Διαφήμιση

[Developer][ROM- gkalen-ΜiUi8-6.10.27 THUNDER] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

• ROM
    • Ενημερώθηκε
    • Xiaomi
    • Ευχαριστώ, κατέβασα την ROM με τα καλούδια σου και θα την εχω σαν βάση.Μέχρι στιγμής εχω το τηλέφωνο με custom roms απο XDA και έχω καταφέρει να μην έχω τίποτα απο gapps, ούτε google account.

Όπως γράφω θα ήθελα να την κάνω "καρα"minimal δηλαδή να έχει ότι χρειάζεται για να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και καμία μα καμία περιττή εφαρμογή εκτός απο τις βασικές που αναφέρω πιο πάνω.
      Φαντάσου μια pure AOSP τι έχει. Ακριβώς το ίδιο σαν να παγώνεις-αφαιρείς όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς σε μια επίσημη.
      Με μια πρόχειρη ματιά απο priv-app weather, cleanmaster, google, barcode scanner φευγουν, αλλά για πολλά απο τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν και σε περίπτωση που αφαιρέσω κάτι το πιο πιθανό είναι να έχω bootloop γι'αυτό και χρειάζομαι τη βοήθεια σου
      Το ίδιο και για system/app/.

Το concept είναι να έχεις μια Stable "γυμνή" μόνο με τα απολύτως απαραίτητα services - MIUI framework, MIUI apps και να περνάς μόνο opengapps, supersu (optional) απο TWRP και third party apps.
      Επίσης να δουλεύει και το xposed.
      Βέβαια στην τελική μπορεί να μην είναι εφικτό και να μην αξίζει καν τον κόπο.
    • Ο/H mol έγραψε:

κατοχος redmi note 2
      ειμαι με cm και θελω να δοκιμασω την καστομ(RedmiNote2_Hermes_6.4.7) σου!

αρκει η διαδικασια να γινει μεσω twrp ή να προχωρησω σε καθαρη μεσω miflash πρωτα και μετα την δικη σου;

ευχαριστω!

Νομίζω ότι προχωράς κατευθείαν σε clean install από twrp ,δε χρειάζεται πρώτα fastboot rom ..
      Σ'αυτο πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον που το'χει κάνει για σιγουριά.
      Μπορείς όμως να το δοκιμασεις , να έχεις όμως και το cm rom στη κάρτα σου , στην περίπτωση bootloop να ξαναπεράσεις το cm rom για να πας μετά σε fastboot ..
      Αν και λογικά αν το cm rom είναι lollipop δεν θα'χεις πρόβλημα , αν είναι ΜΜ ίσως υπάρχει bootloop ..
      Νομιζω υπάρχει κάποιος που το'χει κάνει από cm στο δικό μου ρομ αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία που ακολούθησε , θα τον ρώτησε και θα σου πω ..

@djbob
      Ωραία , κατάλαβα τι θες ..
      Πρέπει όμως να το πας σιγα-σιγα , δηλαδή , ξεκινα να σβήνεις τις εφαρμογές που έχεις ήδη τσεκαρει ότι δεν σου δημιουργούν πρόβλημα και φλασαρε το ρομ , μετά θα σβήνεις manually εφαρμογές με τον root explorer και όσο βλέπεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο θα σβηνεις από το ζιπ ..
      Και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο ..

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • ok, θα το κανω απευθειας απο twrp με τα απαραιτητα wipes (ολα δηλαδη)
      παντα εχω roms στην micro sd για παν ενδεχομενο!!!

mm δεν υπαρχει για το note 2 απ οσο ξερω.

η cm που φοραω ειναι 5.1
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mol έγραψε:

ok, θα το κανω απευθειας απο twrp με τα απαραιτητα wipes (ολα δηλαδη)

η cm που φοραω ειναι 5.1

Ωραία , να το δοκιμασουμε κι αυτό να δούμε τι παίζει..
      Και αναμένουμε feedback..

• Καλησπέρα σε όλους.
      Από εχθές φοράω την 6.4.7 του φίλου μας του Γιώργου. Εξαιρετική δουλειά πραγματικά. Πολύ γρήγορη, άμεση απόκριση στα touches, σαφώς πιο ελαφριά από την έκδοση των φίλων μας στο φόρουμ. Μεγάλη βελτίωση στον ελεύθερο χώρο της ρομ που από 900mb που συνήθως είχα μεσοσταθμικά, τώρα είμαι στο 1.1-1.2gb. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την αλλαγή. Προς το παρών δε βλέπω bug όσον αφορά τη τοποθέτηση μιας εφαρμογής σε φάκελο και μετά να τη δω έξω από το φάκελο όπως γινόταν σε παλιότερη έκδοση. Κάποια μικρά προβλήματα μετάφρασης, προσωπικά δεν έχω θέμα και απ ότι μου είπε ο Γιώργος είναι ήδη γνωστά.
      Ένα bug που έχω επισημάνει στη δική μου εγκατάσταση είναι ότι ορίζω ένα screen saver και μετά από επανεκκίνηση μου εμφανίζει το default. Θα το παρακολουθώ μήπως απλά συνέβη. Θα δοκιμάσω πλοηγο, Bluetooth και θα επανέλθω. Για τη μπαταρία θα τα πούμε στο τέλος της εβδομάδας. 8)
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Ο/H mol έγραψε:

ok, θα το κανω απευθειας απο twrp με τα απαραιτητα wipes (ολα δηλαδη)

