatware (όχι κινεζιές, αλλά boosters της συμφοράς κλπ κλπ) . Στα updates δεν εμφανίζει αν υπάρχουν διαθέσιμα ενώ, αν έχω καταλάβει καλά, θα έπρεπε να υπάρχει διαθέσιμη έκδοση με MIUI 7.1... Επίσης με μία γρήγορη αναζήτηση έχω καταλάβει πως είναι πειραγμένη από το κατάστημα ώστε να μην δέχεται update (διορθώσετε με αν κάνω λάθος :) )

Για αυτούς τους λόγους, και όχι μόνο, θα ήθελα να φλασάρω την Ελληνική! Έχω δει τους σχετικούς οδηγούς κλπ και νομίζω πως δεν θα χω θέμα. Όμως έχω την εξής ανησυχία: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χρειαστώ την εγγύηση τι γίνεται;

Στη σελίδα του banggood λέει:
      Artificial factors such as dis-assembly, misuse, drops or falls, water damage, un official firmware or software modifications or any others causes of damage are not covered.

Αφού ξεπεράσω το "un official firmware" που λέει (δηλαδή αυτή που βαλαν είναι official;), καταλαβαίνω πως αν περάσω άλλη ρομ χάνω την εγγύηση.

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν δύο πράγματα που με απασχολούν:
      1. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω back up την ROM που χω τώρα, έτσι ώστε να την ξαναπεράσω (+την υπάρχουσα recovery προφανώς κλπ) αν χρειαστώ την εγγύηση; Αν όχι, ξέρετε που μπορώ να βρω την συγκεκριμένη (5.0.2 MIUI 7.0.99.99) ώστε να την έχω διαθέσιμη να την ξαναπεράσω αν τη χρειαστώ; (Γιατί μοναχός μου googlάροντας δεν βρήκα κάτι!)
      2. Πιστεύετε ότι αξίζει όλη αυτή η ιστορία για την εγγύηση; Από τη μία είναι μία διασφάλιση, από την άλλη είναι εγγύηση μεν, στην άλλη άκρη του κόσμου δε. Αν το κινητό χαλάσει θα πρέπει να το στείλω στην Άπω Ανατολή, να το φτιάξουν (αν το φτιάξουν, αν δεν το βγάλουν εκτός εγγύησης, αν δεν κάνουν ένα απλό flash, αν αν αν) και να μείνω κανά 2μηνο χωρίς κινητό. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι καλύτερο από το να χαλάσει και να πάει σκουπίδια;
      (Καταλαβαίνω και υποθέτω πως οι περισσότεροι ίσως να θέλουν να απαντήσουν (αρνητικά) μόνο στη 2η ερώτηση, αλλά αν υπήρχε τρόπος να έχω εξασφαλισμένη τη rom, οι όποιοι ενδοιασμοί θα εξαφανίζονταν πιο εύκολα! Κάνω τη συγκεκριμένη ερώτηση, δηλαδή και για να δω αν μπορώ να εξασφαλίσω τη rom να τελειώνω, αλλά και για να γίνει μια κουβέντα πάνω στο θέμα «εγγύηση» και να δω τι γνώμη έχουν και άλλοι mi owners!)

P.S.: Αν κάτι από τα παραπάνω είναι off-topic, βρίσκεται σε λάθος σημείο του forum κλπ ζητώ συγγνώμη. Ενημερώστε με και διαγράφω-μεταφέρω κλπ άμεσα. Είμαι newbie λυπηθείτε με! :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    • Για να ξέρεις, ούτε η MIUI 7.0.99.99 (LHFNYUN) που σου πέρασαν είναι "official".

Τώρα τελευταία μάλλον μερικά κινεζομάγαζα κάνουν απίστευτα πράγματα προκειμένου να αποφύγουν επιστροφές κινητών με βλάβες τύπου software brick απο χρήστες χωρίς πολύ μεγάλη πείρα. Ίσως, λέω ίσως, να πειράζουν και τα χαρακτηριστικά των partition σε σημείο που είναι αδύνατο να περάσεις fastboot ROM ή ακόμα και την official κατεβασμένη απ'ευθείας στο κινητό από en.miui.com. Το λέω διότι πριν λίγες μέρες φάγαμε 8 ώρες με έναν χρήστη της κοινότητάς μας με ένα Redmi Note 2 που αρνιέται να περάσει ακόμα και official ROM σε σημείο που λές ότι ίσως πρόκειται για fake συσκευή (και τρομερά πιστό αντίγραφο) και ακόμα ψαχνόμαστε...

Τέλος πάντων, αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη κατεβάσει το twrp recovery για την συσκευή σου που θα το βρείς εδώ και αφού βάλεις το κινητό σε fastboot mode, μπορείς να κάνεις προσωρινό boot σε twrp με την εντολή:

fastboot boot redminote2_twrp.img

Με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται μόνιμη εγκατάσταση του custom recovery και στο επόμενο restart είσαι πάλι με το εργοστασιακό...
      Περισσότερα περί fastboot, adb, custom recovery κλπ ειδικά για το κινητό σου, θα βρείς εδώ.

