Διαφήμιση

Xiaomi: Δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο της για το 2015..

• Xiaomi: Δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο της για το 2015..

Η Xiaomi είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Κίνα με αξιοσημείωτη ανοδική πορεία μέσα σε λίγα χρόνια. Όμως φαίνεται πως η ανοδική πορεία άγγιξε ταβάνι, τουλάχιστον όσον αφορά στις προσδοκίες και τον πήχη που είχε βάλει η ίδια για το 2015.

" Γεωπόνος”

• Πέρα από το MIUI αλλά και την ελληνική υποστήριξη από το Φόρουμ , δε βρίσκω λόγω κάποιος να πάρει τις συγκεκριμένες συσκευές. Υπάρχουν άλλες κινέζικες συσκευές με πολύ καλύτερη κάμερα και χαρακτηριστικά, σε χαμηλότερη τιμή. Ο μόνος λόγος που θα ξαναπάρω xiaomi είναι το ελληνικό Φόρουμ. Αν δεν υπήρχε αυτό θα έπαιρνα άλλη συσκευή με 20+ mp κάμερα.

Επίσης:
      1. Κάθε δέκα μέρες βγάζουν καινούριες συσκευές που ακυρώνουν τις παλιότερες.
      2. Κάθε εβδομάδα βγάζουνκάθε εβδομάδα καινούρια Rom αλλά το 70% και παραπάνω από αυτές είναι ακόμη KIT KAT.. Αυτό δεν είναι αναβάθμιση.. Απλά κάνουν πειραματισμούς και εμείς δοκιμάζουμε.
      3. Ακόμη και οι Stable Roms είναι όλο Bugs.
      4. Έχουν επικεντρωθεί στην αγορά της Ινδίας και τους υπόλοιπους τους έχουν κλασμένους.(Δες Bootloader, 4G bands, Ελληνική Γλώσσα ....)
      5. Έχουν καλή ποιότητα κατασκευής αλλά η κάμερα και το λογισμικό της είναι άλλης γενιάς όπως και η οθόνη που δεν έχει Gorilla glass και γενικότερα τα χρώματα και η φωτεινότητα υστερούν. (Δε συγκρίνονται με τις μεγάλες ναυαρχίδες, όσο και αν επιμένουν κάποιοι). Απλά για τα χρήματά τους είναι πολύ καλά.

Με τις παραπάνω κινήσεις που κάνουν εμένα προσωπικά με κούρασαν και έδειξαν για ακόμη μια φορά ό,τι μας έχουν γραμμένους και επομένως είναι αναμενόμενη η πτώση...

*Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη μετά από 1+ χρόνο με xiaomi συσκευή αλλά και με καθημερινή παρακολούθηση και συμμετοχή στο Φόρουμ. Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική άποψη η οποία είναι σεβαστή..

Με αφορμή τα παραπάνω θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του Φόρουμ που είναι και ο μόνος λόγος που παραμένω στην xiaomi...! :thumbsup:
    • Διαφήμιση
    • Αν και συμφωνώ σχεδόν σε όλα το 1ο σημείο είσαι λίγο κακός μαζί τους. Εδώ πέρσι δεν μας βγάλαν κινητό καθόλου. Το λάθος τους νομίζω είναι πως αυτά τα 6 μοντέλα (λογικά θα είναι 3 κανονικά και 3 προ) αποφάσισαν να τα βγάλουν όλα σε 1-2 μήνες απόσταση.

