Διαφήμιση

πιθανόν πρόβλημα με το μικρόφωνο του note 2

• πιθανόν πρόβλημα με το μικρόφωνο του note 2

καλησπέρα σε όλους σας ,έχω αποκτιση εδώ και λίγο καιρό ένα redmi note 2 και παρατιρισα ότι σε μερικές κλήσεις ακούγομαι στο βάθος ,όχι σε όλες ,έχει αντιμετώπιση κάποιος άλλος φίλος το ίδιο πρόβλημα η εινε πρόβλημα δικτύου (COSMOTE) ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
      έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση με την τελευταία ελληνική rom ....
    • Το οτι συμβαίνει μερικές και όχι όλες τις φορές μου δείχνει να μην είναι θέμα hardware ή/και software.

Μήπως συμβαίνει σε συγκεκριμένες συνθήκες που μπερδεύεται το cancellation noise mic ίσως- ?
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Διαφήμιση
    • Μπορείς να ελέγξεις αν είναι καλυμμένο όταν μιλάς (ξέρεις είναι αυτό στο πάνω μέρος δίπλα από τις υπέρυθρες).

Δεν ξέρω τι άλλο να πω..
      Ίσως κάποια θήκη σου το ενοχλεί?

Μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο, παρά στιγμιαίο πρόβλημα του δικτύου -ίσως ούτε καν σε εσένα- και να ψάχνουμε τον ψύλλο...

Για δες τι λέει ο φίλος εδώ

Ο/H Mitsos έγραψε:

Όλα καλά με την 7.1.3 παιδιά όσο την χρησιμοποιήσω είμαι ευχαριστημενος και δεν έχω εντοπίσει τίποτα κακό. Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου συμβαίνει στο redmi note 2 από τότε που το αγόρασα ( και με την κινέζικη rom και με 7.1.1-7.1.3 Ελληνικές stable). Όταν κάνω κλήσεις και χρησιμοποιώ την ανοιχτή ακρόαση στο κινητό (ενεργοποιώντας την και απενεργοποιώντας την σε μια κλήση ) υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει το μικρόφωνο ομιλίας μόνιμα στην πάνω θέση.Τι εννοώ. Μόλις συμβεί αυτό το πράγμα το οποίο δεν ξέρω αν είναι κώλυμα η λάθος χειρισμος , σε κάθε κλήση που κάνω χωρίς ανοιχτή ακρόαση,τα δυο μικρόφωνα έχουν αλλάξει ρόλους, το κάτω είναι αυτό που κάνει το active noise canceling και το επάνω είναι το μικρόφωνο ομιλίας. Αυτό το πράγμα είναι καταστροφικό για τις κλήσεις γιατί δεν σε ακούνε καλά, πολύ στο βάθος, ενώ αν μιλάς ( όπως και τσεκαρα με δυο τηλέφωνα μαζί ) στο πάνω μικρόφωνο σε ακούνε καθαρά. Το πρόβλημα αυτό το λύνω κάνοντας wipe cache/dalvik cache και τα μικρόφωνα επανέρχονται και λειτουργούν κανονικά στις κλήσεις. Μήπως έχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα με το τηλέφωνο? Φοβαμαι πλέω να χρησιμοποιήσω την ανοιχτή ακρόαση στις κλείσεις... Νομίζω είναι κάτι σοβαρό και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό το πράγμα το προκαλώ εγώ ή είναι κάποιο κολλημα.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Βεβαιώστε πρώτα (και αυτό ισχύει για όλους όσους έχετε προβλήματα με μικρόφωνα) ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται απο τη θήκη του κινητού -- δηλαδή ότι η θήκη ΔΕΝ καλύπτει κάποια από τις τρύπες των μικροφώνων (κάτι που μπορεί να συμβεί με τις φτηνές θήκες)

