Διαφήμιση

[Developer][ROM- gkalen-ΜiUi8-6.10.27 THUNDER] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

• ROM
    • Ενημερώθηκε
    • Xiaomi
    • RE: [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

Ο/H gkalen έγραψε:

@mixaliscy
      Αν έχεις όρεξη , κατέβασε αυτό ... Sendspace.com Mobile File
      Είναι το updater.script , άλλαξε το με αυτό που έχει το ρομ που κατεβασες και σβησε και το αρχείο "busybox" μέσα από το φάκελο , system/xbin/ ..
      Μετά φλασαρε πάλι και πες μου αν άλλαξε κάτι ...

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@mixaliscy
      Αυτό το ειδες ???
      Μπορείς να το δοκιμασεις ??

• Eχω ανοιξει το updater script, αλλα φοβαμαι μην κανω κανενα λαθος, γραμμες με delete δε βλεπω παρα 3 στο τελος, ουτε με τα bootloader, uboot, recovery, logo, ειναι ηδη ετοιμο το script? εκτος απο μια γραμμη με recovery που βρηκα και εσβησα..
      Επισης δε βλεπω logo, αλλα boot_logo_updater, αυτη τη γραμμη την αφηνω;
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Ο/H Tony Therion έγραψε:

Ο/H gkalen έγραψε:

και τα εικονιδια μεσω pgotoshop εχω αλλαξει λιγο το μεγεθος τους γιατι ηταν πιο μεγαλα

6 λεπτα μου κρατησε!

Ωραια , βάλτο να μείνει για πάντα ...
      Όλα τα αρχεία που έχεις στο zip που ανεβασες θα τα βάλεις στο φάκελο , system/media/theme/default/ .. και θα δώσεις permissions ( rw-r--r-- ).
      Κάνε reboot και θα πας στον theme manager να κάνεις apply το default theme ..
      Job's done !!!!

Προσοχή , το description.xml δεν το βάζεις , μόνο τα υπόλοιπα ..

Ο/H flowin_through έγραψε:

Τους φακελους των εφαρμογων τους ονομαζουμε και με ελληνικους χαρακτηρες και με κενα;
      To webview, google play services κλπ χρειαζεται να τα ξαναπερασουμε;

Τους φακέλους των εφαρμογών από το data/app/ τους βάζεις οπως είναι δεν μετονομαζεις τίποτα .
      Το webview υπάρχει και στο σύστημα δεν χρειάζεται να το βάλεις και στο data , το αφήνεις όπως είναι ...
      Υπόψην ότι δεν το σβήνουμε γιατί μετά δεν λειτουργούν κλήσεις , sms , επαφές ....

Ο/H spoulk έγραψε:

Λοιπόν το πρώτο δοκιμαστικό flash πήγε σχετικά καλά αν και ήταν πρόχειρο λόγω της γενικότερης άγνοιάς μου περί αυτών!
      Μέσα στο data/app είχα τους φακέλους με την ονομασία της εφαρμογής που βρίσκονταν μέσα και μέσα σ' αυτούς και το apk μόνο! Εγκαταστάθηκαν και ψιλοδούλεψαν, εκτός από μία που ήταν από τον θείο και δεν την ακούμπησε καν!
      Επανέφερα από backup γιατί χρειαζόμουν το τηλέφωνο να δουλεύει στα σίγουρα και ξαναδοκιμάζω, ελπίζω μέσα στο ΣΚ.

Άρα από ότι διαβάζω και αν καταλαβαίνω καλά, για την δεύτερη προσπάθεια στην εύκολη συνταγή:

1) διαγράφουμε από το data/app τις εφαρμογές που δεν θέλουμε

2) μέσα στο data/app βάζουμε φάκελο(ους) με την ονομασία της εφαρμογής που θα βρίσκεται μέσα και μέσα σ' αυτόν(ους) το apk και το lib της εφαρμογής και ότι άλλο έχει η εφαρμογή (αν έχει). Σωστά?

3) διαγράφουμε από το updater.script με την διαδικασία που περιγράφεις όλες τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete , και τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete_recursive.

Σ΄ευχαριστώ για τις γνώσεις που προσφέρεις :thumbup:

Ποια είναι αυτή η εφαρμογή του θείου ?? Και πως την εβαλες ( τι έγραψες στο φάκελο )??

1. Σωστά..
      2. Μέσα στο data/app/ , βάζουμε τις εφαρμογές όπως ακριβώς τις παίρνουμε από το data/app/ με τον root explorer , δεν μετονομαζεις τίποτα , είναι έτοιμες .. αφήνεις και τα lib
      3. Σωστά ...
      Να'σαι καλά !!!!