Βασικά συμφωνώ στο 2,3 και 4 με τα 1000%

Το 5 πιστεύω είναι ανάλογα με πιο κινητό έχεις.
    • Έχω το Redmi Note 4G με Snapdragon επεξεργαστή και είμαι υπερευχαριστημένος. Οι φωτογραφίες όμως είναι πολύ μέτριες και το λέω γιατί μου αρέσει η φωτογραφία και με χαλάει λίγο το αποτέλεσμα. Ένα παλιό μου κινητό μοντέλο 2009 το Samsung Pixon 12 με κάμερα 12MP και επεξεργαστή πολύ κατώτερο βγάζει πολύ πολύ καλύτερες φωτογραφίες. Μιλώντας πάντα από προσωπική εμπειρία, για το συγκεκριμένο μοντέλο, βγήκε πρώτα το Redmi Note 3G, μετά το Redmi Note 4G me 1GB RAM single SIM, μετά το Redmi Note 4G me 2GB RAM single SIM και τέλος το μετά το Redmi Note 4G me 2GB RAM dual SIM. Εξήγησέ μου για ποιο λόγο όλα αυτά..? Κινήσεις χωρίς λογική..!!! Τώρα το ίδιο γίνεται και με το Redmi Note 3 το οποίο σκέφτομαι να αγοράσω αλλά θα περιμένω κανένα μήνα γιατί κάθε εβδομάδα βγάζουν και άλλη έκδοση..
    • Το θέμα εδώ είναι αν εσύ ο Α που ψάχνει κινητό βρίσκεις κάποιο που να σε καλύπτει. Και αν όντως υπάρχει αγορά για όλα σημαίνει ότι διαφέρουν. Καταλαμβαινω τι λες. Και ναι δεν παραπέμπουν σε σοβαρή εταιρεία. Απλά οκ εγώ όλα αυτά που είπες τα θεωρώ 1 κινητό με τις παραλλαγές του. Κάτι σαν αυτοκίνητο μανιουαλ ή αυτόματο.
    • Εγώ πιστεύω ότι το mi3 έκανε το μπαμ, όταν βγήκε ήταν το υπέρτατο κινητό, με ξεχωριστή σχεδίαση. Τώρα στο mi4 εκτός το ό,τι έχει καλύτερη κάμερα και 4g, δεν έχει κάτι άλλο να ζηλέψει το mi3, συν ότι η σχεδίαση του παραπέμπει πολύ σε iphone + ότι δεν έχει gorilla glass(από την πρώτη βδομάδα το είχα με γρατζουνιά, το mi3 στα 2 χρόνια ένα πολύ ψιλό σημαδάκι μόνο) + ότι τα led δεν είναι ευδιάκριτα όπως ήταν στο mi3. Τώρα από εκεί και πέρα αν σκεφτεί κανείς ότι ένα mi4 το αγοράζεις με 200 ευρώ, πάλι δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίπαλος! Στο ό,τι βγάζει κάθε τρεις και λίγο καινούριο κινητό εγώ θα διαφωνήσω. Έχει συγκεκριμένη γκάμα και ανανεώνει τα κινητά της μια στο τόσο. Ας πούμε την Ναυαρχίδα της, κάθε πόσο καιρό την αλλάζει; Εμένα με ενοχλεί που δεν είναι multilanguage στην official έκδοση. Έχεις τόσο τζίρο γαμώ την τρέλα μου, πλήρωσε 10 ανθρώπους και φτιάξτε ένα πακέτο. Οκ εγώ ασχολούμαι με αυτά και δεν έχω τόσο θέμα. Άντε να πεις σε κάποιον που δεν έχει ιδέα να δοκιμάσει ανάμεσα σε dev/stable/αγγλικά/ελληνικά ή άντε να του πεις να μην κάνει αναβάθμιση μέσω του updater και μπει η official και δεν έχει playstore μετά κλπ κλπ.
      Εν κατακλείδι προσωπικά έχω συνηθίσει την miui και για την ώρα τουλάχιστον δεν την αλλάζω με τίποτα. Έχω ένα "παλιό" mi3 64άρι φουλ φορτωμένο με αρχεία προσωπικά αλλά και της δουλειάς και με καλύπτει στα πάντα, άντε ίσως να ζηλεύω το 4k των άλλων κινητών. Αναμένω να βγει το mi5, αν είναι σε προσιτή τιμή όπως οι δύο προκάτοχοι του θα το χτυπήσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πιστεύω ότι η "αποτυχία" της βασίζεται στο mi4 που περιμέναμε πολλά περισσότερα και τελικά δεν είχε σχεδόν τίποτα, αν και δεν νομίζω ότι μιλάμε για αποτυχία αν δει κανείς τις πωλήσεις της!
