Αίτηση για ξεκλείδωμα έκανα αλλά τι ακριβώς περιμένω να έρθει; Κάποιος κωδικός, κάποιο λινκ, κάποιο mail; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί φυσικά δεν γνωρίζω τη διαδικασία αλλά κι επειδή τη συσκευή δεν την έχω ενεργή τώρα και χρησιμοποιώ την παλιά μου. Τον αριθμό δηλαδή που έδωσα στον Κινέζο και μου ήρθε κι ο κωδικός για να ολοκληρώσω τη διαδικασία αίτησης ξεκλειδώματος, τον έχω στην παλιά μου συσκευή. Μήπως πρέπει να βάλω τη SIM στο Note Pro για να μην έχω πρόβλημα όταν θα μου στείλουν αυτο που περιμένω; Ρωτάω ίσως και πράγματα "χαζά" αλλά πρώτη φορά μπαίνω σε τέτοια διαδικασία, τι να κάνω.
Καλησπέρα , κάτοχος και εγωMi Note ProΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ bootloader!
Κάνεις μια ειδική αίτηση στον ιστότοπο http://en.miui.com/unlock/
και ΈΠΕΙΤΑ κάνεις τεράστια υπομονή 15,20 ..έως και 30 ημέρες ώστε
να πάρεις "Έγκριση" - VERIFICATION απο την Xiaomi να μπορεσεις μέσω του ειδικού εργαλείου που θα σου δώσει (ΌΤΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΊ η αιτηση σου!)
Τελικά 11 μέρες μετά την αίτηση ήρθε το μηνυμα για το ξεκλείδωμα και με την πολύτιμη βοήθεια του renosxatzi (μέλος της κοινότητας) το τηλέφωνο είναι ΟΚ.
Πάντως με αυτό που κάνει ο Κινέζος δεν ξέρω τι κέρδος μπορεί να έχει, αφού από την ταλαίπωρία αυτή στην οποία επιβάλλει τους ιδιοκτήτες ανά τον κόσμο το μόνο που καταφέρνει είναι να χάνει πελάτες.
Στη θεωρία μας είπε πως το κάνει για να μειώσει τις μαιμού συσκευές, μιας και αν πχ τώρα σου έδινε κωδικό τον έβαζες για ξεκλείδωμα και δεν άνοιγε ο bootloader σου, θα ήξερες ότι πήρες μαιμού και θα το επέστρεφες on time για να πάρεις το χρήμα σου πίσω.
Στην πράξη... μας τα έπρισε είναι η αλήθεια και θα μπορούσε να το κάνει με πιο απλό τρόπο ή με άμεση απάντηση και να τελειώνουμε και όχι να περιμένουν παιδιά 1 μήνα μετά και άλλοι να το λαμβάνουν σε 2 μέρες.