Διαφήμιση

Οδηγός Αποφυγής Μεγάλων Προμηθειών του Paypal από την Μετατροπή Συναλλάγματος.

• Οδηγός
  • Ούτε σε εμένα έγινε καμία χρέωση προς το παρών, είναι σε κατάσταση "CHECKING"
  • Το paypal πάντα κάνει έλεγχο για το οτιδήποτε.. Πριν κανα μήνα δεν την έβαζε καν..

• Διαφήμιση
  • Αυτό ακριβώς, αφού δέχεται την εισαγωγή λογαριασμού πλέον είναι καλό σημάδι, άντε να ζητήσουν και καμία ταυτότητα/διαβατήριο για επιβεβαίωση
  • Ενημερωτικά:
    Τον τραπεζικό λογαριασμό, όπως είδατε, τον δέχεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, χωρίς τηλέφωνα ή άλλες "συμφωνίες".
    Στον τραπεζικό λογαριασμό που πρόσθεσα, έκανα δοκιμαστικό "withdraw" που δούλεψε κανονικά (μόλις 10€).
    Αλλά επίσης σύνδεσα και την αντίστοιχη (του τραπεζικού λογαριασμού) χρεωστική κάρτα, την οποία "εγκαινίασα" κανονικότατα, αγοράζοντας διάφορα ψιλολόγια, από διαφορετικά καταστήματα και χώρες... (Κίνα, Γερμανία, UK κ.λ.π.)
  • Σε forum άλλου ενδιαφέροντος στο οποίο είμαι μέλος και στο οποίο γίνονται πολλές αγορές από το εξωτερικό, δημοσίευσαν σήμερα οτι στην Τράπεζα Πειραιώς από το μεσημέρι της 2 Αυγούστου επιτρέπονται πλέον οι συναλλαγές με κάρτες πληρωμών σε σελίδες του εξωτερικού στις κάτωθι κατηγορίες:

1. Αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης
    2. Αγορές οικιακού εξοπλισμού
    3. Αγορές ηλεκτρονικών ειδών / εξοπλισμού
    4. Αγορές καλλυντικών
    5. Συναλλαγές με εταιρείες video games

Στο site της τράπεζας δεν έχω βρει κάτι σχετικό, αλλά στις επιτρεπόμενες συναλλαγές μέσω καρτών αναφέρει το εξής:
    Στις αγορές μέσω Internet/Τηλεφώνου στο εξωτερικό εξαιρούνται συναλλαγές σε κατηγορίες εμπόρων που σχετίζονται με:
    - Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό

- Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες

- Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια

- Αγορές σε κοσμηματοπωλεία

- Υπηρεσίες telemarketing

- Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

- Υπηρεσίες γνωριμιών

- Αγορές υπηρεσιών εστίασης

Τελευταία ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2016

• Διαφήμιση
  • Μόλις πρόσθεσα και εγώ ένα λογαριασμό. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το checking που γράφει μάλλον είναι το είδος του λογαριασμού που σχεδόν όλοι έχουμε checking account. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο. Παλιά ίσως και να ήθελε αν κρίνω από κάτι βίντεο που είδα στο youtube. Δηλαδή τις επόμενες 3-4 ημέρες από την προσθήκη του λογαριασμού, κάνει κατάθεση το PayPal δυο μικροποσά πχ 0,12 ευρώ και πας εσύ μέσα στο PayPal και βάζεις στην επιλογή verify αυτά τα δυο μικροποσά ακριβώς για να γίνει η επαλήθευση. Αλλά τώρα δεν υπάρχει επιλογή verify. Άρα ίσως δεν χρειάζεται κάτι άλλο αν λάβουμε υπόψη και την ανάληψη που έκανε ο @caeser χωρίς κανένα πρόβλημα :)
  • Μια ερώτηση.. Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αγοράζαμε χωρίς Capital C. και δεν θυμάμαι, αφού λοιπόν άνοιξαν οι αγορές και μπορούμε να αγοράσουμε από παντού, έκανα τις ρυθμίσεις που λέει ο οδηγός και μετά αγόρασα σε δολάρια. Όμως είδα από την τράπεζα μια extra χρέωση συναλλάγματος 2.5 ευρώ, αυτό υπήρχε πάντα?
  • Δεν θυμάμαι, αλλά το διαφορετικό που διαπιστωσα εγώ ανοίγοντας νέο λογαριασμό για έναν φίλο είναι οτι η κάρτα του (alpha bank debit visa) έγινε άμεσα αποδεκτή χωρίς χρέωση του 1,5€ και καταχώριση του 4ψηφιου αριθμού από τα στοιχεία συναλλαγής. Απλά δήλωσε το mail του, την κάρτα και τον τραπεζικό του λογαριασμο και χωρίς καν να κάνει επαλήθευση του δηλωμενου e-mail του στο paypal, προχώρησε σε αγορά. Αφού έκανε αγορά μετά θυμήθηκε να μπεί στο e-mail του για να πατήσει το λινκ επαλήθευσης. Και όλα αυτά βράδυ.
    Επίσης να ενημερωσω οτι την κάρτα της Εθνικής (debit mastercard) δεν την δέχτηκε.
    Δεν ξέρω πόσο καιρό ισχύει αυτή η διαδικασία μιας κι εγώ έχω paypal καμια 10ρια χρόνια.
    Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
    ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H koulouras έγραψε:

Μια ερώτηση.. Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αγοράζαμε χωρίς Capital C. και δεν θυμάμαι, αφού λοιπόν άνοιξαν οι αγορές και μπορούμε να αγοράσουμε από παντού, έκανα τις ρυθμίσεις που λέει ο οδηγός και μετά αγόρασα σε δολάρια. Όμως είδα από την τράπεζα μια extra χρέωση συναλλάγματος 2.5 ευρώ, αυτό υπήρχε πάντα?

Εξαρτάται σε ποια τράπεζα αναφέρεσαι. Η eurobank στις χρεωστικές κάρτες την είχε, η Πειραιώς έχει βάλει κάτι χρεώσεις για μετατροπή συναλλάγματος πρόσφατα, δεν θυμάμαι αν είναι fix ποσό ή ποσοστό επί του ποσού αγοράς. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δεις τι σε συμφέρει, για μεγάλα ποσά συμφέρει η τράπεζα, για μικρά ποσά το PayPal.

Sent from my huawei honor 3c using Tapatalk
    The day is my enemy, the night is my friend