Διαφήμιση

Αυτονομια

• Καλησπέρα φίλε μου, για μένα δεν υπάρχει η έννοια "καλύτερη rom" καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν την αυτονομία πχ.
      Αυτό που θέλω να σου πω εγώ και γιαυτό σου απαντάω είναι έναν ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ που αφορά τις roms. Στον γενικό κανόνα λοιπόν, οι τελευταίες roms θα έχουν καλύτερη αυτονομία αλλά και σταθερότητα. Και αυτό γιατί γίνονται ΠΟΛΛΕΣ διορθώσεις πάνω σε αυτούς τους 2 τομείς.
      Τώρα προφανώς, θα υπάρχουν roms τελευταίες που έχουν κάποια bugs ή δεν τα πάνε καλά στον τομέα της αυτονομίας, αλλά συνήθως στην επόμενη τα διορθώνουν όλα.

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ με βάση το παραπάνω, είναι να περνάς συνέχεια τις τελευταίες roms, και με βάση τη δική σου χρήση να κρίνεις εαν σε ικανοποιεί ή όχι η έκδοση.
      Στην προσωπική μου εμπειρία με το mi3 σε πάνω απο 1 χρόνο και με ΟΛΕΣ τις developers που έχουν βγει απο τότε, θα σου πω πως υπήρχαν roms που έβγαζε 1 ώρα sot και 1 μέρα αναμονή. Υπήρχαν roms που έβγαζε 4 ώρες sot και 3 μέρες αναμονή(νόμιζα οτι κάτι είχε πάθει η συσκευή). Με τις τελευταίες είμαι με 3 ώρες sot και 2 μέρες αναμονή.
      Όλα αυτά φυσικά με ανοιχτά ΠΑΝΤΑ τα data, gps, wifi,automatic brightness, sync και απο πίσω ανοιχτές(στο autostart) περίπου 8-10 εφαρμογές.

Τώρα εαν έχει όρεξη κανένας φίλος απο εδώ μέσα, ας γράψει και τη δική του εμπειρία (καλύτερη ή χειρότερη) απο το redmi note 2 του καθώς εκεί εγώ δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία. Απλά μοιράστηκα μαζί σου την εμπειρία μου μέχρι τώρα με τα Xiaomi και το MIUI. :thumbsup:
    • Διαφήμιση
    • Αυτό ακριβως

Και ο κύριος παραγοντας που κρίνει μια ρομ ειναι παντα η χρήση που κανει ο ΚΑΘΕΝΑΣ , γιατί πιστεψε αλλο screen on time θα βγάλει σε σενα που πχ θα κυκλοφορεις ολη την ωρα εξω με φωτεινοτητα πανω απο τη μεση, τσεκαρωντας συνεχεια το κινητο κλπ, και αλλη σε μενα που θα ειμαι με κατω απο τη μεση φωτεινοτητα και κατσω σερί με το κινητο στο χερι να κανω browsing , να διαβαζω πραγματα κλπ
      Xiaomi mi3
      Oneplus 3
    • Κι όμως παιδιά δεν ειναι σε ολες τις περιπτωσεις ετσι, με την 5.12.10 από τις 7 το πρωί με νορμαλ χρήση και με συχνά αναμα της οθόνης της συσκευής λιγο μουσική στα ακουστικά, λίγο browsing, λίγο 3g, λιγο wifi, φωτεινοτητα λιγο κατω απ τη μεση στο αυτοματο και τώρα 21:00 ή ώρα και είμαι στο 48% ενώ με την 6.1.29 τώρα θα ειμουν στο 15% και ίσως λέω και πολύ, να μην αναφέρω τα άπειρα κολλήματα, κρασαρισματα εφαρμογων, κατι 20% καταναλωσεις του chrome και αλλων εφαρμογων που ετρεχαν διχως λογο εξηγηση, κατι 1.5 gb ram καταναλωση μονιμα χωρις λογο επισης αλλα και που σερνόταν το κινητό γενικα λες και ηταν μονοπυρινο με 512 mb ram, ίσως είναι νωρίς για να βγάλω συμπέρασμα αλλά ή συσκευή από χθες το βράδυ με την 5.12.10 dev ξανανιωσε, κυριολεκτικα νομιζω πως κραταω αλλη συσκευη στα χερια μου και δε νομίζω να αλλάξω rom τουλάχιστον για ένα αρκετα μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί ειμαι ευχαριστημένος με αυτή την έκδοση προς το παρών και πάντα μιλάω με επιφύλαξη γιατι ακομα ειναι νωρις, να αναφέρω ελάχιστα bugs που όμως δεν είναι τόσο σημαντικά σε σημείο να ενοχλούν.

Δεν ξέρω αν ο παρακάτω χρόνος μηδενιζετε γιατί έχω κανει και καμία δύο επανεκκινήσεις στη συσκευή μετά από τη τελευταία φορά που το έβαλα στη φόρτιση.

Επίσης μια επισήμανση μετά από πολύ ψάξιμο έχω βγάλει το συμπέρασμα πως το 3g ρουφάει τη μπαταρία με το καλαμακι κανονικά, επειτα το wifi αλλά σε μικρότερο βαθμό και αυτό ισχύει για όλες τις rom ανεξαιρέτως, σεβαστές οι απόψεις σας φυσικά και πάντα φιλικά ότι λέω είναι βάση προσωπικής μου εμπειρίας.
      Images
      • Screenshot_2016-02-09-21-18-19_com.miui.securitycenter.png

44,06 kB, 450×800, viewed 131 times