Διαφήμιση

[Developer][ROM- gkalen-ΜiUi8-6.10.27 THUNDER] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

• ROM
    • Ενημερώθηκε
    • Xiaomi
    • Ο/H pechr έγραψε:

Αν κάποια στιγμή μπορέσεις ... κάνε κι ένα theme με την jordan carver :) :) :)

Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεις ...

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Images
      • uploadfromtaptalk1458391824559.jpg

33,12 kB, 270×480, viewed 255 times
      • uploadfromtaptalk1458391836359.jpg

34,3 kB, 270×480, viewed 253 times
      • uploadfromtaptalk1458391854405.jpg

16,27 kB, 270×480, viewed 251 times
      • uploadfromtaptalk1458391869626.jpg

20,26 kB, 270×480, viewed 234 times
      • uploadfromtaptalk1458391886199.jpg

108,5 kB, 720×1.280, viewed 122 times
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεις ...
      πονηρούληδες !!!!!!!

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

UPDATE to 6.3.17 ....

DOWNLOAD
      HM2014813 Redmi2TD THUNDER MiUi7-6.3.17
      mediafire.com/?dchhenureyhujhv

DOWNLOAD
      HM2014811 Redmi2 THUNDER MiUi7-6.3.17
      mediafire.com/?kf53bieoil7mr64

DOWNLOAD
      Mi4i Ferrari MiUi7-6.3.17
      mediafire.com/?j5bbm0e7g8tuc2p

DOWNLOAD
      RedmiNote2 Hermes MiUi7-6.3.17
      mediafire.com/?737uzqqa2rzvzha

CHANGELOG
      Αλλαγές στα fonts

EDIT
      Για το Mi4c Libra , αύριο ......

• Διαφήμιση
    • Φιλε μου διαβασα τον οδηγο για μαγειρεμετα στης ρομ και διαπίστωσα αρκετα τεχνικα λαθη τα οποια ειναι συμαντικα .Αν θες μπορω να στα αναφερω ή εδω ή με πμ.
    • Ο/H michael έγραψε:

Φιλε μου διαβασα τον οδηγο για μαγειρεμετα στης ρομ και διαπίστωσα αρκετα τεχνικα λαθη τα οποια ειναι συμαντικα .Αν θες μπορω να στα αναφερω ή εδω ή με πμ.

Το ξέρω , το'χω αναφέρει άλλωστε ότι υπάρχουν κάποια λάθη τα οποία θα διορθωθούν ..
      Περιμένω κι από κάποιον ν'αρχισει κάνα μαγείρεμα για να τα φτιάξουμε όλα όπως πρέπει.
      Ακόμα δε βλέπω κάποιον να έχει ξεκινήσει να παίζει όμως και το έχω αφήσει το θεμα μέχρι νεωτέρας..
      Δε χρειάζεται π.μ. , γι'αυτο φτιάχτηκε αυτό το νήμα για να κάνουμε συζητήσεις και ν'ανταλλαξουμε απόψεις.
      Οπότε προχωρας κανονικα με τις απόψεις σου για να το φτιάξουμε όπως πρέπει.
      Όπως βλέπεις το πρώτο ποστ στο τέλος , γράφει "υπό κατασκευή" , γι'αυτον ακριβώς το λογο

EDIT
      Παράδειγμα...
      Αν ξεκινήσει κάποιος να φτιάχνει κάποιο Ρομ και βγαίνει error λόγω του updater.script , θα το αναφέρει εδώ μαζί με τις αλλαγές που έκανε κι έτσι θα του δωθεί ή λύση για να προχωρήσει στο φλασαρισμα .
      Αφού λοιπόν γίνουν οι αλλαγές που πρέπει και το φλασαρει το προσωπικό του Ρομ επιτυχώς , μετά θα μπουν στο πρώτο ποστ οι αλλαγές με τη μορφή FAQ.
      Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να διορθωθούν αλλά πρέπει κάποιος να ξεκινήσει να μαγειρεύει για να τα διορθώσουμε , απλά έβαλα τα βασικά και σιγα-σιγα θα φτιαχτεί ότι λάθος υπάρχει.

