Διαφήμιση

Εγκατασταση rom μπερδεμα

• Εγκατασταση rom μπερδεμα

Καλησπέρα μόλις παρέλαβα και εγώ το καινουργιο μου τηλέφωνο απο vickmall. Το τηλεφωνο ήρθε με την ελληνική rom 5.12.17. dev και με TWP 2.8.7. (αγγλική ?)
      Τώρα θα πρέπει να εγκαταστήσω την πιο καινούργια rom αυτη που έχει επάνω είναι κομμένη δλδ δεν έχει το τηλεκοντρολ και μερικά άλλα.
      Όταν μπαινω σε recovery και πατάω reboot κολλαει το τηλέφωνο.
      Σε recovery μου βγάζει μηνυμα unmodified system partition detected τι είναι αυτό?
      καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ευχαριστώ.
    • Ο/H vasdiam έγραψε:

Όταν μπαινω σε recovery και πατάω reboot κολλαει το τηλέφωνο.
      Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
      Μπορείς να περιγράψεις ή καλύτερα να μας πεις τα βήματα που ακολουθείς και από ποιον οδηγό ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε?
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • ευχαριστω για το ενδιαφερον.
      1ον το τηλέφωνο ήρθε με φορεμένη την ελληνική rom 5.12.17 dev
      να κάνω κατευθείαν αναβάθμιση στην 6 ή να ακολουθησω τον οδηγο για καθαρή εγκατάσταση απο την αρχή με εγκατασταση την αγγλοκινεζικη rom κτλ
      2ον οταν μπω sto recovery και πατήσω reboot κολάει
      3ον εκανα σβησιμο cash κτλ αλλα τώρα δεν μου προχωράει εάν δεν βάλω στοιχεία sto MII
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν στο τηλέφωνο έχουν βάλει μαλλον κουτσουρωμένη rom και δεν έχει τα mii εφαρμογές με αποτέλεσμα μετά το σβήσιμο των στοιχείων cache να μην μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα κατα το αρχικό setup.
      Πώς μπορώ να βάλω άλλη rom ?
    • Ο/H vasdiam έγραψε:

3ον εκανα σβησιμο cash κτλ αλλα τώρα δεν μου προχωράει εάν δεν βάλω στοιχεία sto MII
      Γύρνα την γλώσσα στα Αγγλικά μέχρι να τελειώσεις τις αρχικές ρυθμίσεις.
      Μετά μπορείς να γυρίσεις στα Ελληνικά. :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ένα ένα:

Αφού έχεις twrp, κάνε reboot to recovery.
      ΠΡΙΝ θα έχεις κατεβάσει και τοποθετήσει στην sd την rom που θέλεις να φορέσεις (αν δεν ξέρεις διάβασε τις διαφορές τους)
      Κατόπιν και αφού είσαι στο twrp και επειδή δεν είναι σίγουρο πως δεν είναι "πειραγμένη" η rom που ήρθε με την συσκευή σου, θα σου πρότεινα μέσα από twrp να κάνεις absolute full wipe ( αν δεν ξέρεις πως διάβασε τον οδηγό του.
      Μετά και αφού ολοκληρωθεί το wipe, ΔΕΝ θα κάνεις reboot, αλλά με το βελάκι "back" θα πας πάλι στην αρχική οθόνη οτυ twrp και θα επιλέξεις "Install".
      Θα του δώσεις την διαδρομή της rom που έχεις στην συσκευή σου και σε 10 λεπτά θα είσαι φρέσκος φρέσκος με νεα και κυρίως καθαρή rom.

Εγώ αυτό έκανα.
      Αν θέλεις περίμενε να απαντήσει και κάποιος έμπειρος.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Ένα ένα:

Αφού έχεις twrp, κάνε reboot to recovery.
      ΠΡΙΝ θα έχεις κατεβάσει και τοποθετήσει στην sd την rom που θέλεις να φορέσεις (αν δεν ξέρεις διάβασε τις διαφορές τους)
      Κατόπιν και αφού είσαι στο twrp και επειδή δεν είναι σίγουρο πως δεν είναι "πειραγμένη" η rom που ήρθε με την συσκευή σου, θα σου πρότεινα μέσα από twrp να κάνεις absolute full wipe ( αν δεν ξέρεις πως διάβασε τον οδηγό του.
      Μετά και αφού ολοκληρωθεί το wipe, ΔΕΝ θα κάνεις reboot, αλλά με το βελάκι "back" θα πας πάλι στην αρχική οθόνη οτυ twrp και θα επιλέξεις "Install".
      Θα του δώσεις την διαδρομή της rom που έχεις στην συσκευή σου και σε 10 λεπτά θα είσαι φρέσκος φρέσκος με νεα και κυρίως καθαρή rom.