EDIT
      @stefanos1985 η @klag
      Μπορείτε να τσεκαρετε , youtube videos παίζουν στον browser ???

@flowin_through
      Το δικό μου updater.script είναι έτοιμο , δεν αλλάζεις τίποτα ...

• Διαφήμιση
    • Μου φαινεται ξαναγυρναω στο 0. Ελεγε βαζουμε στο φακελο ακριβως την ιδια ονομασια με την εφαρμογη που θελουμε να περασουμε.. Επισης αυτες τις λιγες γραμμες που βρηκα στο updater.script το δικο σου με delete και recovery τις αφηνω;
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Μου φαινεται ξαναγυρναω στο 0. Ελεγε βαζουμε στο φακελο ακριβως την ιδια ονομασια με την εφαρμογη που θελουμε να περασουμε.. Επισης αυτες τις λιγες γραμμες που βρηκα στο updater.script το δικο σου με delete και recovery τις αφηνω;

Αλλάξανε οι εφαρμογές στο data/app/ με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο playstore , τώρα έχουν μόνο ονομασία στο φάκελο και μέσα η εφαρμογή λέγεται base και έχει και φάκελο lib ( αυτά δεν υπήρχαν πριν λίγο καιρό , τώρα αλλάξανε ) , οπότε τ'αφηνουμε όπως τα βρίσκουμε στο data/app/ του τηλ... μας .
      Το updater.script το αφήνεις όπως είναι ..

• Η εφαρμογή είναι η NAVIGON και στον φάκελο έγραψα το όνομα όπως ήταν και στο Apk. Αυτό εξάλλου έκανα και στα υπόλοιπα. Τώρα όμως θα αντιγράψω τους φακέλους όπως είναι μέσα στη rom.

Και επειδή μπερδεύτηκα με την απάντηση στον flowin_through, το updater.script το αφήνω όπως είναι ή σβήνω τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete, και τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete_recursive?
    • Ο/H spoulk έγραψε:

Η εφαρμογή είναι η NAVIGON και στον φάκελο έγραψα το όνομα όπως ήταν και στο Apk. Αυτό εξάλλου έκανα και στα υπόλοιπα. Τώρα όμως θα αντιγράψω τους φακέλους όπως είναι μέσα στη rom.

Και επειδή μπερδεύτηκα με την απάντηση στον flowin_through, το updater.script το αφήνω όπως είναι ή σβήνω τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete, και τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete_recursive?

Ο flowin_through χρησιμοποιεί το δικό μου updater.script και το δικο μου ρομ σαν βαση που είναι ήδη έτοιμο , προτεινω να το κάνεις κι εσύ αυτό .. Αλλιώς τις σβηνεις ..
      Κάνε εγκατάσταση το Navigon και μετά πήγαινε στο data/app/ , παρτην και βαλτη όπως θα τη βρεις στο data/app/ ( θα έχει άλλη ονομασία , αυτή θα κρατήσεις ).

• Διαφήμιση
    • Γιώργο καλησπέρα .
      Εκτός από το play store που μάλλον χρειάζεται διόρθωση , ετοιμάζεις και τίποτα άλλο για τη νέα ρομ ;
      OffTopic
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Ο/H Tony Therion έγραψε:

Ο/H gkalen έγραψε:

και τα εικονιδια μεσω pgotoshop εχω αλλαξει λιγο το μεγεθος τους γιατι ηταν πιο μεγαλα

6 λεπτα μου κρατησε!
      Ωραια , βάλτο να μείνει για πάντα ...
      Όλα τα αρχεία που έχεις στο zip που ανεβασες θα τα βάλεις στο φάκελο , system/media/theme/default/ .. και θα δώσεις permissions ( rw-r--r-- ).
      Κάνε reboot και θα πας στον theme manager να κάνεις apply το default theme ..
      Job's done !!!!

Προσοχή , το description.xml δεν το βάζεις , μόνο τα υπόλοιπα ..

Ο/H flowin_through έγραψε:

Τους φακελους των εφαρμογων τους ονομαζουμε και με ελληνικους χαρακτηρες και με κενα;
      To webview, google play services κλπ χρειαζεται να τα ξαναπερασουμε;
      Τους φακέλους των εφαρμογών από το data/app/ τους βάζεις οπως είναι δεν μετονομαζεις τίποτα .
      Το webview υπάρχει και στο σύστημα δεν χρειάζεται να το βάλεις και στο data , το αφήνεις όπως είναι ...
      Υπόψην ότι δεν το σβήνουμε γιατί μετά δεν λειτουργούν κλήσεις , sms , επαφές ....