η cm που φοραω ειναι 5.1
      Ωραία , να το δοκιμασουμε κι αυτό να δούμε τι παίζει..
      Και αναμένουμε feedback..

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας
      μολις την περασα. wipe τα παντα εκτος micro sd.
      ολα οκ προς το παρων.
      σεταρω εφαρμογες/παιχνιδια.
      ελπιζω η μπαταρια να ειναι σε καλα επιπεδα!!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mol έγραψε:

μολις την περασα. wipe τα παντα εκτος micro sd.
      ολα οκ προς το παρων.
      σεταρω εφαρμογες/παιχνιδια.
      ελπιζω η μπαταρια να ειναι σε καλα επιπεδα!!!

Ωραία , όλα καλά λοιπόν , θα μας πεις περισσότερα σε κάνα δυο μέρες ..
      Νομίζω και από μπαταρία θα ικανοποιηθεις...

Ο/H agendelo έγραψε:

Επιβεβαιώνω πως η ρομ είναι μέχρι στιγμής άψογη πολύ smooth η μετάβαση

Sent from my 2014813 using Tapatalk

Μπράβο , ακολουθησες αυτά που γράφω , αλλαξες twrp και προχώρησες σε clean install , έτσι ???

• Ναι, μπήκα στο παλιό recovery, είχα ήδη μεταφέρει το image του twrp 3.0, έκανα install το image του, μετά ξανά μέσα με το twrp 3.0 πλέον

Καθάρισα με wipe την προηγούμενη rom (χάνονται τα πάντα απο λογαριασμούς, ρυθμίσεις, εφαρμογές κλπ), εγκατέστησα την καινούρια και έκανα ξανά wipe πριν μπουταρει για πρώτη φορά

Υπόψιν δεν άργησε τόσο να φορτώσει όσο λένε να περιμένεις 20-30' κλπ

Σε 3-5' είχα μπει νετ κ έγραφα τα credentials του google account μου
    • Ο/H agendelo έγραψε:

Ναι, μπήκα στο παλιό recovery, είχα ήδη μεταφέρει το image του twrp 3.0, έκανα install το image του, μετά ξανά μέσα με το twrp 3.0 πλέον

Καθάρισα με wipe την προηγούμενη rom (χάνονται τα πάντα απο λογαριασμούς, ρυθμίσεις, εφαρμογές κλπ), εγκατέστησα την καινούρια και έκανα ξανά wipe πριν μπουταρει για πρώτη φορά

Υπόψιν δεν άργησε τόσο να φορτώσει όσο λένε να περιμένεις 20-30' κλπ

Σε 3-5' είχα μπει νετ κ έγραφα τα credentials του google account μου

Έτσι μπράβο !!!
      Τώρα πια δε θα χρειαστείς άλλη φορά wipe data factory reset , θα κάνεις κατευθείαν αναβάθμιση , install το rom και wipe cache και dalvik μετά την εγκατάσταση και θα'σαι κομπλε.

Αυτό με τα 20-30 λεπτά ξεχνα το , δεν ξέρω γιατί το γράφουν ... αν σε 5-6 λεπτά δεν έχει ανοίξει το τηλ ... ξεχνα το , σιγα μη περιμένουμε κανα δύο μέρες να bootαρει το τηλ...

Όπως έχω πει για τα ρομ των Redmi2 και Redmi2TD , οι ξένοι κάνουν πάρτυ σε σχέση με τους δικούς μας , ούτε 24ωρο δεν έχει κλείσει ακόμα το ρομ και έχει 169 dloads το ένα και 150 το άλλο , εδώ μέσα προσπαθεί απλά να ξεπεράσει το μηδέν :p
      Δια του λόγου το αληθές στο screenshot παρακάτω ... :p

Images
      • uploadfromtaptalk1460298134081.jpg

111,26 kB, 720×1.280, viewed 73 times
    • καλησπερα παιδια εκανα update την 6.4.7 και φενετε οτι δεν παει καθολου καλα με την μπαταρια σε 10 ωρες (βραδυ ενω κοιμομουν) απο 100% εφτασε στο 33% με wifi ανοιχτο και κλειστα ολα τα αλλα
    • Διαφήμιση