Διαφήμιση

προβλημα με αναβαθμιση ρομ επειγον

• 1)ναι ειναι αληθεια.πρεπει να καρταμε τα δεδομενα μας και στον υπολογιστη παραδειγμα η σε καποιο αλλο μεσο αποθηκευσης γενικα.
      microsd ειχα αλλα den την διαβαζε,αλλα με τον τροπο που ειπε ο roseman ολα πηγαν καλα.και τον πρωτιμο αυτον τον τροπο me το τερματικο λογο αρκετων χρονων λειτουργιας λειτουργικου linux.
      πανω σε αυτο ομως εχω μια απορια.το miflash sto pc εχει και γραφικο περιβαλλον.τι κανεις απο εκει;;;αυτο που καναμε με το τερματικο δεν θα μπορουσαμε να το κανουμε απο εκει;;;

2)οσον αφορα τωρα το root δεν θα το επιτρεψει ξανα η xiaomi;;;δηλαδη πρεπει να εχω ξεχωριστη εφαρμογη οπως το supersu;;;μεχρι τωρα υπηρχε η επιλογη στο κεντρο ασφαλειας και ηταν πολυ βολικο.δεν θα υπαρχει αλλο αυτη η επιλογη;;;;
      και αν ειναι οντως ετσι πρεπει υποχρεοτικα να κανω το κινητο root me supersu;;;δηλαδη αν θελω να βαλω kingo root γα την δημιουργια root δεν γινετε;;;

3)για τον τροπο που αργοτερα θα γινετε η αναβαθμιση ενταξει θα ρωτησω στον οδηγο.
    • Ο/H roseman1986 έγραψε:

πήγε να περάσει την ρομ απευθείας και του κολλούσε στο cwm, δεν μπαίνει/ εμπενε (εν ξέρω) ώστε να περάσει την ρομ βάση του οδηγού.
      Δεν ξέρω εάν περάσει την προηγούμενη ρομ μέσω adb push να την κάνει install με cwm που εχει, ώστε να ανοίξει κανονικά και μετά να πιάσει τον οδηγό, γιατί δεν θέλει να χάσει τα δεδομένα του.
      ΜΟΝΟ απο MiRecovery μπορεί να μπει η νέα rom.
      Η νέα rom αλλάζει τα partitions της συσκευής και για λόγους ασφαλείας το έχουν πολύ "σφιχτό" για να μη μπορείς εύκολα να κάνεις ζημιά στη συσκευή υποθέτω.
      Γιαυτό το λόγο θα δεις οτι για να περάσουμε την νέα Marshmallow rom πρέπει πρώτα να κάνουμε flash την xiaomi.eu_multi_cancro_5.12.17_v7-4.4.zip γιατί αυτή περιλαμβάνει script το οποίο αλλάζει το partition στο mi3. Χωρίς το αλλαγμένο partition ΔΕΝ γίνεται να φλασαριστεί η Marshmallow Rom. Γιαυτό σας έβγαζε σφάλμα. Αλλά εντάξει αφού το σώσατε μια χαρά :thumbsup:

Ο/H blackm76 έγραψε:

το miflash sto pc εχει και γραφικο περιβαλλον.τι κανεις απο εκει;;;αυτο που καναμε με το τερματικο δεν θα μπορουσαμε να το κανουμε απο εκει;;;
      Ναι υποτίθεται οτι το MiFlash είναι εργαλείο της ίδιας της εταιρίας και έχει φτιαχτεί για ειδικό σκοπό. Πίσω απο το MiFlash σίγουρα τρέχουν εντολές adb αλλά είναι έτσι φτιαχμένο για να σου απλοποιεί τη διαδικασία. Άλλωστε δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τις εντολές dos ή unix. ;)

Ο/H blackm76 έγραψε:

οσον αφορα τωρα το root δεν θα το επιτρεψει ξανα η xiaomi;;;δηλαδη πρεπει να εχω ξεχωριστη εφαρμογη οπως το supersu;
      Προς το παρόν απ'οτι καταλαβαίνω και εγώ το έχουν αφαιρέσει. ΑΛΛΑ πιστεύω οτι στο μέλλον θα το ξαναβάλουν ενσωματωμένο στις roms, κυρίως στις devs εφόσον αυτή είναι η λογική της εταιρίας. Τώρα είναι ενα ΠΟΛΥ μεταβατικό στάδιο και προφανώς προσέχουν πάρα πολύ στη μετάβαση απο 4.4.4 σε 6.0.1 και το root θα μπορούσε πολύ εύκολα να την κάνει δύσκολη. Οπότε ευελπιστώ στο μέλλον να γίνει όπως ήταν πριν. Θα δείξει!

Διάβασε τον οδηγό λέξη λέξη και κάνε την μετάβαση. Αν τα κάνεις όλα σωστά δε θα χάσεις τίποτα. Άλλωστε όπως θα διαβάσεις στο νήμα με τις οδηγίες, το κατάφεραν πολλοί! :thumbsup:
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

πανω σε αυτο ομως εχω μια απορια.το miflash sto pc εχει και γραφικο περιβαλλον.τι κανεις απο εκει;;
      Μια απλή γραφική παρουσίαση είναι, όπως ακριβώς σου λέει ο @iAmLiakos.

Ο/H blackm76 έγραψε:

αυτο που καναμε με το τερματικο δεν θα μπορουσαμε να το κανουμε απο εκει;;;
      Αυτο ένα απλό copy (αντιγραφή) ήταν. Καλά όμως που το σκέφτηκε ο @roseman1986 και ξεκολλήσατε
    • Διαφήμιση
    • ναι το σωσαμε προς το παρον και δεν επιχειρω να βαλω την καινουρια ρομ πριν μου λυθουν ολες οι αποριες για καθε λεπτομερια.
      λοιπον δεν μου απαντησατε σε μερικες ερωτησεις.

1)ακομα και να την κανω την αναβαθμιση απο τον οδηγο που μου δειξατε μετα καθε φορα με την ιδια διαδικασια απο τον οδηγο πρεπει να γινετε η αναβαθμιση η οπως καναμε μεχρι τωρα;;;;

2)επισεις δεν απαντησατε αν μπορω να χρησιμοποιησω οποια εφαρμογη θελω για ροοτ.δηλαδη πρεπει υποχρεοτικα να χρησιμοποιησω την supersu;δεν μπορω να χρησιμοποιησω την kingo root;;

και μερικες δικες μου που πρεπει να ενημερωθω....

3)τι ειναι md5;;;;

4)καθαρη εγκατασταση σημαινει οτι κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και μετα ξαναπερνας οποια ρομ θες απο την αρχη εσυ;;;

5)τι ειναι fastboot;;;
    • παιδια τηγν εκανα την αναβαθμιση τελικα και πηγαν ολα μια χαρα.μερικες αποριες που εχω τις ρωταω στο post πρωτης εγκαταστασης.
    • Μπράβο σου !!
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • ευχαριστω.μονο αν μπορειτε απαντιστε στις αποριες μου στο αλλο ποστ γιατι πραγματικα με προβληματιζουν.
      και παλι ευχαριστω.
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

3)τι ειναι md5;;;;

4)καθαρη εγκατασταση σημαινει οτι κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και μετα ξαναπερνας οποια ρομ θες απο την αρχη εσυ;;;
      Για το md5 υπάρχει ολόκληρο τόπικ που εξηγά και το τι είναι και πως το κάνουμε. Μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες άρα να μην το αναπτύξω εδώ.

Καθαρή εγκατάσταση ναι είναι όταν σβήνουν τα πάντα από το κινητό και πάνω σε καθαρό κινητό περνάς τα σωστά δεδομένα.