Ο/H spoulk έγραψε:

Λοιπόν το πρώτο δοκιμαστικό flash πήγε σχετικά καλά αν και ήταν πρόχειρο λόγω της γενικότερης άγνοιάς μου περί αυτών!
      Μέσα στο data/app είχα τους φακέλους με την ονομασία της εφαρμογής που βρίσκονταν μέσα και μέσα σ' αυτούς και το apk μόνο! Εγκαταστάθηκαν και ψιλοδούλεψαν, εκτός από μία που ήταν από τον θείο και δεν την ακούμπησε καν!
      Επανέφερα από backup γιατί χρειαζόμουν το τηλέφωνο να δουλεύει στα σίγουρα και ξαναδοκιμάζω, ελπίζω μέσα στο ΣΚ.

Άρα από ότι διαβάζω και αν καταλαβαίνω καλά, για την δεύτερη προσπάθεια στην εύκολη συνταγή:

1) διαγράφουμε από το data/app τις εφαρμογές που δεν θέλουμε

2) μέσα στο data/app βάζουμε φάκελο(ους) με την ονομασία της εφαρμογής που θα βρίσκεται μέσα και μέσα σ' αυτόν(ους) το apk και το lib της εφαρμογής και ότι άλλο έχει η εφαρμογή (αν έχει). Σωστά?

3) διαγράφουμε από το updater.script με την διαδικασία που περιγράφεις όλες τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete , και τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete_recursive.

Σ΄ευχαριστώ για τις γνώσεις που προσφέρεις :thumbup:
      Ποια είναι αυτή η εφαρμογή του θείου ?? Και πως την εβαλες ( τι έγραψες στο φάκελο )??

1. Σωστά..
      2. Μέσα στο data/app/ , βάζουμε τις εφαρμογές όπως ακριβώς τις παίρνουμε από το data/app/ με τον root explorer , δεν μετονομαζεις τίποτα , είναι έτοιμες .. αφήνεις και τα lib
      3. Σωστά ...
      Να'σαι καλά !!!!

EDIT
      @stefanos1985 η @klag
      Μπορείτε να τσεκαρετε , youtube videos παίζουν στον browser ???

@flowin_through
      Το δικό μου updater.script είναι έτοιμο , δεν αλλάζεις τίποτα ...

Υou Tube videos παίζουν κανονικά στον browser !!!!
    • Ο/H klag έγραψε:

Γιώργο καλησπέρα .
      Εκτός από το play store που μάλλον χρειάζεται διόρθωση , ετοιμάζεις και τίποτα άλλο για τη νέα ρομ ;
      OffTopic

Δεν έχω κάτι υπόψη μου ακόμα , εκτός από κάποιες αλλαγές σε jar files πάλι ..
      Εκτός κι αν βρω κάτι άλλο μέχρι αύριο ..
      Αυτό με το playstore δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά θα το δούμε τι μπορεί να γίνει ..

@mol
      Τα βίντεο παίζουν κανονικά , κάτι άλλο παίζει με σένα , μήπως έκανες κάποια ρύθμιση η θυμάσαι αν αλλαξες κάτι ??

@mixaliscy
      Περιμένω να μου πεις τι έγινε με τις αλλαγές που σου είπα να κάνεις ..

• Ο/H gkalen έγραψε:

Ο/H klag έγραψε:

Γιώργο καλησπέρα .
      OffTopic

Δεν έχω κάτι υπόψη μου ακόμα , εκτός από κάποιες αλλαγές σε jar files πάλι ..
      Εκτός κι αν βρω κάτι άλλο μέχρι αύριο ..
      Αυτό με το playstore δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά θα το δούμε τι μπορεί να γίνει ..

@mol
      Τα βίντεο παίζουν κανονικά , κάτι άλλο παίζει με σένα , μήπως έκανες κάποια ρύθμιση η θυμάσαι αν αλλαξες κάτι ??

@mixaliscy
      Περιμένω να μου πεις τι έγινε με τις αλλαγές που σου είπα να κάνεις ..

καλά και έτσι όπως είναι μια χαρά είναι .εκτός και αν κλέψουμε καμιά ίδέα από τη cm .το play αν κάνουμε απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση , λες να βοηθούσε ;
    • Διαφήμιση
    • [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

@klag
      Δε νομιζω να πιάσει ούτε αυτό γιατί το'χετε όλοι , οπότε κάπου είναι το πρόβλημα αλλά που , οεο ...
      Θα δούμε όμως ..
      Κάποιες αλλαγές θα γίνονται ανά βδομάδα για να καταλήξουμε σ'ενα μοντέλο όπως έχουμε πει , το μοντέλο της 6.4.7 το'χω , τώρα μένει να δοκίμασε κάποια άλλα πράγματα ακόμα μέχρι να καταλήξουμε σε κάποιο οριστικό και να πηγαίνουμε πάνω σ'αυτο ..