αν και έχω δοκιμάσει μόνο το πρώτο στην πράξη, θεωρώ ότι τα δύο πρώτα γίνονται σίγουρα ενώ το τρίτο ίσως να γίνεται με ένα μικρό τρικ.Ο/H auteur έγραψε:
@Alex_MLT αν εννοεις το xiaomi gateway το έχω ηδη αλλα θελω να πάρω τα xiaomi door sensor και να τα προγραμματίσω να αναβουν και να σβηνουν τα φωτα.
Θελω να αναβει το φως οταν ανοιγει η πόρτα.
να σβήνει το φως οταν κλείνει η πόρτα.
και να σβήνει το φως αν εχει μείνει ανοιχτεί η πόρτα για x λεπτά.. (πχ 20 λεπτα)
όπως μπορείς να δεις στο screenshot ο door sensor έχει τρία σενάρια. όταν ανοίγει η πόρτα, όταν κλείνει η πόρτα και όταν παραμένει ανοιχτή για παραπάνω από ένα λεπτό.
πατώντας λοιπόν την επιλογή για άνοιγμα στο επόμενο βήμα θα δεις ότι θα έχεις διαθέσιμη την επιλογή να για να ανοίγει η λάμπα. θα κάνεις άλλο ένα αντίστοιχο σενάριο για το κλείσιμο πόρτας να σβήνει η λάμπα. για το τρίτο τώρα, όπως βλέπεις η επιλογή είναι τι θέλεις να κάνει σε περίπτωση που μείνει ανοιχτή για πάνω από ένα λεπτό. Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το παραμετροποιήσεις. Νομίζω όμως ότι φτιάχνοντας άλλο ένα σενάριο και προσθέτοντας και ένα timer στα 20 λεπτά, ώστε μετά από αυτόν το χρόνο να τρέξει το σενάριο σου, θα σβήσει το φως. αν μπορέσω θα το δοκιμάσω και θα το επιβεβαιώσω, αν και είναι δύσκολο γιατί ο αισθητήρας είναι στην κεντρική είσοδο. δες το screenshot παρακάτω
δεν ξέρω που ακριβώς θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, αλλά ξέχασα να αναφέρω ότι ίσως να κάνεις καλύτερα τη δουλεία σου με τον αισθητήρα κίνησης αντί του door sensor που έχει περισσότερες επιλογές όταν δεν ανιχνεύει κίνηση