• Στο οδηγο εχεις βαλει ως παραδειγμα μια rom για το redmi note 2,θα μπορουσες να ειχες καποια αλλη ρομ αλλα αφου επελεξες αυτην θα αναφερω τα εξης.
      Οι ρομ για ΜΤΚ CPU εχουν διαφορα σε σχεση με ρομ για snapdragon CPU.Δηλαδη καποια απο τα αρχεια στο αρχικο directory της ρομ ειναι διαφορετικα.Οι ΜΤΚ ρομ ειναι στης περισσοτερες περιπτωσεις scatter based rom οπως ειναι και η miui rom, το αρχειο scatter.txt ειναι σημαντικο να υπαρχει μεσα στην ρομ γιατι περιλαμβανει τα start address των partition της συσκευης χωρις αυτο κανενα αρχειο .img δεν μπορει να γινει write στο partition της συσκευη δηλαδη ακομα και αν εχεις το boot.img μεσα στην ρομ χωρις το scatter δεν θα εγγραφει μεσα στο partition και καταλαβαινεις αυτο τη προβλημα θα δημιουργησει στην λειτουργια της συσκευης ...
      Επυσεις ενα αλλο συμαντικο αρχειο που αλλαζει απο ρομ σε ρομ και δεν πρεπει να διαγραφετε απο την ρομ ειναι το uboot.img αυτο αναφερεται στo emmc partition/lk (linux kernel) και ειναι απαραιτητο .Τα υπολειπα .img δεν αλλαζουν οποτε η διαγραφη τους δεν δημιουργει προβλημα αν και κανονικα δεν πρεπει να διαγραψεις τιποτα απο αυτα τα .img για να εισαι σιγουρος εκτος απο το recovery.img.
      Μια παρατηρηση ακομα εχει να κανει με το system/framework/arm και arm64.μεσα σε αυτα περιλαμβανονται τα αρχεια boot.art (Android Run Time)και boot.oat αυτα τα αρχεια χρειαζονται και αφορουν το lolipop και για της CPU Cortex® A57 and A53 architecture η διαγραφη τους σε καποιεs περιπτωσεις δημιουργεi lag ειδικα στης deodexed rom.
    • Ο/H michael έγραψε:

Στο οδηγο εχεις βαλει ως παραδειγμα μια rom για το redmi note 2,θα μπορουσες να ειχες καποια αλλη ρομ αλλα αφου επελεξες αυτην θα αναφερω τα εξης.
      Οι ρομ για ΜΤΚ CPU εχουν διαφορα σε σχεση με ρομ για snapdragon CPU.Δηλαδει καποια απο τα αρχεια στο αρχικο directory της ρομ ειναι διαφορετικα.Οι ΜΤΚ ρομ ειναι στης περισσοτερες περιπτωσεις scatter based rom οπως ειναι και η miui rom, το αρχειο scatter.txt ειναι συμαντικο να υπαρχει μεσα στην ρομ γιατι περιλαμβανει τα start address των partition της συσκευης χωρις αυτο κανενα αρχειο .img δεν μπορει να γινει write στο partition της συσκευη δηλαδη ακομα και αν εχεις το boot.img μεσα στην ρομ χωρις το scatter δεν θα εγγραφει μεσα στο partition και καταλαβαινεις αυτο τη προβλημα θα δημιουργησει στην λειτουργια της συσκευης ...
      Επισεις ενα αλλο συμαντικο αρχειο που αλλαζει απο ρομ σε ρομ και δεν πρεπει να διαγραφετε απο την ρομ ειναι το uboot.img αυτο αναφερεται στo emmc partition/lk (linux kernel) και ειναι απαραιτητο .Τα υπολειπα .img δεν αλλαζουν οποτε η διαγραφη τους δεν δημιουργει προβλημα αν και κανονικα δεν πρεπει να διαγραψεις τιποτα απο αυτα τα .img για να εισαι σιγουρος εκτος απο το recovery.img.
      Μια παρατηρηση ακομα εχει να κανει με το system/framework/arm και arm64.μεσα σε αυτα περιλαμβανονται τα αρχεια boot.art (Android Run Time)και boot.oat αυτα τα αρχεια χρειαζονται και αφορουν το lolipop και για της CPU Cortex® A57 and A53 architecture η διαγραφη τους σε καποιεs περιπτωσεις δημιουργεi lag ειδικα στης deodexed rom.

