Διαφήμιση

Πρώτη εγκατάσταση την Marshmallow (Android 6.0.1) στο Mi-3W & Mi-4W​

• Οδηγός
    • Ενημερώθηκε
    • Mi-3 & Mi-4
    • Ο/H moustakias έγραψε:

Ο/H pechr έγραψε:

@moustakias μια χαρα τα διαβασες και πολυ σωστα τα εκανες ολα τα βηματα.
      Τι windows εχεις;
      @pechr
      Windows 7 Ultimate service pack 1
      32bit ή 64bit;
      Νομιζω πως χρειαζεται 64bit windows για να καταφερεις να φλασαρεις με το miflash.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • @pechr
      64-bit εχω κανονικα.
      Μηπως προσπαθησα να φλαλαρω λαθος fastboot rom?
      Εχω Android 4,4 μπορω να του φλασαρω κατευθειαν την Ελληνικη Mm οπως προσπαθησα η εκαν λαθος?
    • Ο/H moustakias έγραψε:

Εχω Android 4,4 μπορω να του φλασαρω κατευθειαν την Ελληνικη Mm οπως προσπαθησα η εκαν λαθος?
      ναι μπορείς να φλασάρεις την ΜΟΝΟ την MM fastboot rom απευθείας μεσω mi-flash.
      Δεν έκανες λάθος
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Διαφήμιση
    • Όλα πήγαν μια χαρά. Αλλά δεν ακολούθησα απο το 2ο βήμα και μετά για να περάσω την ελληνική rom. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια. :)
    • Ξερει κανεις να μου πει ποια απο τις αλλες ρομ(Εκτος των πρωτων 2)που υπάρχουν εδω xiaomi-miui.gr/community/wsif/…/6037-FastBoot-ROM/#files ειναι stable fastboot rom?
      Να δοκιμασω και με καποια αλλη μπας και τα καταφερω?
    • Παρά την όλη διαδικασία που έκανα με το fastboot, έβαλα αυτή τη rom cancro_images_Stable-V7.2.8.0_twrp_GR.tgz. Κοίταξα μετά το android version και πάλι λέει 6.0.1 MMB29M, δηλαδή marshmellow. Τι έχει παιχτεί τώρα με τα partitions; Γιατί εγώ θα ήθελα να γυρίσω στη kitkat έκδοση της en.miui.com.
    • Ο/H Seized έγραψε:

Παρά την όλη διαδικασία που έκανα με το fastboot, έβαλα αυτή τη rom cancro_images_Stable-V7.2.8.0_twrp_GR.tgz. Κοίταξα μετά το android version και πάλι λέει 6.0.1 MMB29M, δηλαδή marshmellow. Τι έχει παιχτεί τώρα με τα partitions; Γιατί εγώ θα ήθελα να γυρίσω στη kitkat έκδοση της en.miui.com.

Λογικο ειναι.
      Η ρομ που εβαλες ειναι MM το λεει απο κατω στην περιγραφη απο εκει που την κατεβασες
      Λογικα αυτη πρεπει να ειναι ΚΙΤΚΑΤ απο το 4,4 που εχει στον τιτλο
      cancro_images_5.9.1_20150826.0000.7_4.4_cn_33c29c754f.tgz
      Καλυτερα περιμενε ομως να σου το επιβεβαιωσει καποιος πιο εμπειρος
    • Διαφήμιση
    • Ο/H moustakias έγραψε:

Ο/H Seized έγραψε:

Παρά την όλη διαδικασία που έκανα με το fastboot, έβαλα αυτή τη rom cancro_images_Stable-V7.2.8.0_twrp_GR.tgz. Κοίταξα μετά το android version και πάλι λέει 6.0.1 MMB29M, δηλαδή marshmellow. Τι έχει παιχτεί τώρα με τα partitions; Γιατί εγώ θα ήθελα να γυρίσω στη kitkat έκδοση της en.miui.com.
      Λογικο ειναι.
      Η ρομ που εβαλες ειναι MM το λεει απο κατω στην περιγραφη απο εκει που την κατεβασες
      Λογικα αυτη πρεπει να ειναι ΚΙΤΚΑΤ απο το 4,4 που εχει στον τιτλο
      cancro_images_5.9.1_20150826.0000.7_4.4_cn_33c29c754f.tgz
      Καλυτερα περιμενε ομως να σου το επιβεβαιωσει καποιος πιο εμπειρος
      Κατάλαβα.. Βλακεία έκανα εγώ, αλλά δεν μπορώ να δω την περιγραφή όταν πάω να τη κατεβάσω. Τέλος πάντων, δεν πειράζει. Απλά με ενδιαφέρει να ξέρω πως μπορώ τώρα να πάρω την τελευταία stable global της en.miui.com και να τη βάλω. Είναι δηλαδή ok τώρα τα partitions, οπότε απλα τη κάνω fastboot; Ή θα πρέπει να ξαναπειράξω την εντολή για τα partitions μιας και είναι MM αυτή που έχω πάλι τώρα;
    • Ο/H Seized έγραψε:

Κατάλαβα.. Βλακεία έκανα εγώ, αλλά δεν μπορώ να δω την περιγραφή όταν πάω να τη κατεβάσω. Τέλος πάντων, δεν πειράζει. Απλά με ενδιαφέρει να ξέρω πως μπορώ τώρα να πάρω την τελευταία stable global της en.miui.com και να τη βάλω. Είναι δηλαδή ok τώρα τα partitions, οπότε απλα τη κάνω fastboot; Ή θα πρέπει να ξαναπειράξω την εντολή για τα partitions μιας και είναι MM αυτή που έχω πάλι τώρα;
      Όταν πηγαίνεις με fast-boot από Kit-Kat σε Marshmallow, δεν πειράζεις τίποτα γιατί είναι ήδη έτοιμα. Για να ξεχωρίζεις εύκολα ειδικά τις fast-boot του Δεκεμβρίου 2015 εκεί που έγινε η μετάβαση, θα κοιτάς πχ το flash_all.bat πόσα system partition κάνει flash. Στις Kit-Kat έχει 2 εντολές για flash system partition (fastboot %* flash system+system1 %~dp0images\system.img). Σε αυτές και εφόσον επιστρέφεις από Marshmallow, θα προσθέτεις την εντολή ;)
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H Seized έγραψε:

Όταν πηγαίνεις με fast-boot από Kit-Kat σε Marshmallow, δεν πειράζεις τίποτα γιατί είναι ήδη έτοιμα. Για να ξεχωρίζεις εύκολα ειδικά τις fast-boot του Δεκεμβρίου 2015 εκεί που έγινε η μετάβαση, θα κοιτάς πχ το flash_all.bat πόσα system partition κάνει flash. Στις Kit-Kat έχει 2 εντολές για flash system partition (fastboot %* flash system+system1 %~dp0images\system.img). Σε αυτές και εφόσον επιστρέφεις από Marshmallow, θα προσθέτεις την εντολή ;)
      Οκ ευχαριστώ πολυ. Θα αφήσω αυτήν για τώρα μιας και μου φαίνεται ότι η μπαταρία κρατάει καλά τώρα. Αλλιώς μάλλον θα ξανακάνω τη διαδικασία με fastboot. Αλλά απο περιέργια: πείραξα την εντολή για να πάω απο ΜΜ σε kitkat, αλλά απο λάθος μου ξαναφόρεσα ΜΜ. Πως και δεν παίχτηκε πρόβλημα;
    • Ο/H Seized έγραψε:

Οκ ευχαριστώ πολυ. Θα αφήσω αυτήν για τώρα μιας και μου φαίνεται ότι η μπαταρία κρατάει καλά τώρα. Αλλιώς μάλλον θα ξανακάνω τη διαδικασία με fastboot. Αλλά απο περιέργια: πείραξα την εντολή για να πάω απο ΜΜ σε kitkat, αλλά απο λάθος μου ξαναφόρεσα ΜΜ. Πως και δεν παίχτηκε πρόβλημα;
      Γιατί οι Marshmallow fast-boot περιέχουν ήδη την εντολή για ενοποίηση των partition για όσους έρχονται από Kit-Kat Εσύ απλά την ξαναέγραψες πιο πριν και ουσιαστικά την εκτέλεσε το script 2 φορές. Κανένα πρόβλημα ;) Το αρχείο gpt_both0.bin είναι αυτό που κάνει ενοποίηση / διαχωρισμό των partition και είναι διαφορετικό στις Kit-Kat και Marshmallow για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα σε όλους.
      Τελικα μετα απο ψαξιμο και την βοήθεια ενός φίλου βρηκα αυτο το thread Οδηγός Αναβάθμισης Mi 4LTE-CT σε marshallow

To πρόβλημα τελικά ηταν οτι το banggood στελνει την έκδοση Mi 4LTE-CT οπου CT=China Telecoms
      Τελικά κατάφερα και αλλαξα την ρομ όπως λενε οι οδηγείες και εβαλα την 7.1.5.0 stable μεσω του updater της συσκευής.
      H διαφορά εμφανης απο εκει που ειχα 886MB ram ελευθερη πλέον έχει 1,2 GB ελεύθερη.
      Μετά λεω δεν κανω μια προσπάθεια μπας και καταφερω να κανω flash την τελευταία ελληνική fastboot rom ?
      Τζίφος βγαζει παλι το ιδιο λαθος. Οπότε ''καθαρη'' εγκατάσταση μεχρι στιγμής το ξεχνάμε...

Μπορεί να μου πει καποιος ποια ειναι η τελευταία ελληνική κιτκατ ρομ που μπορω να κατεβασω για να κανω μερικές δοκιμές ακομα?
      Εδω εχει αρκετες εδω αλλα δεν καταλαβαίνω ποιές είναι κιτ-κατ?
      xiaomi-miui.gr/community/wsif/…6-5-26-Xiaomi-MI-4/#files