Διαφήμιση

προβλημα με ηχειο-Redmi Note 3

• προβλημα με ηχειο-Redmi Note 3

Καλημερα σας , δυστυχως εχω καποιο προβλημα με το ηχειο της συσκευης . Στα καλα καθουμενα ειναι σα να μην εχω ηχειο . Εχω δοκιμασει (νομιζω) τα παντα απο ρυθμισεις αν και δεν πειραξα κατι μηπως το επαναφερω , τπτ . Εχω κανει επαναφορα σε εργοστασιακες ρυθμισεις παλι τπτ . Επειδη τελευταια ειχα συνδεσει τη συσκευη με bluetooth ηχειο την ξανασυνδεσα και παιζει κανονικα . Επισης με ακουστικα ολα ειναι ενταξει . Το κινητο ειναι αγορασμενο απο Vickmall και το εχω στα χερια μου απο την προηγουμενη παρασκευη , 8 μερες δλδ . Παιζει να ειναι καποιο bug ? Το ελπιζω να ειναι γιατι αλλιως με βλεπω να μενω κανα διμηνο χωρις κινητο αφου λογικα θα πρεπει να το στειλω πισω κινα . Επισης αν χρειαστει να το στειλω πισω κινα για επισκευη η αλλαγη συσκευης με ποιον μιλαω ? Με Vickmall ? Με Xiaomi ?

Οτι βοηθεια παρακαλω ευπροσδεκτη , ελπιζω να εχω ξεχασει να κοιταξω κατι η τελοσπαντων με τη βοηθεια σας να μπορεσω να λυσω το προβλημα

Ευχαριστω εκ των προτερων

(αν εχω κανει καποιο λαθος με το ποσταρισμα η το που το ποσταρα παρακαλω διορθωστε με )
    • Ο/H geoamr έγραψε:

Επισης με ακουστικα ολα ειναι ενταξει .
      Αν ειναι bug θα έχει κολλήσει λογικά τώρα και θα κάνει redirect τον ήχο στα ακουστικά μονιμα (ασχετα που τα αφαιρεσες). Δοκίμασες μετά τα ακουστικά να συνδέσεις το bt ηχείο και μετά να αποσυνδέσεις τα πάντα?
    • Διαφήμιση
    • δοκιμασα χτυματακια μετα την συμβουλη σας , τιποτα . Τωρα οσο αναφορα το bug , οταν καταλαβα οτι δεν παραγει καθολου ηχο ημουνα στη δουλεια και δεν ειχα μαζι μου ουτε ακουστικα ουτε καποια συσκευη bluetooth . Αφου λοιπον εξαντλησα ολες (θεωρητικα) τις ρυθμισεις το επανεφερα στις εργοστασιακες ρυθμισεις . Με αυτο δεν εγινε κατι και επειδη τελευταια φορα το ειχα συδεσει με τα ηχεια bt με το που σχολασα εκανα αυτο , το συνδεσα με το bt και ολα ενταξει ,μετα το bt ηχος ομως παλι τπτ , δοκιμασα μετα με τα ακουστικα και ολα ενταξει , μετα τα ακουστικα παλι ηχος τπτ . αν ειναι bug λογικα θα ειναι κατι με το bt γιατι αυτο ηταν το τελευταιο που εκανα πριν διαπιστωσω οτι δεν εχω ηχο . Τωρα , υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω στην περιπτωση που ειναι bug ? Φλασαρισμα ? Root ? Και ειμαι και ασχετος γμτ . Εδω δεν ξερω καλα καλα τη διαφορα μεταξυ φλασαρισματος και root .Κι αν ειναι bug με την επαναφορα στις εργοστασιακες δε θα ειχε επανερθει ? Υποψιν πως οτι κανω θα πρεπει να ειναι κατι που μετα να με καλυπτει η εγγυηση .
    • Ο/H geoamr έγραψε:

δοκιμασα χτυματακια μετα την συμβουλη σας , τιποτα . Τωρα οσο αναφορα το bug , οταν καταλαβα οτι δεν παραγει καθολου ηχο ημουνα στη δουλεια και δεν ειχα μαζι μου ουτε ακουστικα ουτε καποια συσκευη bluetooth . Αφου λοιπον εξαντλησα ολες (θεωρητικα) τις ρυθμισεις το επανεφερα στις εργοστασιακες ρυθμισεις . Με αυτο δεν εγινε κατι και επειδη τελευταια φορα το ειχα συδεσει με τα ηχεια bt με το που σχολασα εκανα αυτο , το συνδεσα με το bt και ολα ενταξει ,μετα το bt ηχος ομως παλι τπτ , δοκιμασα μετα με τα ακουστικα και ολα ενταξει , μετα τα ακουστικα παλι ηχος τπτ . αν ειναι bug λογικα θα ειναι κατι με το bt γιατι αυτο ηταν το τελευταιο που εκανα πριν διαπιστωσω οτι δεν εχω ηχο . Τωρα , υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω στην περιπτωση που ειναι bug ? Φλασαρισμα ? Root ? Και ειμαι και ασχετος γμτ . Εδω δεν ξερω καλα καλα τη διαφορα μεταξυ φλασαρισματος και root .Κι αν ειναι bug με την επαναφορα στις εργοστασιακες δε θα ειχε επανερθει ? Υποψιν πως οτι κανω θα πρεπει να ειναι κατι που μετα να με καλυπτει η εγγυηση .
      Ναι με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα είχε καθαρίσει....Μήπως έφαγε καμία ..... σαβούρδα και κουνήθηκε το μεγαφωνάκι?
      Κάνε τα hardware test να δεις... Settings>About phone και πάτα μερικές φορές πάνω στην έκδοση kernel... Λογικά και στο Note 3 έτσι θα μπαίνει.
    • Ναι ετσι μπαινει αλλα απο τις 30 επιλογες που εχει ποια να διαλεξω ? Δεν βλεπω καποια επιλογη σε σχεση με το ηχειο . Επισης σαβουρδα δεν εφαγε γιατι το προσεχω σαν τα ματια μου και γιατι στο προηγουμενο τηλ που ειχα εσπασα δυο οθονες ...
    • Ο/H geoamr έγραψε:

Ναι ετσι μπαινει αλλα απο τις 30 επιλογες που εχει ποια να διαλεξω ? Δεν βλεπω καποια επιλογη σε σχεση με το ηχειο
      Απο δω και πέρα, βαδίζω σε άγνωστα νερά ;) Δεν έχω πιάσει αυτό το κινητό ποτέ στα χέρια που... Από ότι βλέπω στον κώδικα έχει επιλογές για speaker κλπ, ψάξτο λίγο.
    • Διαφήμιση
    • Εχει επιλογη (σου αναφερω σχετικες με το προβλημα) Play mp3 , Headset plug in, Headset key , Headset plug out ,Headset loopback ,Bluetooth ,Bluetooth address . Το play mp3 το περασε (ηχος τπτ), τα Headset τα περασε ολα εκτος απο το key για λογο που δε μπορω να καταλαβω , τα bluetooth δε μπορω να τα περασω γιατι δεν εχω καποια συσκευη bt τωρα στο σπιτι ...
    • Αν μπορώ να σε βοηθήσω λίγο, βλέπω στην 6.1.21 ενδεικτικά τα παρακάτω:

<string name="mic2_spk_loop">Sub mic to speaker loopback</string>
      <string name="play_music_on_sd">Play mp3 on SD card</string>
      <string name="speakerinfo">speaker test</string>
      <string name="speak_from_mic">Speaking to the MIC, the speaker playback. Judge whether there is sound.</string>

Άρα το Play mp3 που είπες, μάλλον μας κάνει. Θα πρέπει να ακούς την μουσική από το ηχείο ;) Για να μην την ακούς, μάλλον ή έχουν κουνηθεί οι επαφές του ηχείου ή δυστυχώς χάλασε η συσκευή. Μήπως να δοκίμαζες λίγο ακόμα με μικρά χτυπηματάκια;;
    • Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssss

Με λιγο πιο 'βαρια' χτυμηματακια (λιγο ελειψε να βγαλω τη ματσολα) και ενω ειχα μουσικη (για κουφους..αφου δεν ακουγοταν τπτ) να παιζει , το ηχειο εστρωσε .

σας ευχαριστω ιδιαιτερα dnomikos και εσενα Bodai για τον χρονο που αφιερωσατε στο προβλημα μου .
      στην περιπτωση αυτη τι γινεται ομως ??? το κραταω ?? το στελνω πισω ? το δινω σε καποιον τσακαλο που εχω να το δει ??
      Γιατι πιστευω οτι κατι απο αυτα θα επρεπε να κανω , δε μπορω καθε φορα (που μπορει και να μη ξανασυμβει) να το βαραω , θα με κλεισουυν μεσα για κακοποιηση .... :)

Παιδες ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας
    • φιλε geoamr συγνωμη που θα σε στεναχωρησω με αυτο που θα πω .
      το ιδιο προβλημα ειχα και εγω στο redmi note 4g το προβλημα μου παρουσιαστηκε με το που ανοιξα το ραδιοφωνο κ εκτοτε σταματησε να δουλευει το ηχειο !
      πιστευα οτι το προβλημα θα λυνοταν αν αλλαζα rom και οτι ειχε να κανει με το software αλλα δυστυχως τα πραγματα δεν ειχαν την καταληξη που περιμενα ...
      μετα απο αυτο προεβει σε αγορα ηχειου απο εξωτερικο μιας και η xiaomi δεν εχει επισημο service στην ελλαδα .
      ετσι πιστευα οτι με την αγορα του ηχειου θα ελυνα το προβλημα..αμ δε !
      τα πραγματα ομως δεν πηγαν οπως τα περιμενα και τελικα δεν ειχε να κανει με το ηχειο (δυστυχως για εμενα)
      το προβλημα ειναι hardware και πιθανον χρειαζεται να αντικαταστησης το παρακατω αντιστοιχως για το δικο σου κινητο ενδεικτικα για να εχεις μια εικονα aliexpress.com/premium/board-r…chText=board+redmi+note+3

και τελος για την ιστορια το τηλ το εχω δωσει στην μικρη μου κορη για χρηση taplet μιας και εχω ηδη εχω παραγγειλη το redmi note 3 και ευχομαι να μην αντιμετωπισω ξανα το ιδιο προβλημα.
    • Διαφήμιση
    • ουπς σορρυ ..την ωρα που εγραφα ειχες καλα νεα να μας αναφερεις κατι που ειδα μετα που ειχα στειλη το μνμ
      τελος καλο ολα καλα μπραβο