Tο'χω αναφέρει ότι είναι διαφορετικά τα Ρομ για το RN2 με αλλά ρομς που δεν είναι MTK ...
      Ή φιλοσοφία παραμένει όμως ή ίδια.
      Το scatter δεν δημιουργεί πρόβλημα , ούτε και το uboot.img , αν δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα δεν θα τα εσβηνα , αυτά προϋπάρχουν στο σύστημα και δεν είναι αναγκαίο ( τουλάχιστον ακόμα ) , ν'αλλαχτει κάτι σ'αυτο τ'αρχεια , αν χρειαστουν αλλαγές στα συγκεκριμένα αρχεία θα τ'αλλαξω και στο Ρομ για το RN2 , προς το παρόν δε χρειάζεται κάτι , όλα δουλεύουν ρολόι .
      Για το μόνο που δεν είμαι ακόμα σίγουρος είναι οι φάκελοι arm και arm64 , εδώ πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να φτιάξει ένα Ρομ για να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα , στο δικό μου custom rom για το RN2 έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για να δουλεύει σωστά το Ρομ ακόμα και χωρίς τους φακέλους arm και arm64.
      Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν προβλήματα στο Ρομ για το RedmiNote2 .
      Αν υπάρξουν , θα αναθεωρησω αμέσως αλλά δεν θα υπάρξουν.

Έχει γίνει εγκατάσταση στο Ρομ για το RN2 με όλους τους τρόπους και δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό , βέβαια το Ρομ για το RN2 είναι πειραγμενο αρκετά σε πολλά άρχεια και για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι αν κάποιος δοκιμάσει να φτιάξει το προσωπικό του Ρομ αν δημιουργηθούν προβλήματα , γι'αυτο αν κάποιος δοκιμάσει να φτιάξει κάποιο προσωπικό Ρομ θα δώσω τις λύσεις που χρειάζονται ανάλογα με το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί , έτσι θα φτιάχνεται και το πρώτο ποστ ανάλογα με τις ανάγκες .

EDIT
      Έχω φτιάξει 3 ρομς για Mtk , σε alcatel V975 , σε lenovo A328 based στο στοκ και miui port σε lenovo A328 , σε κανένα δε χρησιμοποίησα το scatter και το uboot.img και τα Ρομ δούλευαν ρολόι , αν υπάρχει κάτι που αλλάζει σε xiaomi θα το δούμε στην πορεία , προς το παρών δεν υπάρχει θέμα .

• Διαφήμιση
    • Ο/H michael έγραψε:

Χωρις scatter.txt αρχειο κανενα .img δεν μπορει να κανει write στο emmc partition σε ΜΤΚ .Δοκιμασε το.

Δηλαδή το boot.img δεν θα περαστεί ????

• Ο/H michael έγραψε:

Δεν θα περαστει οχι.

Αυτό πρέπει να μου το απαντήσει κάποιος που έχει βάλει το Ρομ για το RN2 , έχω στείλει π.μ. στον stefanos1985 και περιμενω απάντηση.
      Μόλις απαντήσει θα σου πω τι παίζει ...

EDIT
      Στα ρομς που προανεφερα ή εγκατάσταση των img γινόταν κανονικά , διότι σε custom rom εγώ θα επιλεξω ποια emmc partitions θα εγκατασταθουν .
      Θα δούμε και σε xiaomi μόλις έχω απαντηση από τον stefanos1985.

• Διαφήμιση
    • παιδιά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ρομ (την προηγούμενη ) αυτα που εχει πει ο gkalen για την μνήμη, μπαταριά κτλ εγώ βλέπω οτι δουλεύουν μια χαρά
      ότι άλλο θέλετε για βοήθεια πείτε μου. φλασαρω την τελευταία και κάνω feedback