Καλησπέρα σε όλους!
Πρόσφατα αγόρασα από το banggood.com το Xiaomi Redmi Note 2 Prime. Ήρθε με τη ROM 5.0.2 LRX22G με MIUI 7.0.99.99 (LHFNYUN) και μπόλικο μπόλικο bloatware (όχι κινεζιές, αλλά boosters της συμφοράς κλπ κλπ) . Στα updates δεν εμφανίζει αν υπάρχουν διαθέσιμα ενώ, αν έχω καταλάβει καλά, θα έπρεπε να υπάρχει διαθέσιμη έκδοση με MIUI 7.1... Επίσης με μία γρήγορη αναζήτηση έχω καταλάβει πως είναι πειραγμένη από το κατάστημα ώστε να μην δέχεται update (διορθώσετε με αν κάνω λάθος
)
Για αυτούς τους λόγους, και όχι μόνο, θα ήθελα να φλασάρω την Ελληνική! Έχω δει τους σχετικούς οδηγούς κλπ και νομίζω πως δεν θα χω θέμα. Όμως έχω την εξής ανησυχία: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χρειαστώ την εγγύηση τι γίνεται;
Στη σελίδα του banggood λέει:
Αφού ξεπεράσω το "un official firmware" που λέει (δηλαδή αυτή που βαλαν είναι official;), καταλαβαίνω πως αν περάσω άλλη ρομ χάνω την εγγύηση.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν δύο πράγματα που με απασχολούν:
P.S.: Αν κάτι από τα παραπάνω είναι off-topic, βρίσκεται σε λάθος σημείο του forum κλπ ζητώ συγγνώμη. Ενημερώστε με και διαγράφω-μεταφέρω κλπ άμεσα. Είμαι newbie λυπηθείτε με!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πρόσφατα αγόρασα από το banggood.com το Xiaomi Redmi Note 2 Prime. Ήρθε με τη ROM 5.0.2 LRX22G με MIUI 7.0.99.99 (LHFNYUN) και μπόλικο μπόλικο bloatware (όχι κινεζιές, αλλά boosters της συμφοράς κλπ κλπ) . Στα updates δεν εμφανίζει αν υπάρχουν διαθέσιμα ενώ, αν έχω καταλάβει καλά, θα έπρεπε να υπάρχει διαθέσιμη έκδοση με MIUI 7.1... Επίσης με μία γρήγορη αναζήτηση έχω καταλάβει πως είναι πειραγμένη από το κατάστημα ώστε να μην δέχεται update (διορθώσετε με αν κάνω λάθος

Για αυτούς τους λόγους, και όχι μόνο, θα ήθελα να φλασάρω την Ελληνική! Έχω δει τους σχετικούς οδηγούς κλπ και νομίζω πως δεν θα χω θέμα. Όμως έχω την εξής ανησυχία: Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χρειαστώ την εγγύηση τι γίνεται;
Στη σελίδα του banggood λέει:
Artificial factors such as dis-assembly, misuse, drops or falls, water damage, un official firmware or software modifications or any others causes of damage are not covered.
Αφού ξεπεράσω το "un official firmware" που λέει (δηλαδή αυτή που βαλαν είναι official;), καταλαβαίνω πως αν περάσω άλλη ρομ χάνω την εγγύηση.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν δύο πράγματα που με απασχολούν:
- Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω back up την ROM που χω τώρα, έτσι ώστε να την ξαναπεράσω (+την υπάρχουσα recovery προφανώς κλπ) αν χρειαστώ την εγγύηση; Αν όχι, ξέρετε που μπορώ να βρω την συγκεκριμένη (5.0.2 MIUI 7.0.99.99) ώστε να την έχω διαθέσιμη να την ξαναπεράσω αν τη χρειαστώ; (Γιατί μοναχός μου googlάροντας δεν βρήκα κάτι!)
- Πιστεύετε ότι αξίζει όλη αυτή η ιστορία για την εγγύηση; Από τη μία είναι μία διασφάλιση, από την άλλη είναι εγγύηση μεν, στην άλλη άκρη του κόσμου δε. Αν το κινητό χαλάσει θα πρέπει να το στείλω στην Άπω Ανατολή, να το φτιάξουν (αν το φτιάξουν, αν δεν το βγάλουν εκτός εγγύησης, αν δεν κάνουν ένα απλό flash, αν αν αν) και να μείνω κανά 2μηνο χωρίς κινητό. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι καλύτερο από το να χαλάσει και να πάει σκουπίδια;
P.S.: Αν κάτι από τα παραπάνω είναι off-topic, βρίσκεται σε λάθος σημείο του forum κλπ ζητώ συγγνώμη. Ενημερώστε με και διαγράφω-μεταφέρω κλπ άμεσα. Είμαι newbie λυπηθείτε με!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!