Εγώ αυτό έκανα.
      Αν θέλεις περίμενε να απαντήσει και κάποιος έμπειρος.
      Απο την στιγμή που είναι dev θα βάλω την dev.
      Η stable μπαίνει απο developer ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vasdiam έγραψε:

Η stable μπαίνει απο developer
      Ναι αλλά με τον ίδιο τρόπο.
      Θα αρκούσε ένα factory reset, αλλά επειδή δεν ξέρεις τι rom φοράς -εννοώ κατά πόσο είναι πειραγμένη- ο ίδιος τρόπος είναι ΙΜΗΟ ενδεδειγμένος.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Ο/H vasdiam έγραψε:

Η stable μπαίνει απο developer
      Ναι αλλά με τον ίδιο τρόπο.Θα αρκούσε ένα factory reset, αλλά επειδή δεν ξέρεις τι rom φοράς -εννοώ κατά πόσο είναι πειραγμένη- ο ίδιος τρόπος είναι ΙΜΗΟ ενδεδειγμένος.
      Η developer rom ειναι root ενω η stable rom όχι εκτος των άλλων απο όσα κατάλαβα σωστα?
    • Πολύ σωστά. Επίσης επειδή ο κύκλος της είναι πιο μεγάλος από την dev δεν έχει ενσωματωμένες τις τελευταίες διορθώσεις.
      Από την άλλη, επειδή η dev είναι κατά κάποιο τρόπο σε κατάσταση beta, πιθανά να αντιμετωπίσεις ορισμένα bugs τα οποία φυσικά διορθώνονται στην επόμενη κατά μεγάλο ποσοστό.
      Επίσης ότι πρόβλημα έχω εγώ που έχω την ίδια συσκευή με εσένα, δεν είναι βέβαιον πως θα το αποκτήσεις και εσύ.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Πολύ σωστά. Επίσης επειδή ο κύκλος της είναι πιο μεγάλος από την dev δεν έχει ενσωματωμένες τις τελευταίες διορθώσεις.
      Από την άλλη, επειδή η dev είναι κατά κάποιο τρόπο σε κατάσταση beta, πιθανά να αντιμετωπίσεις ορισμένα bugs τα οποία φυσικά διορθώνονται στην επόμενη κατά μεγάλο ποσοστό.
      Επίσης ότι πρόβλημα έχω εγώ που έχω την ίδια συσκευή με εσένα, δεν είναι βέβαιον πως θα το αποκτήσεις και εσύ.
      Οπα στο τελευταίο με μπέρδεψες. Δλδ επειδή είναι beta εαν εγω έχω ενα αλφα πρόβλημα ενώ εσυ μπορει να μην το έχεις ?
      Και εάν θελω root σε stable πως το κάνω ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vasdiam έγραψε:

Οπα στο τελευταίο με μπέρδεψες. Δλδ επειδή είναι beta εαν εγω έχω ενα αλφα πρόβλημα ενώ εσυ μπορει να μην το έχεις ?
      Και εάν θελω root σε stable πως το κάνω ?
      Μάλλον δεν το είπα σωστά.
      Η dev έχει εβδομαδιαίο κύκλο. Είναι λοιπόν προφανές πως έχει ενσωματωμένα νεα χαρακτηριστικά τα οποία είναι πιθανόν να μην είναι δοκιμασμένα και να περιέχουν κάποιο bug -για αυτό την χαρακτήρισα "beta".
      Αν πας στο νήμα οποιασδήποτε dev rom, θα παρατηρήσεις πως φίλοι με ίδια συσκευή αναφέρουν διαφορετικά προβλήματα. >Εγώ ας πούμε, για την χρήση που του κάνω δεν έχω κανένα.

Για το root σε stable δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Ίσως με το su...αλλά και πάλι μην βασιστείς στην δική μου απάντηση σε αυτό το θέμα.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.