    • Διαφήμιση
    • Οτι να ναι σχόλια..έπρεπε να ρωτάει εσάς τους σχετικους η xiaomi για το ποσά κινητά θα βγάζει και ποτε....τζάμπα τον πληρώνει τον hugo barra...
    • Θα συμφωνησω και εγω για ολα αυτα που ανεφερε ο φιλος.Προερχομενος απο xiaomi mi2s mi4 mi4c ναυαρχιδες για την εποχη τους τα 2 πρωτα εχω να πω οτι η xiaomi εμεινε πολυ πισω στα τηλεφωνα της οσο αναφορα τον ορο ναυαρχιδα. Οταν εμαθα για αυτην την εταιρια ειχα ενθουσιαστει πολυ και τωρα βεβαια ειμαι ενθουσιασμενος κατα καποιο τροπο (μην τα ισοπεδωνω ολα) περισσοτερο για την αναλογια specs/τιμης.Ολα τα xiaomi που πηρα τα πουλησα το θεμα ειναι γιατι?Για τους λογους που ανεφερε ο φιλος. 1.παντα ειχα την ελπιδα οτι θα ειναι καλυτερο σε καμερα σε σχεση π.χ με ενα lg g2 g3 ιδιας αξιας αλλα τελικα δεν ηταν.Οι αναβαθμισεις που κανει καθε βδομαδα κακο κανει καλο δεν κανει.Ενα πραγμα φτιαχνει σε καθε αναβαθμιση δυο χαλαει αυτο ειναι πολυ κουραστικο .Και τελευταιο πολυ φοβαμαι οτι ολα αυτα που λεμε δεν θα εχουν διορθωθει στο xiaomi mi5
    • Ο καθένας λέει τη γνώμη του.. Κάποιοι απλά δεν έχουν γνώμη και απλά σχολιάζουν τους άλλους.. Τι να κάνουμε...
    • Η xiaomi δεν έπιασε τον στόχο τον πωλήσεων που είχε βαλει επειδή μέσα στο 2015 δεν παρουσίασε νέες hot συσκευές (εκτός από το note 2 και mi4c ) .Τώρα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος,ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός,καλά κάνει και βγάζει νέα κινητά με ακόμα καλύτερη ποιότητα ,τώρα αν καποιοι δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε αυτό είναι άλλο θέμα.
    • Διαφήμιση
    • Προσωπικα σαν πρόσφατος κάτοχος του redmi note 2 prime δεν θα έλεγα σε καμιά περίπτωση ότι είμαι ευχαριστημένος. Δεν είχα στο παρελθόν κινέζικο τηλέφωνο και παρακολουθούσα πολύ στενά την lenovo γιατί σκεφτόμουν το επόμενο κινητό μου να είναι ή lenovo ή huawei. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στην xiaomi ρώτησα και 2-3 άτομα και άκουσα καλά λόγια και το redmi note 2 φαινόταν πολύ υποσχόμενο σαν συσκευή. Από την μέρα που το πήρα έβγαλε προβλήματα και στην αρχική rom που μου εβαλαν στο κινέζομαγαζο αλλά μου εβγαλε και προβληματα στις ελληνικές αντιστοιχα. Τα παιδια εδώ ξέρουν γιατι έχω κανει κατα καιρους αρθρα και με εχουν βοηθησει όσο μπορουσαν. Σημερα έκανα absolute wipe και καθαρη εγκατασταση και θα δω πως θα τσουλησει το κινητο. Αλλά αν γυριζα το χρονο πίσω δεν θα ξανα επελεγα σε καμια περιπτωση xiaomi μετα απο όλα αυτα που έχω περάσει.