Βλέπω δυστυχώς πως το θέμα με την REVOLUT δεν "τραβάει"...και επειδή τα πλεονεκτήματα από την χρήση αυτής της κάρτας, ακόμη και τώρα, είναι πολλά, θα έπρεπε να γίνει επικαιροποίηση του οδηγού γιατί πολλά έχουν αλλάξει ειδικά στην μεταφορά ΕΥΡΩ.
Χρησιμοποιώ χρόνια την κάρτα και πριν λίγες μέρες που θέλησα να κάνω μια αγορά για κάποιον φίλο δεν κατάφερα να μεταφέρω τα χρήματα αφού είδα πως πλέον μπαίνουν κατευθείαν στην κάρτα (?) αφού στο top-up via transfer στα euro, Beneficiary [/b](δικαιούχος) είσαι ο ίδιος κι όχι η τράπεζα. Εν τω μεταξύ το ΙΒΑΝ που δίνει αναφέρεται σε τράπεζα της ΛΙΘΟΥΑΝΊΑΣ και το BIC είναι Αγγλίας ( U.K.)!!! Τουλάχιστον στην eurobank που δοκίμασα λέει "Η επιλογή της χώρας δεν συμπίπτει με τον Κωδικό Τράπεζας (BIC)"[/b]
Φυσικά μ' αυτά τα δεδομένα δεν κάνεις μεταφορά ούτε ενός ευρώ!!!
Κάποιος με ανάλογη πρόσφατη εμπειρία?
Με ποια τράπεζα προσπαθείς?Εδώ και λίγο καιρό έχει δοθεί προσωπικό ΙΒΑΝ που ανήκει σε τράπεζα Λιθουανίας ενώ το BIC είναι Αγγλικό. Προς το παρών μόνο η εθνική τράπεζα κάνει τη συναλλαγή χωρίς πρόβλημα,οι άλλες βλέπουν άλλο ΙΒΑΝ και άλλης χώρας ΒΙC και δεν προχωράει η συναλλαγή.
Κάνε τη μεταφορά με τον παλιό τρόπο με το Reference number και δε θα έχεις πρόβλημα.
Πάντως εγώ με εθνική έχω κάνει δύο φορτίσεις και έγιναν κανονικά και πιο γρήγορα από τον παλιό τρόπο
Βγάλε δικό σου IBAN, μέσω της κάρτας (2 κλικς υπόθεση είναι) και ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείς να φορτίσεις απο ΕΘΝΙΚΗ και ALPHABANK (καρατσεκαρισμένο). Για τις άλλες τράπεζες έχω ακούσει τα προβλήματα που αναφέρεις.
Για τον Αύγουστο όμως η ΕΘΝΙΚΗ έχει καλύψει το όριό της, οπότε η μόνη σίγουρη, μέχρι τώρα, λύση είναι με την ALPHABANK...
Πάντως εγώ με εθνική έχω κάνει δύο φορτίσεις και έγιναν κανονικά και πιο γρήγορα από τον παλιό τρόπο
Και εγώ είχα επιτυχία με την ΕΘΝΙΚΗ (και πήρε μόλις μια εργάσιμη μέρα να πιστωθούν τα χρήματα), αλλά στις 9 Αυγούστου η Εθνική κάλυψε το μηνιαίο όριό της, όποτε, μέχρι και το τέλος του μήνα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Εθνική.
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις...δεν περίμενα τέτοια μπερδέματα από τις Ελληνικές τράπεζες (εδώ γελάμε!!!)
Τακτοποιήθηκε το θέμα μέσω της ALPHA BANK με τον παλιό καλό τρόπο κι ας μην φανούν τα χρήματα αμέσως.
(ξέρετε Reference και τα υπόλοιπα)
Για τον φίλο που ρώτησε : ποτέ δεν κάνω τραπεζικές συναλλαγές μέσω smartphone, δεν τον εμπιστεύομαι αυτόν τον διάολο..
Ακόμη και την εφαρμογή της Revolut την ανοίγω μέσω υπολογιστή με το BlueStacks.
λοιπόν παιδιά χρειάζομαι βοηθεια. Εστειλα λεφτά μέσω alpha bank στην revolut και πλέον σου δίνει προσωπικό iban στο top up. Πήγα μεταφορές εκτός Ελλάδας έβαλα τον iban το bic μετά έβαλα πιστωτικές κάρτες και αιτιολογία έβαλα το reference number που κάναμε με τον παλιό τρόπο. Τα λεφτά θα πάνε ή έκανα χαζομάρα ?