Κατόπιν και αφού μπείς προσωρινά σε custom recovery, μπορείς από εκεί να πάρεις ένα πλήρες nandroid backup που θα το μεταφέρεις αργότερα και εκτός κινητού σε ένα directory του H/Y να υπάρχει εκεί για ασφάλεια. Να ξέρεις όμως, ότι ανάλογα την βλάβη για την οποία θα επικαλεστείς εγγύηση, είναι πιθανό να είναι το κινητό σε τέτοια κατάσταση, που να μην μπορείς να περάσεις την ROM που έχεις κρατήσει πάλι στο κινητό.
    • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
      Τέλεια! Προερχόμενος από Samsung φοβόμουν ότι η όποια recovery δεν θα μπορούσε να πάρει nandroid backup την "stock" ROM. (Όπως ίσχυε με άλλα Samsung - μπορείς να πάρεις nandroid backup με CWM ή TWRP, μόνο από custom roms όμως.)

Ο/H dnomikos έγραψε:

Για να ξέρεις, ούτε η MIUI 7.0.99.99 (LHFNYUN) που σου πέρασαν είναι "official".
      Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Καταρχάς θα ξεκινήσω στέλνοντας ένα «βρισιματάκι» στο Banggood πιο πολύ για να ξέρουν ότι ξέρω ότι με αυτή τη ROM μου το στειλαν, έτσι ώστε αν χρειαστώ εγγύηση να μην έχω θέματα.

Η απάντησή σου μου δημιουργεί δυο ερωτήσεις :P :
      1. Αν μετά χρειαστώ να επαναφέρω το nandroid backup που πήρα, θα πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία για να bootαρω προσωρινά από την TWRP και να κάνω την επαναφορά, έτσι;

2. Απ' ότι κατάλαβα μετά μου προτείνεις να ακολουθήσω τη διαδικασία που περιγράφεται ΕΔΩ και όχι εδώ για να φλασάρω τη rom σωστά; Έτσι ώστε να έχω μεν την ελληνική ρομ, αλλά τη Mi Recovery αντί της TWRP. Αυτό κατά τα άλλα θα μου δημιουργήσει το οποιοδήποτε θέμα στη χρήση της rom, σε μελλοντικά updates κλπ κλπ;

Ο/H dnomikos έγραψε:

Να ξέρεις όμως, ότι ανάλογα την βλάβη για την οποία θα επικαλεστείς εγγύηση, είναι πιθανό να είναι το κινητό σε τέτοια κατάσταση, που να μην μπορείς να περάσεις την ROM που έχεις κρατήσει πάλι στο κινητό.
      Ωπ ολόσωστος! Ευχαριστώ για το warning I' ll keep it in mind! (Εύχομαι να μην την χρειαστώ όπως και να χει!)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H P4nos έγραψε:

Αν μετά χρειαστώ να επαναφέρω το nandroid backup που πήρα, θα πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία για να bootαρω προσωρινά από την TWRP και να κάνω την επαναφορά, έτσι;
      Ναι θα πρεπει να bootάρεις προσωρινά TWRP για το restore..

Ο/H P4nos έγραψε:

Απ' ότι κατάλαβα μετά μου προτείνεις να ακολουθήσω τη διαδικασία που περιγράφεται ΕΔΩ και όχι εδώ για να φλασάρω τη rom σωστά; Έτσι ώστε να έχω μεν την ελληνική ρομ, αλλά τη Mi Recovery αντί της TWRP. Αυτό κατά τα άλλα θα μου δημιουργήσει το οποιοδήποτε θέμα στη χρήση της rom, σε μελλοντικά updates κλπ κλπ;
      Και οι δύο διαδικασίες είναι αξιοπιστες και μπορείς να ακολουθήσεις όποια σου φαινεται πιο βατή. Το θεμα με το recovery μάλλον το καταλαβες λάθος, είναι καλυτερα με το TWRP. To Mi Recovery είναι κλειδωμένο να φλασάρει μόνο αγγλοκινεζικες rom.
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Και οι δύο διαδικασίες είναι αξιοπιστες και μπορείς να ακολουθήσεις όποια σου φαινεται πιο βατή. Το θεμα με το recovery μάλλον το καταλαβες λάθος, είναι καλυτερα με το TWRP. To Mi Recovery είναι κλειδωμένο να φλασάρει μόνο αγγλοκινεζικες rom.
      A ok. Άρα όπως και να χει φλασάροντας την Ελληνική ROM θα έχω την TWRP ως Recovery μετά, έτσι;

Και μία τελευταία ερώτηση: Επαναφέροντας το backup θα γίνει και επαναφορά της Mi Recovery; Αν όχι, θα μπορώ να την φλασάρω στη θέση της TWRP και πώς; Ο λόγος για τον οποίο το ρωτάω αυτό είναι ο εξής: Αν χρειαστώ την εγγύηση θα πρέπει να τους στείλω το κινητό με τη ROM που είχε στην αρχή καθώς και τη Mi Recovery που χε εξαρχής κι οχι την TWRP, για να είμαι καλυμμένος απ' την εγγύηση. (Έτσι δεν είναι;)
    • Οχι ακριβώς, αν ακολουθησεις τον οδηγο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 2 κατα γράμα δεν θα έχεις μόνιμα TWRP.
      Οσον αφορα την επαναφορα, όταν τελειώσει θα φλασαρεις το Mi Recovery ξεχωριστά γιατι το TWRP μπλοκάρει την εγκατάσταση άλλων recovery .. ^^
    • Διαφήμιση