Κοινώς..κάντε κλήσεις χωρίς θήκη και πείτε μας αν συνεχίζει να συμβαίνει
    • Μετα απο αρκετά πειράματα προκύπτει οτι ο κινητο εχει καπως aggressive noice canceling.
      Πιο συγκεκριμενα:
      Αν στο χωρο επικρατει ησυχια, οπως και να κραταμε το τηλεφωνο, γενικα δεν υπαρχει προβλημα
      Αν ομως υπαρχει χαμηλος αλλα συνεχης θορυβος (πχ ανοιχτο τζαμι αυτοκινητου) περπατημα κοντα σε λεωφορο με συνεχη κινηση, τοτε απομακρυνοντας το τηλεφωνο απο το αυτι, υπαρχει καποιο σημειο που η φωνη μας πνιγεται. Τυπικα αν κραταμε το τηλεφωνο στις 45 μοιρες στο αυτι μας το θεμα ειναι εμφανες. (βεβαια δεν ακουμε και καλα ετσι..)
      Αν τωρα στο δωματιο υπαρχουν και αλλοι που μιλανε/φωναζουν σχετικα κοντά μας, τοτε αν το κινητο δεν ειναι κολλημενο στο μαγουλο, τοτε μπορει να "εξαφανιζονται" ολοκληρες φρασεις, παντα σε συγχρονισμο με κορυφες στις φωνες του χωρου.
      Αν το κολλησουμε στο μαγουλο και μιλαμε κανονικα, και οχι χαμηλοφωνα, το προβλημα δεν υπαρχει.
      Απο την αλλη, η αποριψη θορυβου απο το γυρω χωρο ειναι σαφως καλυτερη απο αλλα κινητα.

Περισσοτερο για feature μοιαζει, παρα για bug. Παντως το κινητο στο σβερκο με το λαιμο στραβωμενο φτιαχνει και αυχενικο... :)
      Ισως να επιδεχεται καποιο tweaking απο το engineering mode, αλλα ειναι πολυ ευκολο να κανει κανεις τα πραγματα χειροτερα.

Ολα αυτα με gtv 6.1.29 και με δοκιμες με περισσοτερα του ενος note 2, ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ειναι θεμα hardware, και χωρις θηκες.
      (αν και δοκιμαστηκε και με θηκες στο πισω μερος που δεν αλλαζουν απολυτως τιποτε).
      Επισης, η χρηση ανοικτης ακροασης αλλαζει πληρως τη συμπεριφορα του παραπανω θεματος προς το καλυτερο μεν (αλλα με ανοικτη ακροαση δε).
    • Διαφήμιση
    • Ενα video που κανει wipe cache..... Γιατι να το δουμε σε video και να ακουμε και τον Ινδο....
    • Καλησπέρα μετά από περίπου ένα μήνα χρήσης και σε εμένα δεν δούλευε καθόλου τις περισσότερες φορές το μικρόφωνο , για μένα αυτό που έλυσε κατευθείαν το πρόβλημα είναι η απεγκατάσταση του Google Now το οποίο χρησιμοποιεί το μικρόφωνο όπως φαίνεται και στο παρασκήνιο....
    • Το δικο μου συνεχιζει και παιζει μια χαρα (6.2.18)
      Το τρελλο ειναι με ενα Prime ενος φιλου. Εχει σεταριστει κανονικα με miflash (Dev 5.12.17) και εδω και 3-4 μερες εχει μειωθει πολυ η ενταση του ακουστικου του με αποτελεσμα οταν καλει να μην ακουει σχεδον καθολου τον αλλο ενω τον ακουν μια χαρα. Του εκανα τα σχετικα wipe (dalvik & cache) και στην συνεχεια του περασα την 6.2.18 αλλα το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει...
      Εχει τυχει σε αλλον αυτο?
      Οποιος εχει αποψη ας δωσει μια εικονα
    • Μεχρι τωρα συζητουσαμε για μικροφωνο.
      Τωρα για το ακουστικο, μια πρωτη δοκιμη ειναι με ενσυρματα ακουστικα.
      Απο κει και περα, καλο το wipe, αλλα εχει και αυτο τα ορια του.
      Το πιο πιθανο ειναι βλαβη στο ακουστικο. Σπανιο μεν, οχι απιθανο δε.
    • Διαφήμιση
    • Τελικα το ανοιξαμε και οντως ηταν βλαβη στο ακουστικο...Αναμενουμε εντος των ημερων το ανταλλακτικο